Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistros dėl Deivio nerimsta

Ekspertų išvada, teigianti, kad Deiviui pareikštos pretenzijos dėl galimo plagiato yra nepagrįstos, sukėlė prieštaringų reakcijų. Pasigirdo vertinimų, esą autoriaus teisių gynėjai nuolaidžiauja žinomiems dainų kūrėjams.
Deivis repetuoja prieš pasirodymą
Ekspertų išvada dėl Deivio „Lietuvos" sulaukė prieštaringų vertinimų. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

LATGA-A išplatintame pranešime siūloma atkreipti dėmesį į tai, kad muzikos ekspertų išvada gali būti tik vienas iš argumentų priimant sprendimą dėl galimo autoriaus teisių pažeidimo, bet sprendimas – ne galutinis. Ekspertų komisijos išvadą LATGA-A vertina kaip nuomonę.Apkaltinti plagiatu Deivį gali tik teisėsauga.

LATGA-A generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas tikina, kad kompozitorių, muzikologų ir prodiuserių komisijos sprendimas yra tik nuomonė dėl pateikto fakto.

Deividą Norvilą-Deivį, kaip dainos „Lietuva“ autorių, apkaltinti autorystės pasisavinimu gali tik teisėsauga, atlikusi tyrimus. Tam reikėtų išklausyti ir kitos pusės – kūrinio originalo autorių  –nuomonę. Pasak vadovo, LATGA-A negali inicijuoti tokio tyrimo be teisių turėtojų prašymo ir pareikštos nuomonės.

LATGA-A teigimu, tokia Deivio dainos versija negali būti skelbiama ir transliuojama viešai dėl kylančių įtarimų. Jeigu kūrinio autorius priims komisijos siūlymą pakeisti dainos „Lietuva“ kompoziciją, kad minėtų motyvų sutapimų būtų išvengta, įtarimų dėl svetimo kūrinio pasisavinimo naujoje dainos versijoje nekiltų.

„Tačiau niekas negali garantuoti, kad kūrinio „There She Goes“ teisių turėtojai negirdėjo jau transliuotos dainos „Lietuva“ versijos ir nepareikš pretenzijų dėl galimų teisių pažeidimų“, – pabrėžė E.Vaitekūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius