Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aivarui Milteniui – nauji nemalonumai: karštas temperamentas pakišo koją ir Mažeikių ligoninėje

Nuo rugsėjo mėnesio oficialiai Mažeikių ligoninėje pradėjęs dirbti modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje įtariamuoju tapęs Aivaras Miltenis tos pačios ligoninės direktoriaus akimis yra tikra pažiba, nors, kaip pats sako, jaunatviškas maksimalizmas kiša koją. Šiomis dienomis gautas skundas dėl A.Miltenio elgesio, kurį svarstyti susirinks ir etikos komisija.
Mažeikių ligoninė
Mažeikių ligoninė / 15min nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Nelaimė įvyko 2017 metų lapkričio 20-ąją. 19 val. 35 min. D.Didžiūnaitytės kūnas buvo rastas Klaipėdos Naujojo Sodo gatvėje ant grindinio.
  • Manekenė iškrito iš 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono. Nelaimės metu su D.Didžiūnaityte buvo prodiuseris Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis.
  • Prodiuseriui įtarimai dėl modelio žūties pareikšti 2018-ųjų vasario 26-ąją.
  • 2018-ųjų spalį paskelbta, kad modelio kūne rasta mediko A.Miltenio DNR.
  • 2019-ųjų gegužę Klaipėdos prokuratūra nusprendžia atlikti modelio pomirtinę psichologinę ekspertizę. Šeimos interesams atstovaujantis advokatas G.Černiauskas apskundė ekspertizės rezultatus.
  • Vasaros pradžioje įtarimai byloje pareikšti antram įtariamajam – Aivarui Milteniui. R.Pinikas įtariamas mušęs merginą, taip pat jam pareikštas įtarimas dėl narkotinių medžiagų platinimo, perduodant juos vartoti žuvusiajai, taip pat dėl poveikio liudytojai.
  • Panaikinus įtarimus dėl modelio nužudymo, šeima pateikė antrąjį skundą. Jis rugpjūčio pradžioje buvo atmestas.

Aivaras Miltenis žiniasklaidos dėmesio sulaukė tapęs vienu iš įtariamųjų garsaus modelio Dovilės Didžiūnaitytės byloje, kuri lygiai prieš dvejus metus tragiškai žuvo iškritusi iš viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono. Paskelbus Aivarą Miltenį įtariamuoju, čia jo sunkumai nesibaigė.

Kaip 15min jau rašė, šių metų rugsėjo 1-ąją išėjęs iš darbo Kretingos ligoninėje jis gydymo įstaigai privalo grąžinti 34 tūkst. eurų. Bauda vyrui paskirta už tai, kad jis nevykdė trišalės sutarties tarp jo, Kretingos rajono savivaldybės ir Kretingos ligoninės sutarties sąlygų – iš darbo pasitraukė savo noru. Savivaldybė dėl skolos išieškojimo jau kreipėsi į Plungės apylinkės teismą.

„Mums nepavyko su juo susisiekti nei asmeniškai, nei per ligoninę. Akivaizdu, kad jis slapstosi“, – 15min sprendimą kreiptis į teismą grindė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

Mums nepavyko su juo susisiekti nei asmeniškai, nei per ligoninę. Akivaizdu, kad jis slapstosi

Išėjęs iš Kretingos ligoninės, jis nuo rugsėjo 1-osios darbą pradėjo Mažeikių ligoninėje. Kaip 15min patikslino ligoninės direktorius Albinas Lidžius, jis šioje gydymo įstaigoje dirbo maždaug pusantrų metų chirurgu skubiai pagalbai teikti, bet nuo rudens oficialiai pradėjo darbą stacionare.

Toks A.Miltenio sprendimas, net jam ir kainavęs didelę baudą bei būsimą teismą, nestebina ligoninės direktoriaus. Anot A.Lidžiaus, Kretingos rajono ligoninė neįvertino eksperto, tad jie jauną daktarą priėmė išskėstomis rankomis. Netrukdo ir faktas, kad asmuo yra įtrauktas į įtariamųjų sąrašą.

„Kaip Stalinas sakydavo: „Visi jūs esate įtariamieji.“ Įtariamuoju gali būti bet kas“, – sako A.Lidžius.

Ligoninės direktorius pabrėžia nesikišantis į savo darbuotojo asmeninį gyvenimą: kol jam nėra pateikti kaltinimai, jis teisti asmens nelinkęs. Taip pat pabrėžia nežinantis, kur A.Miltenis gyvena. Išsiaiškinti šiuos klausimus jis palieka teismui.

Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Didžiūnaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Didžiūnaitytė

Pasak ligoninės direktoriaus, A.Miltenis per pusantrų metų darbo niekada darbe nebuvo neblaivus ar apsvaigęs. Vis dėlto kelis kartus perklaustas, ar A.Miltenio darbui niekada nebuvo jokių priekaištų, pripažįsta, kad klaidų pasitaiko.

„Visko mūsų darbe būna su jaunais daktarais. Bet mes tausojame jaunus specialistus, stengiamės jiems padėti. Esame patenkinti, kad jauni daktarai ateina į provinciją dirbti. Mes jau baigiame ir taip visus daktarus išbaidyti iš Lietuvos, nebėra kam dirbti. Jis pasirinko mus, mes džiaugiamės. Kretinga, matyt, turi krūvą daktarų, kad su juo taip pasielgė“, – įsitikinęs ligoninės direktorius.

Anot A.Lidžiaus, pagal jo turimą informaciją pacientai džiaugiasi mediko darbu. Esą kritinių situacijų nėra pasitaikę. Vis dėlto iš karto patikslina, kad šią savaitę ligoninės administraciją ir jį patį pasiekė skundas dėl mediko bendravimo su ligonio artimaisiais.

„Gavome skundą, kad jis konfliktavo su ligonio artimaisiais. Šį klausimą dabar spręs mūsų surinkta etikos komisija“, – pripažįsta A.Lidžius.

Gavome skundą, kad jis konfliktavo su ligonio artimaisiais

Atskleisti, kas įvyko konflikto metu, ligoninės direktorius negali. Tai – konfidenciali informacija.

„Mano nuomonė yra neutrali, bet aš nepuolu kaltinti žmogaus, kol visko neišgirdome. Apsižodžiavo, pasakysiu tiek. Mano nuomone, A.Miltenis nebuvo visiškai teisus“, – sako direktorius.

Panašaus pobūdžio skundų ligoninė gauna kartą ar du per metus, todėl A.Miltenio darbui šiuo metu skiriama daugiau dėmesio ir priežiūros.

Pasikarščiuoja kartais, bet turi įvertinti, kai virš tavęs Damoklo kardas pakabintas, žmogui irgi sunku

Vis dėlto direktorius nelinkęs kaltinti žmogaus, mat tokias situacijas vertina kaip jų darbe būdingas.

„Pasikarščiuoja (A.Miltenis – red. past.) kartais, bet turi įvertinti, kai virš tavęs Damoklo kardas pakabintas, žmogui irgi sunku. Mes tai suprantame. Aivaras yra teigiamas žmogus, jis nelaukia, drąsiai ima operuoti net ir sunkius ligonius, yra maksimalistas“, – aiškina A.Lidžius.

Ir nors Mažeikių ligoninės vadovas laikosi pozicijos, kad A.Miltenio darbui jokių priekaištų nėra, neslepia, kad nereaguoti į faktą dėl jam pareikštų įtarimų tenka ir dėl jaunų gydytojų trūkumo.

„Kas tie Mažeikiai? Pažiūrėkite į žemėlapį ir pamatysite. Mes ne Klaipėda, ne Vilnius, o pats didžiausias užkampis. Kiekvienas jaunas daktaras mums yra didžiausia dovana. Ypač kad esame regioninė ligoninė, mums reikia užtikrinti chirurginę, traumatologinę, akušerinę pagalbą visą parą, bet mes savo jėgomis to padaryti negalime.

Aišku, jeigu būtų daktarų pasirinkimas ir pakankamas kiekis, reaguotume į tai, kas jis toks, iš kur, ką yra padaręs. Daug pas mus besiblaškančių po Lietuvą ir mes iš karto išsiaiškiname, ar geriantys, ar narkotikus vartojantys. Jeigu yra už ko užsikabinti, mes į tai reaguojame. Bet kadangi jis pas mus budėdavo jau virš metų laiko, mes jokių pretenzijų jam neturėjome“, – pabrėžia A.Lidžius.

15min primena, kad Klaipėdos prokuratūra paskelbė, kad Aivaras Miltenis įtariamas dėl išžaginimo, pasinaudojant bejėgiška merginos būkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius