Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Akciją „Darom“ vainikavo žvaigždžių pasirodymai „Žaliosios vienybės“ koncerte

Šeštadienį vykusi akcija „Darom“, kurios metu visi Lietuvos gyventojai uoliai tvarkė savo aplinką, baigėsi prie sostinės prekybos centro „Ozas“ vykusiu „Žaliosios vienybės“ koncertu. Po ketvirtosios švarinimosi akcijos vykusį renginį šiemet globojo Prezidentas Valdas Adamkus.
Dainininkė Mia
Dainininkė Mia / Tomo Lukšio/BFL nuotr.
Temos: 1 „Darom“

Renginio metu didžiule žalia širdimi – šių metų akcijos simboliu – apjuostoje scenoje, dekoruotoje sulūžusiomis kompiuterių detalėmis, padangomis, metalinėmis skardomis ir kitomis atliekomis, pasirodė didžiausios Lietuvos popscenos žvaigždės. Čia savo dainas atliko Rosita Čivilytė, Violeta ir Vilius Tarasovai, Linas Adomaitis, Bartas, „Studentės“, „69 Danguje“, „Lemon Joy“ ir kiti. Iš Ukrainos pasveikinti Lietuvos gražios akcijos proga atvyko pernai „Eurovizijos“ dainų konkurse savo šaliai atstovavusi Alyosha.

Įspūdingu pasirodymu žiūrovus nustebino Mia, scenoje pademonstravusi tikrą ugnies šou. Jai nenusileido grupės „69 Danguje“ merginos, į sceną atvykusios ekologiškais motociklais. Tiesiogine to žodžio prasme iš dangaus į sceną leidosi atlikėja Atlanta,. Linas Adomaitis pasirodyti žiūrovams buvo atneštas patogiai įsitaisęs baidarėje.

Puoselėti ekologiją ragino netik atlikėjai, bet ir koncerto vedėjai. Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, renginyje vaidinusi Motiną Žemę, nuolat skatino klausytojus rūšiuoti šiukšles, mesti jas į tam skirtas vietas, stengtis neteršti gamtos. Koncerte blogiečiu Grynu apsimetęs renginio vedėjas Algirdas Kaušpėdas mėgino pašiepti visus, kuriems nerūpi ekologija. „Po manęs nors ir tvanas, man rūpi tik bapkės“, – į vaidmenį įsijautė jis, tačiau koncerto pabaigoje blogiukas prisipažino klydęs ir perėjo į geriečių pusę.

Koncerte skambėjo netik dainos – renginį pagyvino ir vaizdo reportažai, kurių metu buvo pateikiama ekologijos temą nagrinėjanti statistika, žymių žmonių – Vytauto Landsbergio, Algimanto Čekuolio – raginimai nešiukšlinti ir neteršti aplinkos. Scenoje įspūdingas pačių iš atliekų sukurtas skulptūras demonstravo Vilniaus miesto mokyklų moksleiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius