-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcijos „Būk matomas“ ambasadorė Augustė Vedrickaitė atšvaitus segi kasdien – ant batų

Antradienį Vilniuje esančioje meno erdvėje „Galerija555“ skambėjo finalinis akcijos „Būk matomas“ koncertas, kurio metu ištartas „ačiū“ tiems, be ko ši akcija nebūtų pavykusi. Renginio nepraleido ir savo padėkas išvardijo ir „Būk matomas“ ambasadorė Augustė Vedrickaitė. Atlikėja susirinkusiems svečiams taip pat dovanojo dainą.
Augustė Vedrickaitė
Augustė Vedrickaitė / Viganto Ovadnevo / 15min nuotr.

Finalinio akcijos renginio metu pristatyti  „Būk matomas“ nuveikti darbai, išreikšta padėka prisidėjusiems prie šios akcijos įgyvendinimo. Koncertą svečiams dovanojo garsūs šalies dainininkai – Vaida Genytė, Evelina Sašenko ir kiti, pasirodymą atliko ir Nerijus Juška.

Viena svarbiausių vakaro viešnių tapo iniciatyvos „Būk matomas“ ambasadorė, dainininkė Augustė Vedrickaitė. Ji taip pat dalyvavo padėkos koncerte, o su Žmonės.lt pasidalijo savo pasakojimais apie įvykusią akciją. 

Kelis mėnesius aktyviai sekusi akcijos „Būk matomas“ dalyvių veiklą A.Vedrickaitė papasakojo, kaip pati mokė vaikus saugiai elgtis kelyje ir užsisegti atšvaitą. Gimtojoje Utenoje dainininkė susitiko su moksleiviais, kuriems pati aiškino apie atšvaitų svarbą.

„Važiavau į gimnaziją, kur mokosi nebe vaikai, o paaugliai. Jie beveik suaugę, taigi skeptiškesni, kartais net nenori girdėti, ką sakai, nes turi kitokių rūpesčių. Bet buvau nustebinta: ne tik mokytojai mielai užsidėjo atšvaitus, bet ir mokiniai. Jų susirinko labai nemaža grupė, kuri net kantriai manęs palaukė. Kalbėjomės apie atšvaitus, saugumą, klausinėjau mokinių, kokia mokykla dabar, pasakojau jiems, kokia ji buvo, kai čia mokiausi aš. Buvo labai miela, jauku“, – patirtimi džiaugiasi akcijos ambasadorė.

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

Pati A.Vedrickaitė kasdien greta savęs turi atšvaitą. „Turiu atšvaitus ant batų kulnų. Ant rankų jokių neužsisegu, ant, pavyzdžiui, rankinės irgi ne. Bet pati per akciją pasinaudojau galimybe ir atšvaitą užlipinau ant savo žieminės striukės. Per akciją patys galėjome sukurti savo atšvaitus, bet aš užsiklijavau kažkieno kito pagamintą angeliuką. Man jis tiko ir labai patiko – jaučiuosi saugesnė“, – šypsosi ji.

Jei kas pasiūlytų tapti akcijos „Būk matoma“ ambasadore ir kitais metais, A.Vedrickaitė nedvejotų: „Žinoma, be problemų. Tik norėčiau važiuoti į kokią kitą mokyklą, bet būtinai Utenos rajone. Pavyzdžiui, į aplinkinių kaimų mokyklėles. Ten ši akcija dar aktualesnė – vaikams tenka slampinėti patamsy, todėl informacijos jiems labai labai reikia.“

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

Apie akciją „Būk matomas“

Iniciatyva „Būk matomas“ yra skirta spręsti kasmetinę tamsaus paros meto vaikų nematomumo kelyje problemą.  Akcija iki Kalėdų jau apkeliavo virš 50 mokyklų ir  bendruomenės centrų, buvo apklijuota virš 12 tūkst. vaikų bei suaugusių viršutinių drabužių. 

Šių metų sausio ir vasario mėnesiais ši socialinė akcija įgavo dar daugiau jėgos – startavo projektas „Būk matomas su žvaigžde“. Jo metu žinomi Lietuvoje žmonės lankėsi įvairiose mokymo įstaigose ir prie mokinių drabužių klijavo specialiai jiems pagamintus atšvaitus.

Pirmaisiais akcijos „Būk matomas su žvaigžde“ ambasadoriais tapo buvęs krepšininkas Matas Niparavičius bei atlikėja Augustė Vedrickaitė.

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Matas Niparavičius
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Matas Niparavičius
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius