Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aklose vestuvėse“ – patarimai jaunavedžiams ir jaudinančios pasiruošimo santuokai akimirkos

Praėjusį pirmadienį TV3 žiūrovai išvydo socialinio eksperimento „Aklos vestuvės“ premjerą. Eksperimentui buvo atrinkti 6 dalyviai. Juos psichologų, sociologų ir veidotyros specialistų komanda atrinko iš gausaus būrio panorusių dalyvauti eksperimente. Po ilgai trukusių ginčų buvo sudarytos trys poros. Dalyviai iki šiol net nenutuokia su kuo jie suporuoti. Jau šį, pirmadienio, vakarą antroje projekto laidoje laukia įdomios akimirkos – pasiruošimas svarbiausiai gyvenimo dienai, vestuviniai rūpesčiai ir šventinis jaudulys.
Vestuvių akimirka
Vestuvių akimirka / TV3 nuotr.
Temos: 2 TV3 Santuoka

Kaip reaguos apie vestuves sužinoję dalyvių giminės ir artimieji? Milžiniškas išbandymas laukia vienos dalyvių poros – vaikinas ir mergina vestuvių dieną pirmą kartą išvys vienas kitą.

„Dalyvius suporavome remdamiesi mokslininkų stebėjimais iš išvadomis. Sunkiausia buvo tą žinią sutikti ne patiems eksperimento dalyviams, o jų artimiesiems. Pavyzdžiui, Andriaus pusseserė, išgirdusi apie skubias vestuves ir dar tai, kad Andrius jai iki vestuvių net neparodys nuotakos, skubotai padarė išvadas, kad vestuvės yra „iš reikalo“. Jos perkalbėti buvo praktiškai neįmanoma. Iki pat lemtingo jaunųjų susitikimo santuokos ceremonijoje artimieji sunkiai galėjo patikėti tuo kas vyksta. O kaip vyko pats susitikimas − kviečiu žiūrėti laidoje“, – sako projekto režisierius Mindaugas Meškauskas.

Vestuvės, kai viengungių sutuokimu rūpinasi bendruomenė ir aplinkiniai, nėra naujas reiškinys. Seną lietuvių liaudies tradiciją TV3 žiūrovams primins etnologė Gražina Kadžytė: „Sena patarlė sako, kad iki trisdešimties metų žmogus susiranda porą ir apsiženyja pats, nuo trisdešimties iki penkiasdešimties – žmonės suženyja, o po 50-ies tai reikia ir velniui įsikišti.“

TV3 nuotr./Vestuvių akimirka
TV3 nuotr./Vestuvių akimirka

Neretai viengungius supiršdavo kaimo bendruomenė, tetos, dėdės, kaimynai ir kaimynės. Sakoma, kad tokios santuokos buvo tikresnės ir  patikimesnės, nes žmogus, surinkęs daugiau informacijos iš aplinkinių, suprasdavo pamatinius dalykus, kad meilės praeina, o santuoka yra žmonų sutartis tolesniam bendram gyvenimui. „Mūsų socialiniame eksperimente mokslininkai psichologai pasielgė panašiai, kaip senovėje elgdavosi bendruomenė, tik metodas čia mokslinis, o ne paprotinis“, – pasakoja režisierius M. Meškauskas. 

Kas bent kartą ruošėsi vestuvėms, tas žino, kokia tuo metu būna įtampa, koks jaudulys. Vestuvių planuotojos paieškos, jaunojo kostiumas, jaunosios suknelė, gėlės, vaišės, vestuvinis tortas, stiliaus ir dizaino klausimai – visa tai reikalinga ir viską padės išspręsi „Aklų vestuvių“ profesionalai, į kuriuos laidos kūrėjai kreipėsi siekdami palengvinti būsimiems jauniesiems priešvestuvinį stresą.

TV3 kanalą šį, pirmadienio, vakarą 20.00 val. tiesiog privalo įsijungti visos būsimos nuotakos ar svajojančios apie vestuves, mat apie šiuolaikines vestuves ir jų tendencijas pasakos žinomas dizaineris Egidijus Rainys, kasmet puošiantis ne vieną nuotaką.

TV3 žiūrovai greitai taps precedento neturinčio įvykio – santuokos eteryje – liudininkais. Socialinio eksperimento „Aklos vestuvės“ dalyviai, jeigu tik ištars lemtingąjį „taip“, gyvens kaip vyras ir žmona ištisą mėnesį, o tada nuspręs – skirtis ar likti kartu, ir džiaugsme, ir varge, kol mirtis juos išskirs. 

TV3 nuotr./Vestuvių akimirka
TV3 nuotr./Vestuvių akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius