Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Kate Hudson: „Materialūs dalykai? Pasidžiauk, išnaudok ir nevertink labai rimtai...“

Aktorė Kate Hudson (34 m.) nekomentuoja gandų apie skyrybas su sužadėtiniu Matthew Bellamy (35 m.) – smalsuoliams turėtų užtekti šios poros atstovų išplatinto paneigimo. Užtai mielai dalijasi savo stiliaus ir grožio paslaptimis, kalba apie pastangas derinti karjerą ir motinystę, pavasarinius spintos valymus ir tą atvejį, kai jautėsi „it pakinkyta“ ant raudono kilimo.
Kate Hudson
Kate Hudson / Giampaolo Sigura/„Lindex“ nuotr.
Temos: 1 Kate Hudson

Dideli namai ramioje, saulės nutviekstoje gatvėje – vieta, tiesiog idealiai tinkanti šiai žaviai moteriai, garsiai Holivudo aktorei ir rūpestingai dviejų šaunių berniukų mamai, kurią daugelis, kam teko pabendrauti, dažniausiai apibūdina epitetais „atsipalaidavusi“, „besišypsanti“, „laiminga“. Didžiulėje žalioje krūmais ir medžiais apsodintoje teritorijoje šalia Kate vaikystės namų prestižiniame Los Andželo Pacific Palisades rajone – užtektinai erdvės siausti abiem jos atžaloms. Vyresnėlis Ryderis (10 m.) (Kate sūnus iš santuokos su grupės „The Black Crowes“ lyderiu Chrisu Robinsonu (47 m.)) čia gali nevaržomas tobulinti riedlentininko gebėjimus, o pustrečių mažylis Binghamas – „skelti“ solo būgnais, nekeldamas siaubo kaimynams. Berniukai, kada tik užsimanę, gali aplankyti senelius – aktorės mama aktorė Goldie Hawn (68 m.), su kuria ji labai artima, ir ilgametis jos gyvenimo draugas Kurtas Russellas (62 m.) (ją užauginusį vyrą Kate vadina tėvu) įsikūrę visai netoliese.

„Scanpix“ nuotr./Matthew Bellamy ir Kate Hudson
„Scanpix“ nuotr./Matthew Bellamy ir Kate Hudson

Tiesa, jau keletą metų Hudson gyvenime Pacific Palisades idilę reguliariai keičia šurmuliuojantis Londonas, kur 2011-aisiais ji įsigijo namą. Šiame mieste daugiau laiko praleidžia Binghamo tėtis – atrodo, jog britų roko grupės „Muse“ lyderiui Matthew Bellamy (pora draugauja nuo 2010-ųjų, 2011-ųjų balandį susižadėjo, o dar po dviejų mėnesių pasaulį išvydo jųdviejų meilės vaisius) gimtinės ūkai mielesni nei JAV kino pramonės mekos saulė (ar ne dėl to kilo gandų, esą poros santykiai anaiptol nėra sklandūs?). Be asmeninių priežasčių, dar yra ir darbas: pernai aktorė Didžiosios Britanijos sostinėje filmavosi trileryje „Geri žmonės“, jos partneris buvo Jamesas Franco. Londone surengta ir nauja „Lindex“ fotosesija – žavioji Holivudo žvaigždė, neslepianti, jog mada visada buvo ir yra viena didžiausių jos gyvenimo aistrų, tapo šios švedų kompanijos pavasario ir vasaros kolekcijų veidu.

„Ta patirtis buvo išties maloni. Nuostabūs žmonės, puikūs drabužiai. Nebeprisimenu, kada man buvo taip linksma!“ – pasakodama apie fotosesijos akimirkas šypsosi aktorė – ji davė interviu artėjant kolekcijų premjerai parduotuvėse.

Koks didžiausias gyvenimo tarp Los Andželo ir Londono pranašumas?

Smagu pajusti skirtingas kultūras. Tai tarsi perėjimas iš vieno gyvenimo būdo į kitą. Šie miestai... Jie tokie nuostabiai skirtingi... Los Andžele džiaugiesi oru – gali gyventi tiesiog lauke. Mankštiniesi, aplink laksto vaikai, žydi sodai... Gal todėl ir žmonės čia labiau atsipalaidavę – žinoma, jei nekalbėsime apie kino pramonę, kur didžiulė konkurencija ir visi nuolat skuba. Londone džiaugiesi kultūra, puikiais restoranais, intymesne aplinka. Čia gali tiesiog pėsčiomis nueiti į vietos parduotuvę ir paruošti pietus namie, o Los Andžele į kiekvieną parduotuvę tenka važiuoti automobiliu.

Kas, jūsų nuomone, geriausiai įkūnija Londono stilių?

Kate Moss! Dėl to neverta net ginčytis.

O iš kur jūs semiatės įkvėpimo kurdama savo stilių?

Iš žmonių, žurnalų ir instagramo. Tiesiog privalau kasdien peržiūrėti draugų nuotraukas instagrame (juokiasi).

Jei negalite prisiversti ko nors išmesti, apsukite pakabą su tuo drabužiu priešinga puse nei kiti pakabai. Jei per pusmetį nė sykio neapsivilkote, PRIVALOTE to rūbo atsikratyti.

Ar mada jums svarbi?

Žinoma. Mėgstu puoštis, seku tendencijas. Kita vertus, stengiuosi pernelyg nesureikšminti nieko, išskyrus savo šeimą, mylimus žmones ir sveikatą. Apie viską, kas materialu, pasakyčiau: pasidžiauk tuo, išnaudok ir niekada nevertink labai rimtai. Tas pat yra ir su mada. Tai – menas, kūryba, tai labai įdomu ir, be abejo, svarbu – juk apranga iš dalies atskleidžia mūsų asmenybę. Kita vertus, juk tai – tik drabužiai, nereikia dėl jų jaudintis!

Tapote švedų kompanijos veidu. Ar galėtumėte apibūdinti Švedijos madą?

Na, jei kalbėtume apie drabužius, kuriuos vilkėjau tomis dienomis, kai vyko fotosesija, jie – bohemiško, plevenančio stiliaus. Tai labai ekspresyvi, jaunatviška linija. Apskritai geriau išmanau apie interjero dizainą, nes juo domiuosi, ir žinau, kad švedai mėgsta prislopintas, švarias spalvas. Tai tarsi mano svajonė, kurios dar nepasiekiau. Bandau išlaikyti švarius namus, bet vaikai visur palieka pėdsaką. Bandau išlaikyti švarią spintą, bet ji vis prisipildo daiktų ir spalvų. Minimalizmas turi kai ką tokio, kas išties ramina. Tai yra mano tikslas, bet dar turiu sugalvoti, kaip jį pasiekti!

Ką gi, pavasaris – kaip tik tinkamas metas spintai išvalyti...

Tiesą sakant, dabar kaip tik tai darau – valau namus Los Andžele. Visus namus. Pradedu nuo vidurių – taip vadinu garažą – ir judu toliau. Turiu daug spintų, taigi man tai – tikras žygis, jam skiriu savaitę. Pasikviečiu savo stilistą, mes kartu apžiūrime kiekvieną mano spintoje esantį daiktelį ir išmetame tai, ko neturėtų būti. Kartu matuojamės ir drabužius, kurių jau kurį laiką nebuvau apsirengusi. Kai spinta prisipildo ir pradedate joje raustis... Aš noriu matyti, ką turiu, noriu, kad nebūtų daiktų pertekliaus, tad valau spintą iš pagrindų. Mano patarimas – nedarykite to viena. Kuo daugiau rankų ir nuomonių, tuo geriau! Paprašykite draugių pagalbos. Šį kartą jos padės jums, o kitą – jūs padėsite joms. Nusipirkite vyno, sūrio ir savaitgalį linksmindamosi kartu viską išvalykite. Tebūnie tai šventė! Beje, yra vienas triukas, kurį sužinojau iš Oprah Winfrey: jei negalite prisiversti ko nors išmesti, apsukite pakabą su tuo drabužiu priešinga puse nei kiti pakabai. Jei per pusmetį nė sykio neapsivilkote, PRIVALOTE to rūbo atsikratyti.

„Scanpix“ nuotr./Aktorė Kate Hudson ir muzikantas Mattas Bellamy
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Kate Hudson ir muzikantas Mattas Bellamy

Kokie, jūsų nuomone, yra trys būtiniausi šio pavasario ir vasaros drabužiai?

Man patinka lengvas vasarinis švarkas. Taip pat visada mėgau ilgokus hipiškus sijonus. O džinsinis kostiumas apskritai yra mano mėgstamiausias, vilkiu jį ištisus metus ir džiaugiuosi, kai vėl grįžta į madą.

Jei jau prakalbome apie spintų valymą – kas, jūsų nuomone, privalo būti kiekvienos moters spintoje?

Kiekviena moteris privalėtų turėti džinsus, kurie atrodytų puikiai, nesvarbu, kas vyktų gyvenime. Tiesius džinsus, keletą porų puikių aukštakulnių – juodų ir kūno spalvos. Taip pat būtų gerai turėti patogius aulinius vaikščiojimo batus. Ir megztinį, kuris tinka prie visko. Praverstų spalvingas švarkelis.

Kokių trijų dalykų negalite nepasiimti eidama iš namų?

Vaikų!!! Ir lūpų balzamo – turiu grįžti, jei pamirštu pasiimti. Ir mobiliojo telefono.

Kas jums padeda jaustis kaip namie, kai keliaujate?

Šalikas, kurį iš Indijos parvežė mama, – niekada nekeliauju be jo. Jis didelis ir mielas, imu jį visada ir į visas keliones. Ir, žinoma, pūkuotos kojinės!

Kokia buvo įsimintiniausia akimirka ant raudono kilimo aprangos požiūriu?

Puikiai prisimenu juokingiausią atvejį, kai suknelė buvo tokia ankšta, kad negalėjau atsisėsti! Niekada to nepamiršiu! Mama iš manęs visą vakarą juokėsi. „Mergužėle, – sakė ji, – atrodai kaip pakinkyta.“ Galėjau sėdėti tik pusiau gulomis. Iš malonesnių prisiminimų – baltas Pucci modelis, kurį vilkėjau per Aktorių gildijos apdovanojimus, jis buvo labai patogus. Patiko juoda McQueeno suknelė, kurią dėvėjau pernai per „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją... Kai 2001-aisiais buvau nominuota „Oskarui“, apsirengiau Stellos McCartney suknelę, buvau dar vaikas... Ji pasiuvo man ir šleifą, kai jau reikėjo eiti į apdovanojimus. Šis atvejis – vienas įsimintiniausių. Mano drabužiai buvo pripažinti kaip blogiausi, o Stella pasakė, kad kalta ne suknelė, bet šukuosena! Tiesą sakant, aš klausiau kirpėjos, ar ji tikra dėl savo sumanymo, nes su tomis garbanomis jaučiausi tarsi kantri stiliaus dainininkė!

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kate Hudson su „Alexander McQueen“ suknele
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kate Hudson su „Alexander McQueen“ suknele

Jei prieš pasirodydama ant raudono kilimo turėtumėte pasiruošti tik dvidešimt minučių, kokius tris dalykus darytumėte?

Susiriščiau plaukus į kuodelį, sutelkčiau dėmesį į akių makiažą ir pasikvepinčiau.

Esate įkūnijusi heroję, kuri puikiai atspindėjo jūsų stilių?

Gal veikiau – mano svajonių stilių. Tai buvo Stefani juostoje „Devyni“. Viską atiduočiau, kad galėčiau kasdien būti prisiklijavusi blakstienas ir avėti ilgus aptemptus aulinius batus su platformomis. Buvo taip smagu!

Galėtumėte papasakoti apie savo grožio ritualus?

O, bijau, kad dabar visus nuvilsiu. Nenaudoju nieko prašmatnaus, iš esmės prausiuosi tik muilu ir vandeniu. Negaliu per daug apkrauti odos. Visko naudoju labai mažai. Nuvalau odą, prieš naktį akių sritį patepu kremu, o rytais nusiprausiu tik vandeniu ir suvilgau drėkikliu. Dar turiu tokį kremą, vadinamą „Egyptian Magic“, – dėl jo einu iš proto ir visur nešiojuosi. Juo tepu kaklą, akių sritį. Patepu ir Bingo užpakaliuką, jei išberia (juokiasi).

Kaip išlaikote formas?

Man pasisekė – nesu labai linkusi pilnėti, nors, žinoma, stengiuosi maitintis sveikai. Lankau jogos pamokas, tris–penkis kartus per savaitę einu į treniruoklių salę, šoku...

Viską atiduočiau, kad galėčiau kasdien būti prisiklijavusi blakstienas ir avėti ilgus aptemptus aulinius batus su platformomis.

Kaip pavyksta suderinti motinystę ir aktorės karjerą?

Tai labai sudėtinga. Manau, dauguma dirbančių moterų mane supras. Visada jauti tam tikrą kaltę ir ji niekaip nedingsta. Stengiuosi derinti. Stengiuosi rasti bendrą kalbą su vaikais, sužinoti, kaip jie jaučiasi. Stengiuosi, kad jiems netrūktų mano dėmesio, bet, žinoma, jo vis tiek trūksta... Nėra teisingo atsakymo. Tai labai priklauso ir nuo vaikų. Pavyzdžiui, Ryderis visai kitoks nei Bingo. Jaunėlis yra visiškai nepriklausomas, nors dar toks mažas, o Ryderis labiau prie manęs prisirišęs, jam tiesiog būtina žinoti, kur esu ir ką veikiu.

Mėgstamiausia laisvalaikio veikla?

Miegas! Ir šokis! Man patinka šokti. Patinka megzti. Patinka rankdarbiai. Mėgstu daryti papuošalus, siūti. Mano aistra – interjero dizainas. Kartą per interviu nežinojau, ką atsakyti į vieną klausimą. Grįžusi, papasakojau apie tai padėjėjai. Dirbame kartu jau trylika metų, ji puikiai mane pažįsta, aš ja pasitikiu. Ji pasiteiravo, kokį klausimą man uždavė. O klausimas skambėjo taip: kokios mano savybės kitiems žmonėms būtų netikėtos? Ji šyptelėjo ir pasakė: „Kad esi namisėda.“ Ir tai tikra tiesa, man patinka mano namai.

Kas pastaruoju metu groja jūsų „iPod“?

Beyoncé! Dievinu Beyoncé!

Kaip manote, kuo būtumėte tapusi, jei nebūtumėte pasirinkusi aktorystės?

Mama mano, kad būčiau tapusi teisininke, bet tai nesąmonė, nes niekaip nebūčiau išlaikiusi egzaminų (juokiasi). Nors, manau, būti baudžiamosios teisės advokate būtų tikrai įdomu.

Giampaolo Sigura/„Lindex“ nuotr./Kate Hudson
Giampaolo Sigura/„Lindex“ nuotr./Kate Hudson

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius