Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorės Daivos Rudokaitės dukra Akvilė Žirgulytė – apie pasirinktą kelią ir svajonę užkariauti kino pasaulį

Žinomos aktorės Daivos Rudokaitės dukros Akvilės Žirgulytės gyvenime ne iš karto buvo įrašyta, kad ir ji eis tėvų išmintu keliu. Vis dėlto likimas viską sudėliojo taip, kaip ir turėjo. Ir dabar jos asmeniniame kraityje gausu ryškių vaidmenų.
Daiva Rudokaitė ir Akvilė Žirgulytė
Daiva Rudokaitė ir Akvilė Žirgulytė / „All screens“ ir asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Daiva Rudokaitė

Modeliu buvusi aktorė Akvilė Žirgulytė apie šį laikotarpį kalba santūriai – tai buvo gražus gyvenimo etapas su daug įspūdingų istorijų, pamokų ir randų. Tačiau dabar Akvilės aistra – aktorystė, o didžiausia jos svajonė yra išvažiuoti į JK arba JAV studijuoti vaidybos, gilinti žinių, įgauti praktikos ir pasirodyti garsiausiems pasaulio režisieriams.

Žinoma, dabar kalbėti su menininkais apie ateities planus yra išties sunku, nes šios srities atstovams šiuo metu tenka išgyventi itin daug nežinomybės. Kalbėdama su 15min Akvilė neslepia, jog ir jai teko ieškotis papildomų darbų. Apie tai daugžodžiauti ji nenorėjo, tačiau paklausta kaipmat pridūrė, kad vis dėlto labai svarbu nepamiršti – naujovės ir iššūkiai visuomet į naudą.

Net ir ant karantino jaunoji aktorė nepyksta, nes šis laikas privertė sustoti, atsigręžti ir įsiklausyti į save, atsipūsti, pasimėgauti knygomis ir laiku su šeima.

Lina Kasper nuotr. /Akvilė Žirgulytė
Lina Kasper nuotr. /Akvilė Žirgulytė

Kelias link vaidybos

Akvilė yra baigusi kūrybos ir pramogų industrijų studijas, tačiau iš karto po mokyklos nesirinko studijuoti vaidybos, nes aktoriaus duona neatrodė viliojanti. Ji nuo vaikystės matė tikrąjį ir nesuvaidintą aktoriaus gyvenimą – jos mama labai daug savęs atidavė scenai, tačiau dirbdavo dar papildomus darbus, kad pragyventų: netrūktų ne tik duonos, bet galėtų leisti dukrą į būrelius, stovyklas... Todėl, kaip sako pati Akvilė, ji nusprendė išbandyti ką nors naujo, bet norėjo likti artima kūrybai ir scenai. Vis dėlto suvokimas, kad ji negalinti gyventi be scenos, greit nugalėjo.

Vos per 2 metus jaunoji aktorė sukūrė ne vieną vaidmenį kine ir televizijoje: ji šiuo metu filmuojasi TV seriale „Prakeikti II“, o anksčiau sukūrė vaidmenis filmuose „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ bei „Vedybos, skyrybos ir barsukas“ ir serialuose „Glostyk bobiką“, „Turtuolis vargšas I, II“. Akvilė atvira – į savo darbą reikia įdėti daug pastangų, degti noru tobulėti ir siekti kiek įmanoma daugiau.

„Vaidyba man lyg tyro oro gurkšnis miške po lietaus. Ji man leidžia atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, problemų ir bent trumpam galiu pabūti kažkuo kitu. Aš augau apsupta aktorių, laisvalaikį leisdavau teatre, manau, kad tai yra mano kraujyje“, – juokėsi aktorė.

Teatras yra mistinė vieta, kurioje tu gali pamatyti džiaugsmo, kančios, neapykantos. Jis yra įvairialypis, kaip ir kiekvienas iš mūsų. Visi sukurti vaidmenys A.Žirgulytei yra svarbūs, su kiekvienu ji susigyvena ir auga. Visgi didžiausią įspūdį palikęs vaidmuo yra filme „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“. Aktorė taip susitapatino su vaidmeniu, kad atrodė, jog supranta personažo skausmą, o emocijas dar labiau sustiprino vaikystėje išgyventos skaudžios tėvų skyrybos.

Lauros Pečkauskienės nuotr./Akvilė Žirgulytė
Lauros Pečkauskienės nuotr./Akvilė Žirgulytė

Tiesą sakant, aktorius su kiekvienu vaidmeniu susitapatina ir kiekviename vaidmenyje įdeda dalelę tikrojo savęs. Žinoma, būna ir tokių personažų, kurių nei charakteristika, nei elgesys yra nepriimtinas tau, kaip asmenybei, bet tai ir yra šios profesijos gražumas.

Aktorė Meryl Streep yra pasakiusi: „Vaidinti nereiškia būti kitu. Tai ieškojimas, kas tave daro kitokiu, tada ieškojimas savęs tame personaže.“ Ir tai yra įdomiausia vaidyboje – ne tu, o tavo kūrinys, ir taip, kaip tu jį supratau, pajutai, padeda sulipdyti personažą.

Kokia ta sėkmės formulė? „Taip, esu girdėjusi, jog ten, kur esu dabar, pakliuvau per pažintis, – nusijuokia Akvilė. – Tačiau atsitiko kaip atsitiko: mano pačios nuostabai atsidūriau reikiamu laiku reikiamoj vietoj. Ir kas dabar pasakys – čia atsitiktinumas ar užkoduotas likimas (šypsosi Akvilė). Po pirmo mažo vaidmenėlio, patikau režisieriui, kaip dirbu, jis pasiūlė kitą didesnį vaidmenį.“

Akvilė apie tai kalba labai atsargiai ir nesureikšmindama, nes televizija ir kinas yra tokia loterija – šiandien tu ant bangos, rytoj tavęs gali jau nebūti niekur.

Daiva Rudokaitė – mama ir patarėja profesijoje

Išties jų tarpusavio ryšys yra labai stiprus. A.Žirgulytei mamos nuomonė bet kokiu klausimu yra svarbi. Tai nereiškia, kad jos nuomonė daro įtaką tolimesniems sprendimams, tačiau jai yra labai svarbu išklausyti mamos poziciją. Mama yra tokia pati žiūrovė, kaip ir visi, tačiau jos nuomonė apie sukurtus vaidmenis yra be galo svarbi, ir mergina ne tik ją išklauso, bet ir atsižvelgia į pastabas.

„Aš savo mamą laikau geriausia drauge ir gyvenimo mokytoja. Ji yra mano ikona! Jos pasitikėjimas, rūpestis, meilė užaugino mane tokią, kokia dabar esu ir leido man siekti gyvenimo tikslų“, – šypsodamasi sako mergina.

Mamos vyras Vytas visada juokaudamas sakydavo: „Ne visi turi galimybę gyventi tarp žvaigždžių, o mano padangėje net dvi“, tačiau pačiai merginai šeimoje svarbiausia tarpusavio ryšys ir palaikymas, kurio ji visuomet sulaukia. Jos vaikystė nesiskyrė nuo kitų vaikų. Aktoriaus profesija yra tokia pati, kaip mediko, teisininko ar policininko, skiriasi nebent tuo, kad aktorių vaikai daugiau laiko praleidžia teatre nei kiti bendraamžiai.

Asmeninio albumo nuotr. /Akvilė Žirgulytė
Asmeninio albumo nuotr. /Akvilė Žirgulytė

Akvilė neslepia, jog dažnai sulaukia komplimentų, kai žmonės žavisi ne tik jos personažais, bet ir asmenybe. O išgirsti komplimentus visada yra malonu.

Kai žmonės atpažįsta Akvilę gatvėje ir užkalbina, ši visada prisistato tikruoju vardu ir ne tik nusišypso, bet ir maloniai pasikalba bei žavisi jų drąsa, nes toli gražu ne kiekvienas išdrįsta užkalbinti savo mėgstamus atlikėjus.

Įkūnydama stiprios, fatališkos moters vaidmenis, A.Žirgulytė puikiai žino, kad pavydas kino industrijoje yra neišvengiamas. Ji atvirai sako, kad su tuo teko susidurti nuo paauglystės, o žvilgsnius ir apkalbas neretai lydėdavo net išgalvotos istorijos.

Ir nors anksčiau dėl tokių dalykų ji skaudžiai išgyvenusi, dabar iš žmonių pavydo ji tik nusijuokianti. Kaip sako mergina, mes patys pasirenkame: liežuvausime ar džiaugsimės kartu su kitais jų sėkme, bet gyvensime savo gyvenimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius