Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aktorės Kristinos Savickytės naujos knygos pristatyme – žinomos mamos su vaikais

Aktorės, studijos tėvams „Šilkaus pupa“ įkūrėjos bei trijų vaikų mamos Kristinos Savickytės vaikystė buvo kupina pasakų, jas skaitė ir savo atžaloms. Kuo pasakos tokios ypatingos? Tuo trečiadienio vakarą aktorė dalijosi su žinomomis mamomis, pristatydama savo naujausią knygą „Kuriame pasaką su aktore Kristina Savickyte“.
Laura Imbrasienė su dukra, Kristina Savickytė, Rimantė Kulvinskytė su dukra, Agnė Grigaliūnienė su dukra
Laura Imbrasienė su dukra, Kristina Savickytė, Rimantė Kulvinskytė su dukra, Agnė Grigaliūnienė su dukra / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuotaikingame knygos pristatyme dalyvavo daug žinomų mamų su atžalomis. Sostinėje įsikūrusiame jaukiame šeimos restorane apsilankė Laura Imbrasienė, Goda Jokubaitienė, Agnė Grigaliūnienė, Rimantė Kulvinskytė ir kiti.

Kaip pasitelkiant pasakas ir žaidimus ugdyti vaiko kūrybiškumą bei lavinti gebėjimus? Kaip visai šeimai mokytis improvizuoti, stiprinti tarpusavio ryšį ir augti drauge? Šiuos klausimus trečiadienio vakarą bandė atsakyti knygos „Kuriame pasaką su aktore Kristina Savickyte“ autorė.

„Iš vienos pusės jaučiuosi labai nedrąsiai, nes buvo akimirkų, kuomet galvojau, ką aš čia darau, kam visa tai, o ir knyga neatrodė vertinga. Tiesą sakant, turiu labai mažą savivertę (šypteli). Bet dabar nesipuikuodama galiu pasakyti – tai yra kūrinys, dėl kurio man nėra gėda, tiksliau – laikant jį rankose užplūsta didžiulė laimė“, – sveikindamasi su svečiais sakė K.Savickytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

Kalbėdamasi su 15min aktorė pripažino, kad impulsas rašyti knygą gimė iš šiuo metu vis didesnio noro padėti tėvams. Anot K.Savickytės, dirbdama su vaikais ji mato vis stiprėjančią tėvų motyvaciją, norą, tačiau tuo pačiu ir didelį pasimetimą.

„Taip gimė noras savo patirtimi pasidalyti su kitais. Esu įsitikinusi, kad kūrybiškumas net pilkiausią kasdienybę gali paversti stebuklu – to išmokau būdama mama. O bendra kūrybinė veikla yra nuostabus būdas megzti šeimos ryšius, patirti buvimo kartu džiaugsmą ir kurti prisiminimus“, – sako knygos autorė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Renginio akimirka

Aktorė knygoje savo nuožiūra atrinko lietuvių liaudies pasakas, kuriose gausu išminties, tačiau dėl tarmės dažnai atbaido tėvus. Tad K.Savickytė pasakas adaptavo taip, kad jos būtų patogiai skaitomos.

Knygoje K.Savickytė taip pat mokys tėvus, kaip iš kiekvienuose namuose randamų daiktų susikurti lėlių teatrą. O svarbiausia šios knygos žinutė – nesustoti ieškant.

„Augindama savo vaikus supratau, kad nėra vieno recepto, gi vaikas gali tiesiog neklausyti. Mano pačios atžala trejus metus neklausė mano dainų, o tai man buvo didelė trauma (šypteli). Bet galiausiai supratau, kad svarbiausia – ieškoti ir rasti, nepasiduoti“, – pabrėžia autorė.

Knygos pristatymo akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius