Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktoriaus Mariaus Mačiulio vaikystėje teatro nebuvo – tik krepšinis

Populiariausio TV3 serialo „Svetimi” aktorius Marius Mačiulis, kuriantis tamsios reputacijos veikėjo Zylės personažą, gyvenime yra sklidinas šviesos. Pozityvių minčių jam teikia darbas su jaunaisiais teatro mėgėjais.
Marius Mačiulis
Marius Mačiulis / TV3 nuotr.

Vaikų ir jaunimo klube „Šatrija” jau 6 metus veikia teatro studija „Durys”. Netrukus ją iš vidaus pažins ir TV3 žiūrovai: serialo „Svetimi” scenarijaus vingiai į studiją atves mažąją heroję Mildutę. Šiokiadieniais 21.10 val. rodomos TV3 daugiaserijinės dramos „Svetimi“ aktorė Gabrielė Bartkutė taps jos būrelio vadove, režisiere.

Iš tiesų teatro studijoje „Durys” pluša kitas „Svetimų” veidas – M. Mačiulis.

„Aš dirbu ne su pačiais mažiausiais. Tiesa, bandžiau ir su jais, bet ten jau žaisti reikia. Dabar pas mane susirenka vyresni vaikai, jau motyvuoti – rimtai nusiteikę susigadinti sau gyvenimą”, – šypsosi Marius. Jaunieji aktoriukai jį vadina tiesiog Mariumi.

„Pats taip paprašiau. Sakiau, – aš ne mokytojas ir čia ne mokykla”, – paaiškina.

Vaikai Marių myli, nors jis – ne iš tų, kurie nuolaidžiauja. „Esu griežtas. O kaip su jais kitaip? Tik leisk – tuoj užlips ant galvos”, – juokiasi aktorius. Per šešerius „Durų” veiklos metus ne vienas jo auklėtinis jau ir mokyklą pabaigė, įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. „Kai kas pakviečia į egzaminus. Labai malonu, kad nepamiršta”, – sako M. Mačiulis.

O kaip jaunieji aktoriaus sekėjai reaguoja į jo personažą Zylę? „Komentarų girdėti neteko. Bet visi klausia kas bus, prašo iš anksto papasakoti siužetą. Tik kad aš nieko nežinau”, – suktai šypsosi serialo „Svetimi“ žvaigždė.

Studijos „Durys” aktoriukai ir patys gavo pasifilmuoti seriale. Be to, jie dalyvauja įvairiuose festivaliuose, draugams pasirodymus rengia. „O pastarąjį kartą knygų mugės atidaryme tokį žodžių spektaklį padarėme. Pati prezidentė klausėsi, ir kultūros ministras. Vaikai išgyveno didelį jaudulį ir didelį malonumą”, – pasakoja aktorius.

Ar jis vaikystėje taip pat lankė dramos būrelį? „Ten, kur aš augau – Kudirkos Naumiestyje – nebuvo būrelių, tik krepšinis”, – juokiasi M. Mačiulis, nerūpestingas moksleivio valandas leidęs su kamuoliu rankoje.

Serialas „Svetimi” su Mariumi Mačiuliu rodomas pirmadienį–ketvirtadienį 21.10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius