Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Dmitrijus Diuževas pirmą kartą atvyks į Vilnių

Pirmąją pavasario dieną garsus aktorius Dmitrijus Diuževas pasirodys Vilniuje su monospektakliu „Eugenijus Oneginas“. Kovo 1 d. Kongresų rūmuose žinomas Rusijos aktorius sostinės publikai padovanos reikšmingiausią didžiojo rusų poeto Aleksandro Sergejevičiaus Puškino kūrinį „Eugenijus Oneginas“. Beveik dvi valandas menininkas skaitys garsųjį romaną, tekstą gyvindamas vaidyba. Menininko pasirodymą lydės kompozitoriaus Sergejaus Prokofjevo muzika, parašyta nepastatytam spektakliui „Eugenijus Oneginas“. Fortepijono partiją atliks talentingas pianistas, Rusijos nusipelnęs artistas, tarptautinių konkursų diplomų laimėtojas Kirilas Svinorenko.
Dmitrijus Diuževas
Dmitrijus Diuževas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Spektaklis

Kiekvienas toks spektaklis yra kuriamas „čia ir dabar“, todėl yra be galo unikalus reiškinys. Pasak Dmitrijaus Diuževo, šį spektaklį sukurti paskatino jo pedagogė, aktorė – Antonina Michailovna Kuznecova. Būtent ji tapo šio spektaklio režisiere.

Daugeliui tų, kurie jau nusprendė pamatyti Dmitrijaus Diuževo spektaklį „Eugenijus Oneginas“, nerimą kelia klausimas: kieno paveikslą kurs Dmitrijus? Nejaugi Onegino? Praskleisime paslapties šydą: menininkas pakaitomis įkūnys ne tik kiekvieną personažą, bet ir patį autorių. Aktorius įsitikinęs, kad Puškino eilutės turi tam tikrą magišką galią, grožio ir meilės tėvynei jėgą. Tai, ko šiuolaikiniam žmogui taip trūksta.

„Man anksčiau buvo jausmas, kad Eugenijus Oneginas yra apie kažkokį nevykėlį, negalintį nieko padaryti gyvenime. Nesugebantį laimėti moters, sukurti šeimos, auginti vaikų... Ir kam tiek daug apie jį rašyti? Ir štai po daugelio metų, kai suaugęs aš pradėjau gilintis į šį kūrinį, paaiškėjo, kad galite jį tiesiog gerti ir be galo gėrėtis. Aš perskaičiau daug literatūros apie šį šedevrą, išmokau mintinai ir stengsiuosi jį perskaityti nuo scenos taip, kad kiekvienas žiūrovas panorėtų pasiimti romaną ir jį perskaityti iš naujo“, – įspūdžiais dalijasi Dmitrijus Diuževas.

Organizatorių nuotr./Dmitrijus Diuževas
Organizatorių nuotr./Dmitrijus Diuževas

Galima tik spėlioti, kiek spektaklis „Eugenijus Oneginas“ kainavo jo kūrėjams ir aktoriui: juk Diuževas turėjo įsiminti bent šimtą teksto puslapių. Be to, tekstas prisotintas sudėtingų posūkių. Dmitrijus Diuževas ne tik puikiai skaito tekstą, bet ir randa jame naują prasmę ir intonaciją, pavyzdžiui, humoristinę. Tie, kuriems pasiseks pamatyti ir išgirsti Diuževą, turės galimybę ir pasijuokti. Vis dėlto menininko ir pasakotojo dėmesys sutelkiamas į meilės istoriją, apie kurią Tatjana parašė savo garsųjį laišką.

„Orus, kilnus ir netikėtas. Juodas smokingas, nervingos rankos, sodriai skambantis balsas. Ir nuostabi išraiška menininko veido išraiška. Kiekvienos frazės, eilutės, garso išgyvenimas. Naujosios kartos menininkams reikia perskaityti kuo daugiau klasikos“, – toks vieno žiūrovo įspūdis apie Dmitrijaus Diuževo vaidybą.

Dmitrijus Diuževas gimė Astrachanėje vietos teatro aktoriaus Piotro Diuževo šeimoje. 1995 m. jis baigė gabių vaikų mokyklą ir įstojo į GITIS režisūros skyrių (aktorių grupė, Marko Zacharovo dirbtuvės). 1999 m. baigęs institutą jis buvo priimtas į Maskvos Jaunimo teatro trupę. Kine Dmitrijus Diuževas debiutavo 2000 m. Aleksandro Atanesjano filme „24 valandos“. Aktorius išgarsėjo vaidindamas Kosmoso vaidmenį seriale „Brigada“.

Organizatorių nuotr./Dmitrijus Diuževas
Organizatorių nuotr./Dmitrijus Diuževas

Nuo 2006 m. Dmitrijus Diuževas yra Čechovo vardo Maskvos Meno teatro aktorius. Negana to, nugalėjęs televizijos laidoje „Dvi žvaigždės“, jis atrado dainininko talentą ir gastroliuoja su dainininke Tamara Gverdciteli. 2011 m. Dmitrijus Diuževas debiutavo kaip režisierius. Baigęs aukštuosius VGIK-o režisūros kursus, jis režisavo savo diplominį darbą – pusvalandžio trukmės filmą „Brolija“. Šis filmas gavo specialų žiuri prizą Maskvos „Artkino“ trumpametražių filmų festivalyje ir pagrindinį prizą festivalyje „Atspindys“. Filmas taip pat dalyvavo tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje Puatjė mieste (Prancūzija). 2012 m. Įvyko filmo „Mamos“ premjera, kuriame Dmitrijus Diuževas nufilmavo antrąją novelę „Mano mylimajai“ kartu su Sergejumi Bezrukovu.

Dmitrijus Diuževas yra neabejingas tam, kas vyksta jo šalyje ir pasaulyje. Jis vienas iš nedaugelio menininkų, kurie atsiprašė ukrainiečių už Rusijos veiksmus. Savo „Vkontakte“ puslapyje parašė kreipimąsi į ukrainiečius:

„Man gėda dėl mūsų Rusijos vyriausybės! Atsiprašau Ukrainos už tai, ką daro mūsų valdžia. Kaip daugelis mūsų šalies žmonių aš nenoriu karo, bet man gėda dėl to, ką daro mūsų valdžia! Aš visada mylėjau ir gerbiau Ukrainą kaip stiprią šalį! Dabar daugelis žvaigždžių socialiniuose tinkluose aktyviai komentuoja situaciją Ukrainoje ir aš nenoriu likti nuošalyje“, – parašė aktorius.

„Aš noriu kreiptis į vyrus ir moteris visame pasaulyje: nesvarbu, kas jie yra, šalių prezidentai ar paprasti žmonės. Man nuo vaikystės visi sakė, kad vyras yra gynėjas. Dabar aš bijau gyventi gimtojoje šalyje ir labai jaudinuosi dėl to, kas vyksta Ukrainoje“, – rašo Dmitrijus Diuževas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius