Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Mantas Vaitiekūnas kunigo vaidmenį atliko atsisegusiu klynu

Spalio 7 dieną pasirodysiančiame juodosios komedijos „Gautas iškvietimas“ tęsinyje kino ir teatro aktoriui Mantui Vaitiekūnui teko sudėtinga užduotis. Vaidindamas nuodėmingą ir gausybę ydų turintį kunigą, aktorius turėjo kovoti ne tik su savo religingumu, bet ir su spaudžiančiomis kelnėmis.
Mantas Vaitiekūnas
Mantas Vaitiekūnas / Filmo „Gautas iškvietimas 3“ kūrėjų nuotr.

„Tai yra puikus personažas, kurį kūriau, lipdžiau ir modifikavau su dideliu malonumu. Po pirmojo filmo tiesiog pamilau šį kunigą. Tai lyg prie stiprintuvo prijungtos didžiausios bažnyčios ydos. Kita vertus, neretai bažnyčios tarnams net stiprintuvo nereikia.

Tikiu, kad ne vienas jos atstovas ekrane rado dalelę savęs. Tik nežinau, ar tokie bažnyčios tarnai atgailauja už savo nuodėmes. Žinoma, nesišaipome iš visų kunigų ir jokiu būdu neteigiame, kad visi yra tokie. Kaip tik sakome, kad šios profesijos atstovai yra tiesiog žmonės, kuriems žemiški gundymai yra nesvetimi. Juokiamės iš tokių, kurie į gundymus pasineria visa galva ir net pliuškenasi su pasimėgavimu“, – teigė aktorius Mantas Vaitiekūnas.

VIDEO: Gautas Iškvietimas 3 - Ką laidoja Alvydas? Spausk ir sužinok.

Apie didžiausius iššukius vaidinant kunigą-nusidėjėlį, Mantas Vaitiekūnas pripažino, kad tai buvo kontraversiškiausias jo kurtas personažas kine. „Esu religingas, todėl vaidinau su didžiule sielograuža kaskart pasielgus ar pasakius kažką negražaus. Tačiau įkvėpimo vaidmeniui toli ieškoti nereikėjo. Esu matęs tokių kunigų ne vieną ir ne du. Vienas girtas krikštijo pusbrolio vaikus, kitas girtas sėdo prie vairo. Būtent tai ir leisdavo nusiraminti širdžiai“, – pasakojo M.Vaitiekūnas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tadas Vidmantas apie „Gautą iškvietimą 3“ – juodąjį humorą, Joną Valančiūną ir žmonos palaikymą

Pusiau juokais, pusiau rimtai aktorius pridūrė, kad visgi didžiausi iššūkiai filmuojantis – atsispirti Inetos Stasiulytės vaidinamai seksualiai pareigūnei Livai Pusvaškei ir vaidinti su spaudžiančiomis kelnėmis. Kelnių problemą teko spręsti prasisegant kelnių užtrauktuką ir slepiant jį po juodais marškiniais.

Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo  „Gautas iškvietimas 3“
Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo „Gautas iškvietimas 3“

Niekada aštrių, kontraversiškų temų savo kūryboje nevengęs filmo režisierius Tadas Vidmantas paaiškino, kodėl į antrą filmą vėl pasikvietė Mantą Vaitiekūną. „Esu ateistas ir to niekada neslėpiau. Žiūrovai tai greičiausiai jau suprato iš mano ir Justino Jankevičiaus internetinio humoro serialo „Dievo radijas“.

Beveik neišvengiama buvo tai, kad ir pilno metro filme paliesime bažnyčios instituciją su visomis jos problemomis. Tiesą sakant, akylas žiūrovas filme ras ne vieną epizodą, kuriame vienaip ar kitaip įdėjau ir kitas idėjas, kuriomis tikiu. Tai prostitucijos, saugaus sekso ar Manto įkūnijamo kunigo scenos.

Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo  „Gautas iškvietimas 3“
Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo „Gautas iškvietimas 3“

Visgi, labai svarbu, kad žiūrovai teisingai perskaitytų filmo, į kurį eina, žanrą. „Gautas iškvietimas 3“ yra komedija, todėl į viską, ką pamatys ekrane, reikėtų žiūrėti su šypsena ir gerokai paprasčiau“, – teigė filmo režisierius Tadas Vidmantas.

Ekranuose vėl pamatysime pamėgtus pirmosios dalies personažus – Inetą Stasiulytę, Timūrą Augucevičių, Marių Repšį, Vaidotą Grincevičių, Leonardą Pobedonoscevą, Ramūną Cicėną bei visiškai naują Manto Katlerio ir Artūro Svorobovičiaus ekipažą. Antro plano vaidmenyse kūrybinė komanda vėl subūrė pramogų žvaigždyną. Filme pasirodys Astą Valentaitė, Donatas Katkus, Daina Bilevičiūtė, Erika Dženings, vos į ekraną telpantis Jonas Valančiūnas ir kiti.

Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo  „Gautas iškvietimas 3“
Filmo kūrėjų nuotr./Kadras iš filmo „Gautas iškvietimas 3“

Filmui scenarijų kūrė Tadas Vidmantas ir Laurynas Kaminskas. Filmą „Gautas iškvietimas 3“ bus galima pamatyti visuose didžiausiuose šalies kino teatruose nuo 2016 metų spalio 7 dienos.

Apie filmą „Gautas iškvietimas 3“

„Super“, „geriausias filmas pasaulyje“, „Kada bus parsisiųsti?“ – tokie epitetai lydėjo kontroversišką, nevienareikšmių vertinimų sulaukusį pirmąjį pilno metro Tado Vidmanto filmą „Gautas iškvietimas“. Nepraėjus nei metams, į ekranus atkeliauja trilogiją užbaigianti antra serijos dalis – „Gautas iškvietimas 3“.

7-asis policijos komisariatas po pirmojo filmo sėkmės daro tai, ką pareigūnams tenka daryti itin retai – išleisti dideles sumas pinigų. Neoficialiu komisariato šūkiu iš „Ginti, saugoti, padėti“ virtus „Pirkti, leisti, iššvaistyti“, pradeda aiškėti, kad laimės už pinigus nenusipirksi. Tačiau tai nereiškia, kad bandyti neverta.

Ekipažai lyg magnetas traukia bėdas, sudėtingiausius iškvietimus ir keblias situacijas, todėl pinigai tvirtose teisingumo rankose ilgai neužsibūna. Ar pinigai pakeičia žmones? Kuri pareigūnė laukiasi? Ar tikrai naujojo filmo pabaigos sulauks ne visi pamilti personažai?

Visa tai kūrėjai žada atsakyti dar smagesniame, dar įspūdingesniame ir dar daugiau žvaigždžių turinčiame vienintelės policijos komedijos Lietuvoje tęsinyje „Gautas iškvietimas 3“.

VIDEO: Filmo „Gautas iškvietimas 3“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius