Aktorius R.Petrauskas tapo diplomuotu treneriu: „Kol kas klientai – šeimos nariai“

Dar per pandemiją intensyviai sportuoti pradėjusį aktorių Roką Petrauską tam pastūmėjo patirta kojos trauma bei karantinas. Akivaizdu, kad gyvenimui atlaisvėjus, vyro ryžtas sportui niekur nedingo. Vos prieš kelias dienas aktorius įgijo trenerio diplomą ir nuo šiol gali save vadinti sporto srities profesionalu.
Rokas Petrauskas
Rokas Petrauskas / Asmeninio albumo, Aeromix Fitneso mokymo centro nuotr.

Prieš dvejus metus sveiku gyvenimo būdu bei reguliariu sportu susidomėjęs R.Petrauskas jau po kelių mėnesių maloniai stebėjosi nuoseklaus darbo vaisiais – sustiprėjusiais kūno raumenimis, pagražėjusiomis kūno linijomis.

Matydamas džiuginančius rezultatus, Rokas pajuto poreikį į sportą pažvelgti ne tik iš mėgėjiškos pusės: „Norėjosi į šitą pusę pažvelgti profesionaliau, sveikiau.“

Klientai – šeimos nariai

Tokio atkaklaus požiūrio vedamo vyro gyvenime atsirado sporto kursai, kurių metu ruošiami treneriai. Šią specialybę žinomas aktorius įgijo fitneso mokymo centre „Aeromix“. Čia jis mokymus perėjo per tris mėnesius, jų metu Rokas mokėsi tiek teorijos, tiek praktikos. Pasiekęs reikiamus lygius, aktorius priėjo galutinį egzaminą, kurio metu teoriškai ir praktiškai reikėjo parodyti įgytas žinias.

„Internetu reikėjo išsilaikyti testą, sudaryti mitybos programą bei treniruočių planą“, – išlaikyto egzamino vykdymo procesu su portalu 15min dalijasi R.Petrauskas.

Pašnekovas nusišypso ir pamini, kad pasiūlymų tapti asmeniniu sporto treneriu dar nespėjo sulaukti: „Kol kas klientai yra tik šeimos nariai. Vyksta pasibandymas su jais.“

Derins aktoriaus ir trenerio karjerą

Šiuo metu Portugalijoje su šeima atostogaujantis Rokas kol kas profesionaliai sporto treneriu dar nedirba, tačiau priduria, kad grįžęs iš kelionės pradės mąstyti, kaip derinti aktoriaus ir sporto trenerio karjerą.

Visgi dažnai televizijos ekranuose matomas R.Petrauskas 15min patikina, kad aktoriaus karjeros į šoną tikrai nenustums. Sako, kad trenerio specialybę pasirinko kaip veiklos alternatyvą, kai dėl pandemijos aktoriai neturėjo pakankamai darbų.

Aeromix Fitneso mokymo centro nuotr/Rokas Petrauskas baigė sporto trenerio kursus
Aeromix Fitneso mokymo centro nuotr/Rokas Petrauskas baigė sporto trenerio kursus

„Daug laiko galvojau, ką galėčiau daryti be aktoriaus profesijos. Galvojau gal kažką pelningo, bet negalėčiau sėdėti biure nuo 8 iki 17 val. Man patinka su žmonėmis bendrauti“, – pabrėžia aktorius.

Kad Rokui patinka megzti ryšį su žmonėmis, jis pastebėjo dar besimokydamas aktorystės akademijoje. Tuometiniam studentui tais laikais labiausiai patikdavo vesti „judesio studijas“ kitiems studentams. Čia, pasak Roko, jam būdavo įdomu stebėti būtent judesių dėsnius.

Be to, įgyti sporto trenerio kvalifikaciją R.Petrauską pastūmėjo ir noras turimas žinias panaudoti ne tik sau, bet padėti sveikatintis ir kitiems.

Aeromix Fitneso mokymo centro nuotr/Rokas Petrauskas baigė sporto trenerio kursus
Aeromix Fitneso mokymo centro nuotr/Rokas Petrauskas baigė sporto trenerio kursus

„Man įdomiausia tema yra, kaip žmogus gali teisingai sportuoti, maitintis, o ne siekti kažkokių superrezultatų“, – apie sporto naudą 15min pasakoja Rokas.

Ateities tikslai

Sporto trenerio bei aktoriaus karjerą derinti besiruošiančio R.Petrausko noras – treniruoti aktorius. Jis pabrėžia, kad tokia mintis kilo sulaukus kolegų užklausų – į jį kreipėsi aktoriai, prašydami su sportu susijusių patarimų ir netgi treniruočių.

Rokas mano, kad tai būtų labai įdomi „terpė“, tačiau juokauja, jog Lietuvos rinkoje gali būti nesuprastas, nes treneriams būdinga užsiauginti raumenis ar numesti ypač daug svorio.

„Labai norėčiau savo veiklą akcentuoti būtent į aktorius. Mūsų profesija yra ganėtinai fiziška, ypač teatre. Reikia labai daug ištvermės ir treniruoto kūno“, – 15min teigia pašnekovas.

Aeromix Fitneso mokymo centro nuotr/Rokas Petrauskas baigė sporto trenerio kursus
Aeromix Fitneso mokymo centro nuotr/Rokas Petrauskas baigė sporto trenerio kursus

R.Petrauskas pokalbio metu pamini, kad į aktyvų laisvalaikį ir sveiką mitybą „kiek įmanoma labiau“ yra įtraukęs ir savo šeimą. Su žmona, taip pat aktore Indre, jiedu yra šešiamečio Džiugo ir trimetės Adelės tėvai.

Vyras sako, kad dirbti ties sveiku gyvenimo būdu sunkiausia su vaikais: „Neįmanoma atsisakyti cukraus ar priversti nuolat sportuoti.“

Tam žinomas aktorius siūlo alternatyvą – pasivaikščiojimus bei aktyvius žaidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius