Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09 /17:55

Aktorius Ramūnas Rudokas šmeižtu vadina kaltinimus, kad jis savavališkai organizuoja spektaklio „Tėtis“ vaidinimus

Garsus aktorius Ramūnas Rudokas sulaukė kaltinimų, kad savavališkai rengia ir vaidina monospektaklį „Tėtis“, pasakojantį apie tėvystės džiaugsmus ir negandas. Portalo Žmonės.lt pakalbintas R.Rudokas tokius kaltinimus kategoriškai atmetė ir pavadino tai šmeižtu bei noru pasipelnyti iš jo vardo.
Aktorius Ramūnas Rudokas monospektaklyje „Tėtis“
Aktorius Ramūnas Rudokas monospektaklyje „Tėtis“ / Spektaklio autorių nuotr.

Spektaklis „Tėtis“ pastatytas pagal Bjarni Haukur Thorsons (Islandija) pjesę. Spektaklį režisavo latvis Juris Rijnieks, pirmiausia, žinomas, kaip „Urvinio žmogaus“ režisierius ir vieno aktoriaus komedinio teatro žanro iniciatorius Latvijoje. Monospektaklyje pakaitomis tėčio vaidmenį kurį laiką vaidino aktoriai Ramūnas Rudokas ir Darius Petkevičius.

„Mums tapo žinoma, jog aktorius Ramūnas Rudokas be bendrovės sutikimo ir žinios pats, ar pasitelkęs kitus asmenis, organizuoja spektaklio „Tėtis“ vaidinimus, – tvirtina „GCI Vilnius“ vadovė Ieva Budrikienė. – Norime jam priminti, kad išimtinę autorinę licencinę sutartį Islandijos bendrovė „Thorsson Productions Ltd.“ pasirašė su viešųjų ryšių bendrove „GCI Vilnius“. O šitaip elgdamasis, jis pažeidžia Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą bei licencijos turėtojos, bendrovės „GCI Vilnius“ teises ir teisėtus interesus.“

Bendrovės atstovai išsiaiškino, kad aktorius spektaklį esą neteisėtai vaidino Klaipėdos renginių salėje „Vakaris“. Bendrovei „GCI Vilnius“ susisiekus su salės „Vakaris“ atstovais, jie neneigė, jog Ramūnas Rudokas vaidino šį spektaklį, tačiau, kam priklauso spektaklio teisės ir ar jos pažeidžiamos, esą jiems nerūpi.

Mane piktina iš piršto laužta informacija, nes vasarą ir Lietuvoje, ir užsienyje vaidinau kitą programą, – portalui Žmonės.lt sakė R.Rudokas.

Viešųjų ryšių bendrovės teigimu, nelegaliu spektaklio „Tėtis“ pasirodymu aktorius džiugino ir emigravusius tautiečius. Pranešama, kad birželio mėnesį šį spektaklį kultūros išsiilgę lietuviai galėjo žiūrėti Bergene (Norvegija), o spalio pradžioje – Pasaulio lietuvių centre netoli Čikagos, Lemonto apylinkėje (JAV).

„GCI Vilnius“ direktorė sako, kad jau kreipėsi į teisininkus dėl neteisėtai rengiamo spektaklio ir autorių teisių pažeidimų. 

Ramūnas Rudokas: „Nenoriu, kad pelnytųsi iš mano vardo“

Viganto Ovadnevo nuotr./Ramūnas Rudokas
Ramūnas Rudokas

Šiuo metu Meksikoje atostogaujantis aktorius rado laiko portalui Žmonės.lt išsakyti savo poziciją apie jam mestus kaltinimus. „Apie situaciją mane informavo. Man mesti kaltinimai – prasimanymai ir šmeižtas. Berods, sausį, nutrūko mano sutartis su kita agentūra, kuri tuo metu turėjo spektaklio „Tėtis“ teises, nuo tada šio spektaklio nevaidinu nei užsienyje, nei Lietuvoje. Jei ir vaidinau, tai buvo ne tas spektaklis, o visiškai kita programa, ji vadinasi „Visa tiesa apie vyrus ir moteris“. Šmeižtas, kuris yra skleidžiamas viešųjų ryšių agentūros – labai negražus dalykas. Lauksiu, kol manęs bus atsiprašyta už veltui sukeltą triukšmą“, – užtikrintai Žmonės.lt sakė R.Rudokas.

Aktorius svarstė, kad tokiu būdu stengiamasi tyčia sukelti sąmyšį, trokštant reklamos spektakliui „Tėtis“, kuriame dabar vaidina jo kolega Darius Petkevičius. „Matyt, tai – savotiška reklaminė kampanija. Manau, be manęs tas spektaklis prarado savo veidą, ir nenoriu, kad kas nors per mano asmenį bandytų pasidaryti reklaminę bombą. Kaip jau minėjau, šio spektaklio aš nebevaidinu, palaikau ryšius su scenaristu Bjarni Haukur Thorsons, mes abipusiu susitarimu palikome „Tėtį“ ramybėje. Jau pakankamai kartų jį vaidinau ir visa Lietuva jį tikrai pamatė. Jei nori vaidinti kiti aktoriai – prašau, aš turiu kitų darbų. Mane piktina iš piršto laužta informacija, nes vasarą ir Lietuvoje, ir užsienyje vaidinau kitą programą, kurioje apžvelgiama visiškai kita tema“, – tikino Ramūnas Rudokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius