-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Sakalas Uždavinys mamai Irenai 82-ojo gimtadienio proga padovanojo skrydį lėktuvu

Aktorius Sakalas Uždavinys (52) jau kurį laiką mokosi pilotuoti sklandytuvą ir naujuoju hobiu labai džiaugiasi – viliasi, kad vieną dieną teorines ir praktines žinias pavyks galutinai užtvirtinti ir bus galima sėsti prie vairo, o ne skristi šalia piloto. Neįtikėtina, tačiau skraidymu susidomėjo ir aktoriaus mama Irena Uždavinienė, kuriai rugpjūčio septintąją sukako 82-eji. „Pasakiau jai – „Mama, skrisit per savo gimtadienį?“, o ji man: „Skrisiu!“ – šypsodamasis apie gimtadienio dovaną drąsiai mamai pasakojo S.Uždavinys.
Sakalas Uždavinys su mama
Sakalas Uždavinys su mama Irena / Asmeninio albumo nuotr.

„Šiandien mamai sukako 82-eji, sugalvojau atsivežti ją į aerodromą, kartu palaikyti mamos atvyko ir mano teta bei krikšto motina. Na ir va, mama sėdo į lėktuvą ir skrido net du kartus!“ – portalui Žmonės.lt pasakojo aktorius.

Ponia Irena skrido sklandytuvus tempiančiame lėktuve, mat be piloto jame dar gali skristi ir keleivis. Aktorius stebėjosi, kad jo mama po pirmojo skrydžio neišsigando nei aukščio, nei gana stiprios turbulencijos, kuri ne vienam trukdo mėgautis įspūdingais vaizdais pakilus į orą.

„Lėktuvas „Gavron“ tempia sklandytuvus, todėl skrydžio metu viduje keleivius labai krato, maždaug tokiu stiprumu, kaip keleivinio lėktuvo turbulenciją padauginus kokius penkiolika kartų. Ne kiekvienas pajunta malonumą ten būdamas, o štai mama skrido net du kartus, nes jai labai patiko!“ – šypsojosi S.Uždavinys, nustebintas mamos drąsos.

Vienas toks skrydis minėtu lėktuvu trunka apie 20 minučių.

Asmeninio albumo nuotr./Sakalo Uždavinio mama Irena ir teta
Asmeninio albumo nuotr./Sakalo Uždavinio mama Irena ir teta

Tikisi mamą paskraidinti ir pats

Pasiteiravus, ar skrydis mamai buvo gimtadienio siurprizas, ar vis dėlto ji apie planuojamą avantiūrą žinojo iš anksto, aktorius pasakojo, kad mamai jau prieš kurį laiką pasakė apie planuojamą tokią gimtadienio dovaną, o šiai, džiugiai pritarus, abejonių nebeliko.

„Skrydis buvo suplanuotas, mat jį reikėjo suderinti iš anksto. Nenorėjau rizikuoti mamai darydamas tokią staigmeną jos neatsiklausęs, kad nereikėtų jos vežti be reikalo. Be to, nebuvau tikras, ar jai patiks tokia idėja“, – teigė S.Uždavinys.

Pats norėčiau ją paskraidinti, gal kitą sezoną mums pavyks pakilti jau kartu.

Po skrydžio visi pasivaišino gimtadienio tortu ir dalijosi įspūdžiais – paaiškėjo, kad mama, po dviejų skrydžių lėktuvu, panoro išbandyti dar ir skrydį sklandytuvu.

„Buvo tikrai labai šauni diena, tik gaila, kad pradėjo lynoti. Jeigu ne lietus, mamą dar būtume pakėlę ir su sklandytuvu. Po tų dviejų skrydžių ji tikrai neatrodė nei pavargusi, nei išsigandusi, todėl noriai būtų kilusi“, – šypsojosi pašnekovas.

Aktorius neslėpė, kad tikisi, jog su sklandytuvu mamą jis galės paskraidinti jau pats, nes kol kas jis – dar mokinys ir skrenda tik kartu su pilotu. „Matau, kad mamai tikrai buvo smagu, todėl, manau, kitąkart ji būtinai tai išbandys. Pats norėčiau ją paskraidinti, gal kitą sezoną mums pavyks pakilti jau kartu“, – gražia svajone pasidalijo S.Uždavinys.

Asmeninio albumo nuotr./Sakalo Uždavinio mama Irena
Asmeninio albumo nuotr./Sakalo Uždavinio mama Irena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius