Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Vytautas Rumšas: pagaminti sušį daug lengviau negu išvirti cepelinus! (nuotraukos)

Ne veltui sakoma, kad pavasaris – pats geriausias metas pradėti ką nors naujo. Matyt, besivadovaudamos šia taisykle seserys Laura ir Ieva antrąją pavasario dieną Vilniaus senamiestyje oficialiai atvėrė naujojo restorano „Shimai sushi & wine“ duris.
Vytautas Rumšas Jaunesnysis
Vytautas Rumšas jaunesnysis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paragauti sakės, taip pat gardžiųjų sušių ritinėlių ir pasisemti šio japoniško patiekalo gamybos paslapčių susirinko visas Lietuvos žvaigždynas: Karina Krysko ir Saulius Skambinas, Gytis Ivanauskas, dainininkė Atlanta, dizaineriai Aleksandras Pogrebnojus ir Vida Simonavičiūtė bei daugelis kitų.

„Shimai sushi & wine“ patiekalus įvertino ir Skaiva Jasevičiūtė. Itin virtuvėje mėgstanti suktis mergina gyrė restorano paruoštus sušius, o paklausta, ar ką nors panašaus sugebėtų pagaminti ir pati, net neabejojusi linktelėjo.

„Sušius namie ruošiu bent porą kartų per mėnesį. Tai įdomus procesas ir labai skanus maistas”, – mintimis dalijosi Skaiva.

Patys drąsiausi ir smalsiausi vakaro svečiai turėjo galimybę sušių pasigaminti patys. Vyriausiasis restorano šefas visus norinčius pamokė, kaip tinkamai susukti ryžių, žuvies ir kitų gėrybių ritinėlius taip, kad jie galų gale virstu japoniškuoju skanumynu.

Greičiausiai Japonų virtuvės paslaptis perkąsti pavyko dainininkei K.Krysko, o balerūnas Nerijus Juška ir kiek pavėluotai prie gamintojų būrio prisidėjęs aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, buvo pripažinti išradingiausiais sušių gamintojais.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vakarėlio akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vakarėlio akimirka

„Sušius pagaminti daug lengviau negu išvirti cepelinus, – įspūdžiais dalijosi V.Rumšas. – Nors, tiesą sakant, cepelinų ruošti aš ir nemoku, bet štai kokį gražų sušį padariau. Kaip gražiai spalvas suderinau“, – juokdamasis savo kūrinį gyrė jis.

Vakarėlyje netrūko nieko: nei vyno, nei juoko, nei gardžiųjų sušių. O kur dar aplink zujančios ir susirinkusių svečių gera nuotaika besirūpinančios vakaro šeimininkės.

„Šiuo metu žmonės kažkodėl mano, kad sušius galima valgyti tik dviem būdais: restorane arba iš kartoninės dėžutės užsisakius maisto išsinešti. Užsukę pas mus jie pamatys, kad yra ir trečiasis būdas!“ – besišypsodamos sakė „Shimai sushi & wine“ restorano šeimininkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius