Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Aleksandras Pogrebnojus papirko ledais... su pelėsiniu sūriu

Aleksandras Pogrebnojus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Aleksandras Pogrebnojus
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Antrasis gurmaniškų sūrių patiekalų čempionatas trečiadienio vakarą į restorano virtuvę pakvietė ne tik profesionalius kulinarus, bet ir Lietuvos žvaigždes, neabejingas prijuostei ir netikėtoms maisto idėjoms.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Kompetetingą komisiją ir visus susirinkusius savo kulinariniais kūriniais bandė papirkti Lidija Rasutis, Kristina Savickytė-Damanskienė ir Aleksandras Pogrebnojus. Prie darbastalio garsūs Lietuvos veidai stojo gaminti pakankamai skirtingų patiekalų.

„Tai yra paprasti dideli blyneliai, ant jų dedame sutrinto pelėsinio ir brinzos sūrio su žalumynais, o papuošiame kokiomis tik turime uogomis, kurios tuo metu auga po langu“, – komisijai savo pirmąjį patiekalą pristatė A.Pogrebnojus.

Tačiau daug didesnį susižavėjimą ir nuostabą dizaineris sukėlė pasiūlydamas vasarai ypatingai tinkantį skanėstą – ledus su... pelėsiniu sūriu.

„Tiesiog į indelį dedame vanilinių ledų ir smulkinto mėlynojo pelėsinio sūrio“, – kaip tradiciškiausią užkandį apibūdino menininkas, išleidęs kulinarinę knygą „Virtuvės kauko receptai“. Susirinkusieji nedrąsiai ragavo dizainerio pasiūlytą eksperimentą, tačiau nugalėjęs smalsumas neleido juo nusivilti.

Tuo tarpu L.Rasutis dėl vyriškų kerų savo patiekalą šiek tiek sugadino. Šalia savo kūrinį ruošęs gurmanas iš Prancūzijos Davidas Borgondo, anot Lidijos, privertė ją pamiršti degančią karamelę.

„Kai toks prancūziškas gražuolis sukiojasi šalia, tai ir užsimiršti...“ – su šypsena guodėsi buvusi kulinarinės laidos vedėja, gaminusi svieste apkeptas kriaušes su pelėsiniu sūriu ir karamele.

Nesudėtingą, bet vaikų labai mėgstamą užkandį pristatė aktorė K.Savickytė.

„Ant „barankyčių“ dedu saulėje džiovintą pomidorą, alyvuogę, riekelę mozarelos sūrio, pabarstau bazilikais ir trumpam pašaunu į orkaitę – mano dukros labai mėgsta šį greitą užkandį“, – tikino garsi moteris, pavergusi visus tuos, kuriems įmantrūs patiekalai virtuvėje – neįkandami.

Siekdamos skleisti gurmaniško sūrio ir jo patiekalų vartojimo kultūrą Lietuvoje, čempionatą antrąkart organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija ir „Vilkyškių pieninė“.

Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką