Alma Adamkienė švenčia 93-iąjį gimtadienį: didžiausia svajonė – tvirtai atsistoti ant kojų

Vasario 10-ąją prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma Adamkienė švenčia 93-ąjį gimtadienį. Lapkričio pabaigoje iš ligoninės paleistą savo mylimą žmoną prezidentas pasveikino dar ryte ir palinkėjo svarbiausio – sveikatos bei ilgų gyvenimo metų.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tik atsiliepęs telefonu prezidentas Valdas Adamkus pripažino, kad šiandien visą dieną netyla telefonas, o namai skęsta gėlėse. „Gyvename tarsi botanikos sode“, – nusijuokia prezidentas.

Kaip pats sako, neprastą puokštę įteikė ir pats, o namai, pripildyti kvepiančių gėlių, jau yra sena, tačiau iki šiol atsakingai puoselėjama tradicija.

„Ir užtikrinu, kad pasveikinau ją su labai gražiomis gėlėmis. Alma myli visokias gėles, o pas mus jau susiformavo tradicija, kad nėra savaitės, kad nebūtų namuose naujų gėlių. To laikomės ir kiekvieną savaitgalį atsigabename į namus šviežių“, – priduria ekscelencija.

Tik apžvelgęs gėlių situaciją, V.Adamkus pasiūlė pasikalbėti su pačia Alma. Vis dėlto išgirsti jos balsą ir mintis apie gimtadienį sutrukdė techninės kliūtys – peradresuoti skambučio žmonai V.Adamkui nepavyko.

„Atleiskite, bet teks man patarpininkauti“, – susikuklinęs tarė prezidentas. Tiesa, jo visus atsakymus žmona girdėjo, jiems pritardavo arba papildydavo sutuoktinio žodžius.

Didžiausia svajonė – pakilti kartu su pavasariu

„Skambina nesuskaičiuojama daugybė žmonių, jau pametėme skaičių. Ačiū visiems, Alma visiems yra neapsakomai dėkinga. Ji jaučiasi labai gerai, aš labai laimingas, kad galiu ją tokią matyti ir sveikinti. Žiūrime į ateitį šviesiai“, – kalbėdamas su 15min sakė V.Adamkus.

Daug sveikatos žmonai linkėjo ir prezidentas. Kaip pats sako, per pastarąjį pusmetį jiedu viešumoje buvo vos du kartus, todėl tikisi, kad atėjus pavasariui Alma jau galės „gyventi pilną gyvenimą“.

„Jos didžiausia svajonė – tvirtai atsistoti ant kojų. Nors jaučiasi gerai, bet dar yra per silpna, kad galėtų palikti namus, dar reikia palaukti, kad galėtų normaliai pradėti gyvenimą“, – sako V.Adamkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alma Adamkienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alma Adamkienė

Žvakučių ant torto parduotuvėje neužteko

Kalbėdamas telefonu V.Adamkus pripažino, kad namai skęsta ne tik gėlėse, bet ir skanėstuose. Gimtadienio rytą jiedu valgė skruzdėlyną, dar kažkokį skanų tortą, kurio pavadinimo prezidentas neprisiminė.

Vis dėlto sugalvoti norą pučiant žvakutes neteko. Pasirodo, parduotuvėje rasti tokio skaičiaus žvakučių tiesiog nepavyko.

„Krautuvėje žvakučių pritrūko, daugiau neturėjo, tad nutarėme, kad be žvakučių vienas kitam palinkėsime. Svarbiausia, ta nuotaika, dvasia, kurią jautėme. Ir mano linkėjimas – svarbiausia, kad būtų daug sveikatos, kad kartu su pavasariu Alma atsistotų ant kojų, nors ir dabar gerai jaučiasi“, – dar kartą priduria prezidentas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alma Adamkienė ir Valdas Adamkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alma Adamkienė ir Valdas Adamkus

Įsimintiniausi gimtadieniai – koncertuose

Prezidentas sako, kad jų šeimoje gimtadieniai visuomet buvo svarbi diena, niekada nepamiršdavo jų paminėti. Vis dėlto svarbiausia, kad tą dieną būtų kartu. Neretai – koncertuose, kuriuose pora itin mėgsta apsilankyti.

„Gyvename, esame kartu, tad tikriausiai nė vieno gimtadienio nesame praleidę atskirai, jų nepaminėję“, – priduria V.Adamkus

Prisiminti įsimintiniausią buvo nelengva. Juk jų buvo tiek daug. Bet atminty iššoko vieni metai, kai Alma gimtadienį šventė užsienyje, kartu su lietuvių bendruomene, o jos gimimo diena buvo švenčiama kartu su Vasario 16-ąja. Ir jos gimtadienio proga į dangų kilo vėliava.

Ir nors šiandien apsilankyti muzikiniame vakare nepavyks, V.Adamkus tikisi, kad juodu jau visai netrukus galės džiaugtis apsilankymais teatre, koncertų salėse.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Valdo Adamkaus jubiliejaus šventė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Valdo Adamkaus jubiliejaus šventė

Lapkričio mėnesį gimtadienį atšventė ir Valdas Adamkus. Tą kartą kalbintas 15min ji teigė, kad svarbiausia ir pati brangiausia dovana – iš ligoninės kelioms dienoms paleista žmona Alma.

„Džiaugiuosi, kad galėjau Almą bent savaitgaliui parsigabenti iš ligoninės ir pabūti kartu, nes gydytojai ją dar savaitę ten nori palaikyti“, – tuomet kalbėjo vyras ir išreiškė padėką medicinos personalui bei linkintiesiems Almai visa ko gera.

Prezidentas teigė, jog jo žmona atsigauna be jokių požymių, kad liga ją paveiks ateityje. Tai jį itin džiugino.

„Ji tikrai sustiprėjo, tai turbūt mano gražiausia gimimo dienos dovana“, – neslėpė jis.

Paklaustas, tai kaipgi tokį gyvenimą nugyventi, kad būtum laimingas kaip V.Adamkus, mat vyro žodyne žodžiai „laimė“ ir „džiaugsmas“ pasitaiko itin dažnai, buvęs prezidentas pasidalijo savo patarimais.

„Reikia turėti šviesų žvilgsnį į ateitį, nepaskęsti aplinkoje. Matai nelabai šviesių dalykų, girdi, bet nepasimeti nevilty. Reikia su tikėjimu žengti į priekį, džiaugtis tuo, ką esi gyvenime padaręs“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius