Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andriui Kandeliui – dar vienas teismo kirtis: šįkart nuteistas už smurtą

Gyvenimiškose situacijose užvaldančias emocijas reikia mokytis valdyti. Tokią pamoką šiandieną gavo prieštaringai vertinamas vilnietis Andrius Kandelis, dar vieno teistumo sulaukęs už smurtą. Praeityje garsiam šokėjui, vėliau treneriu ir teisėju dirbusiam scenos profesionalui Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje dėl išpuolio prieš savo buvusią kolegę. Šokėjui paskirtas laisvės apribojimas metams ir kelios kitos poveikio priemonės.
Andrius Kandelis
Andrius Kandelis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Šokių studijoje kilus iš esmės dalykiniam ginčui, A.Kandelis nesuvaldė rankų, o prokuratūra jo smurtinius veiksmus įvertino dviem Baudžiamojo kodekso straipsniais.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Inga Štuopienė antradienio popietę paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Tiesa, teismas patvirtino tik dalį kaltinimų.

Bylos duomenimis, A.Kandelis delnu sudavė merginai į veidą, sugriebė ją rankomis, laikė už kaklo ir smaugė, sakydamas, kad pasmaugs. Mergina išsilaisvino, tačiau netrukus užpuolikas vėl ją čiupo rankomis už kaklo, pastūmė į sieną, kelis kartus smogė rankomis per galvą ir ausį.

Kaip teisme yra sakiusi šokėja Viktorija, nukentėjusi per 2019 metų rugpjūtį Andriaus Kandelio studijoje įvykusį konfliktą, „tokių agresyvių akių kaip Kandelio gyvenime nesu mačiusi.“

Tuo metu pats kaltinamasis vylėsi tiek teisinio, tiek moralinio išteisinimo. „Tai yra didžiulė nesąmonė, kuri, tikiu, labai greitai baigsis,“ – yra sakęs A.Kandelis, kategoriškai atmetęs visus jam pareikštus kaltinimus.

Šokėjas nuteistas už smurtą, tačiau išteisintas dėl grasinimo jauną moterį nužudyti. Teisėjos vertinimu, šiurpūs mirtini grasinimai išties nuskambėjo, tačiau tai buvo tik įsiaudrinusio A.Kandelio žodžiai, kuriais jis norėjo išreikšti neigiamą požiūrį į nukentėjusiąją, tačiau atimti jos gyvybės vyras tikrai nei norėjo, nei planavo.

Nuosprendžiu paskirta bausmė: vienų metų trukmės laisvės apribojimas. A.Kandeliui nurodyta be prižiūrinčios institucijos leidimo nekeisti nuolatinės gyvenamosios vietos, taip pat liepta 120 valandų nemokamai dirbti socialinių paslaugų įstaigoje (pavyzdžiui, globoti senelius), taip pat priverstinai dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose. Be to, jaunai moteriai, kuri pripažinta nukentėjusiąja, teismas iš teisiamojo priteisė 1100 eurų moralinės žalos atlyginimą ir 1200 eurų jos atstovavimo teisme išlaidų.

Nuteistasis su apkaltinamuoju nuosprendžiu kategoriškai nesutinka – dar neįsiteisėjusį verdiktą jis per 20 dienų žada apskųsti aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

VIDEO: Už nuteistą A.Kandelį po nuosprendžio paskelbimo mūru stojo jo tėvas

Po nuosprendžio paskelbimo A.Kandelis interviu žiniasklaidai pakartojo esąs apšmeižtas ir prasitarė, jog tik nukentėjusioji gerai žino, kodėl iš tiesų lemtingą vakarą kilo tokio pobūdžio konfliktas. Į pokalbį su žurnalistais teismo koridoriuje nejučia įsitraukė į nuteistojo tėvas, skyręs daug karčių žodžių tiek Lietuvos teisėsaugai, tiek nukentėjusiąja šioje byloje pripažintai merginai.

Išsamų komentarą apie nuosprendžio motyvus bei jo vykdymo tvarką antradienį pateikė ir bylą nagrinėjusi teisėja Inga Štuopienė. Ji pabrėžė, kad įvykis paženklintas audringomis emocijomis ir netgi daugelis konflikto liudininkų natūraliai buvo subjektyvūs, tačiau nuosprendį priimti leido kai kurie objektyvus A.Kandelio kaltės įrodymai: „Yra specialisto išvada, kurioje užfiksuoti sužalojimai, jų pobūdis, lokalizacija.“

VIDEO: Nuosprendį paskelbusi teisėja: „Yra specialisto išvada, kurioje užfiksuoti sužalojimai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius