Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kandelis atvirai – apie juo pasinaudojusius žmones ir nuo bedugnės išgelbėjusią dukrą

Pastaraisiais metais daugkartinis pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionas, 36-erių Andrius Kandelis iš viešumos buvo dingęs ne be reikalo. Nesibaigiančios problemos privertė jį laikytis nuo visko atokiau – atsidūręs neviltyje, jis stengėsi kaip įmanydamas kabintis į gyvenimą. Šokėjas atviras – nuo bedugnės jį išgelbėjo tik dukra.
Andrius Kandelis
Andrius Kandelis / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Andrius Kandelis

Sugriuvusi trečioji santuoka, avarijos, prarasta teisė vairuoti, vagystė iš drabužių parduotuvės...

„Jei ne dukra, manęs šiandien nebūtų“, – laidoje „Nuo...iki...“ prisipažino Andrius Kandelis.

Visgi pastaraisiais metais persekiojusios nesėkmės nesibaigia ir šiemet – Andrius priverstas stoti į kovą teisme dėl šokių teisėjo licencijos.

„Jeigu netenku licencijos, netenku galimybės važinėti po užsienį, teisėjauti po užsienį“, – LNK eteryje sakė jis.

15min prieš kelis mėnesius rašė, kad Lietuvos sportinių šokių federacijos Vykdomojo komiteto nariai gavo duomenų apie tai, kad Andrius Kandelis užsienio varžybose apsimeta aukščiausios kategorijos teisėju, dirba varžybų komisijose, gauna už tai atlygį ir kitų privilegijų, nors tam teisės neva neturi.

Komitetas ryžosi apskritai panaikinti A.Kandelio, kaip teisėjo, licenciją. Tačiau pastarasis jaučiasi teisus – gindamasis kreipėsi į Vilniaus teismą, kur netgi pasiekė pirmąją pergalę.

„Kai manęs nebuvo veikloje, tai viskas buvo ramu, tylu ir gražu. Kai aš vėliau atsiradau šiame fronte, sukruto labai daugelis žmonių, sukruto tam tikri žmonės, kuriems tai labai nepalanku. Nepalanku, kad aš važinėju į užsienį, kad aš teisėjauju.

Aš teisėjauju teisėtai, legaliai, pagal tam tikras taisykles, kaip ir turėčiau teisėjau. O pasiskaičius Lietuvos sportinių šokių federacijos įstatus – jie yra sustatyti taip, kaip patogu jiems patiems. Apie tai kalbama labai mažai, gal daug kas ir bijo apie tai kalbėti. Aš to tikrai nebijau ir kalbėsiu“, – tikina jis.

Pasak šokėjo, jis sunkumų nebijo. „Mėgstu iššūkius. Jeigu man gyvenime kas nors meta iššūkį, aš jį visuomet priimu.“

Dabar visas jo gyvenimas sukasi aplink darbą ir dukrą. Andrius augina 6-erių metų dukrą Ditę, kurią sako tikrai palaikytų, jei ji norėtų tapti šokėja. Anot A.Kandelio, būtent vaikas jam visuomet buvo atrama ir priežastis, dėl kurios jis suėmė save į rankas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Andrius Kandelis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Andrius Kandelis

„Buvau arti gyvenimo krašto. Man buvo labai sunku. Neviltis – taip galėčiau pasakyti. Neviltis, link kurios tu eini, ir nežinai, kas toliau bus. Jau kai prieini liepto kraštą, vienas žingsnis tau telieka...“ – sunkiai rinkdamas žodžius LNK laidoje „Nuo... Iki...“ pasakoja šokėjas Andrius Kandelis.

„Tuomet svarbiausia nepasiduoti. Tuomet esi pats sau vadas. Arba tu susiimi ir padarai tai, ką turi padaryti gyvenime, arba ne. Neveltui gyvenime duoti šie iššūkiai. Vienareikšmiškai, atsisijoja draugai. Supranti, kas yra kas. Per dvejus metus išmoksti tiek, kiek neišmokai per 30 metų“, – priduria jis.

Ir nors sakoma, kad žmonės nesikeičia, Andrius mano visiškai kitaip. „Žmonės keičiasi labai smarkiai. Manau, kad pats pasikeičiau. Nepasakyčiau, kad buvau blogas, visada buvau geras, pas mane visad buvo širdis. Bet manimi gyvenime labai daug kas naudojosi, tiesiog aš tą supratau“, – atviravo šokėjas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Greta Lebedeva ir Andrius Kandelis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Greta Lebedeva ir Andrius Kandelis

Dar vienas iš ramsčių, neleidusių Andriui palūžti – tikėjimas. Užklupus negandoms, jį į automobilį vos ne prievarta įsodino ir į bažnyčią nuvežė artimas draugas. Tereikėjo pokalbio su kunigu, kad pasijustų kur kas geriau, pasaulį matytų šviesesnėmis spalvomis. Į bažnyčią jis vaikšto iki šiol.

Tris kartus skyrybas išgyvenęs su šokėja Egle Visockaite, Reda Gikyte, vėliau tapusia Bžeskiene, dukrą pagimdžiusia Milda Dužinaite, Andrius sako daugiau nebegalvojantis apie santuoką ar antrąją pusę.

„Turiu dukrytę ir ji man atstoja viską, – sako jis. – Santykių nebenoriu, užtenka. Turiu gyvenimiškos patirties – tris kartus. Tikrai nesu nusivylęs moterimis, tiesiog nenoriu būti niekam įsipareigojęs. Turiu savo vaiką, jam esu įsipareigojęs. Ji mane valdo kaip nori. Man visiškai nėra jokio noro kurti šeimą, turėti bendrų tikslų su kokiu žmogumi.“

Per visą šį laiką jis sako pasimokęs ir žmonėmis taip aklai daugiau nebepasitikintis.

„Niekada niekam nelinkiu blogo, specialiai niekam blogo nedarau. Bet yra tokių žmonių, juos pavadinsiu šakalais, kurie specialiai tai daro. Tokių mano gyvenime buvo ne vienas“, – mįslingai kalbėjo jis.

Dėl visų nesėkmių, Andrius įsitikinęs, kalta jo viena savybė: „Buvau per daug naivus, į viską žiūrėjau pro pirštus. Dabar taip nėra. Apsiskaičiuoju du-tris žingsnius į priekį.“

„Daug gražių gyvenimo akimirkų nugyvenau jau po to. Užsienis, kelionės, vaikas, šokių studija, kuri atsidarė prieš metus ir yra pilna meilės ir džiaugsmo. Visą gyvenimą atiduodu tam. Esu šioje studijoje, matau vaikus ir esu laimingas. Aš juos vystau, mes esame didelė šeima. Man daugiau nieko nereikia“ , – LNK laidoje kalbėjo Andrius Kandelis, šiuo metu vadovaujantis nuosavai šokių studijai „Kandela“.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Kandelis su auklėtiniu
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Kandelis su auklėtiniu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius