Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Mamontovas: „Vaikystė man yra Vilnius, Valančiaus gatvė“

Pirmadienį televizijos eteryje – dar viena dokumentinių apybraižų ciklo „Gimę tą pačią dieną“ dalis, kurioje Andriaus Mamontovo gyvenimo istorija susipins su dar dviejų, tą pačią dieną gimusių žmonių istorijomis. „Vaikystė man yra Vilnius, Valančiaus gatvė“, – į prisiminimus neria 50-metį neseniai atšventęs atlikėjas ir aktorius Andrius Mamontovas.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / LRT nuotr.

Su LRT televizijos žiūrovais jis pasidalino mintimis apie vaikystę.

„Pirmus trejus ar ketverius metus gyvenom pas senelį. Kiekvieną vakarą eidavom su tėčiu ar seneliu aplink Profsąjungų rūmus ir žiūrėdavom į miesto šviesas.

Vaikystė taip pat yra ir mano močiutė, kuri mane žiauriai lepino – ji man net neleisdavo pačiam valgyti, o pati pamaitindavo. Senelis užėmė aukštas pareigas Vyriausybėje, tad pirmieji vaikystės metai prabėgo be jokio rūpesčio.

Kiekvieną vasarą gyvendavom Valakampiuose, senelis iš valstybinio bufeto atnešdavo bananų, kas tais laikais atrodė neįmanoma,“ – mintimis dalijosi A.Mamontovas.

Muzikantas neslepia – tėvai labai norėjo, kad užaugęs jis taptų mediku, tačiau likimas susiklostė kitaip: „Tėtis buvo gerbiamas gydytojas, todėl jeigu susirgdavau, tai iškart skambindavo kokiam nors savo kolegai, kad gaučiau tinkamą gydymą.

Tėvai labai norėjo kad bučiau gydytojas, bandžiau ir sau įsiteikti tai, bet kai atsirado muzika – jai nebegalėjau pasipriešinti.

Ypač daug vilčių dėjo tėvas: jis tikėjosi, kad tęsiu jo pradėtus darbus, perimsiu biblioteką.

VIDEO: A.Mamontovas parodė savo vaikystės kiemą ir papasakojo, kas buvo jo kaimynai

Mama buvo ramesnė, ji priėmė mane tokį koks esu, tėtis, turėdamas slaviško kraujo, užsiliepsnodavo greitai, emocingas buvo.

Ir tik vėliau susitaikė su mano pašaukimu. Bet paveldėjau jo savybę – atsidavimą profesijai. Jo mintys visada buvo medicinoje, nuolat ieškojo būdų kaip nustatyti vėžį ankstyviausioje fazėje, kad būtų įmanoma jį išoperuoti.

Tėvas man išliko pavyzdžiu atsidavimo tam, ką darai. Tačiau net ir būdamas gydytoju jis absoliučiai nesirūpino savo sveikata. Man labai gaila, kad jis mirė labai anksti,“ – apie tėvą, Viktorą Mamontovą pasakojo sūnus Andrius.

Apie tarnybą Sovietų armijoje, susitikimą su E.Nekrošiumi, ryšį su Dauguviečių šeima, ir, be abejo, „Eurovizijos“ užkulisius daugiau žiūrėkite LRT laidoje „Gimę tą pačią dieną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius