-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Rožickas „Auksiniame balse“ aiškinosi, ar Erica Jennings-Didžiulis kalba lietuviškai

Trečiadienio vakarą vyko pirmosios muzikinės laidos „Auksinis balsas“ filmavimas. Antrą sezoną LRT televizijos eteryje pasirodysiančiame projekte buvo pristatyti devyni savo balsais susirungsiantys dalyviai. Tiesa, įdomiausia žodžių „dvikova“ įvyko tarp Ericos Jennings-Didžiulis ir laidos vedėjo Andriaus Rožicko.
„Auksinio balso“ filmavimas
Beata Tiškevič, Erica Jenings-Didžiulis ir Andrius Rožickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gyvos muzikos laidos vedėjai išliko tie patys kaip ir praėjusiais metais – aktorė Beata Tiškevič ir TV laidų vedėjas Andrius Rožickas. Komisijos kėdes užėmė taip pat iš pirmojo sezono puikiai pažįstama trijulė: TV laidų vedėja Zita Kelmickaitė, pirmasis simfoninio orkestro smuikas Zbignevas Levickis ir operos primadona Nomeda Kazlaus. Tiesa, savo vertinimais dalinosi ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Pirmojoje, prisistatymo, laidoje atlikėjai galėjo dainuoti tai, kas jiems buvo arčiausiai širdies ir kas buvo lengviausia. Mat ant scenos lipo absoliučiai skirtingų žanrų atlikėjai. Pirmoji scenoje, beje, pasirodė pirmojo „Auksinio balso“ nugalėtoja Vilija Matačiūnaitė. Ji atliko JAV atlikėjos Beyonce dainą „Crazy In Love“.

Vedėjams paklausus, ką gi V.Matačiūnaitė padarė su laimėtais 10 tūkst. litų, ji šmaikščiai atsakė: „Prizas saugiai guli mano spintelėje. Ir dar vis saugiai laukia savo eilės.“

Antrasis į scena lipo ne vieno TV muzikinio projekto dalyvis, operos solistas Liudas Mikalauskas. Jis prisistatė su Margirio arija iš operos „Pilėnai“. Scenoje turėjo pasirodyti ir grupės „Lemon Joy“ lyderis Igoris Kofas, tačiau jis trečiadienį į filmavimą neatvyko.

Liudas Mikalauskas
Liudas Mikalauskas

„Auksinio balso“ scenoje pasirodė ir dvi muzikos pasaulio divos – Erica Jennings-Didžiulis, atlikusi Christinos Aguiliera dainą „Ain‘t no other man“ ir Šorena Džaniašvili. Pastaroji atliko dainą gruzinų kalba „Tu ase turpa ikhavi“.

E.Jennings-Didžiulis, A.Rožicko išprovokuota, patikino, kad tikrai kalba lietuviškai. „Erica, prisipažinkite, ar jūs kalbate lietuviškai“, – šmaikščiai ir maloniai, kaip moka tik jis, Andrius kreipėsi į ką tik padainavusią Ericą. Ši, rodos, nė kiek nepasimetė ir nepasidavė šiai provokacijai. Trumpai atsakiusi „taip“ pabrėžė: „Aš jau seniai kalbu lietuviškai.“

Šiuo dainininkės pasiekimu lietuvių kalboje itin džiaugėsi Z.Kelmickaitė. „Man labai patinka Erica, nes ji puikiai jaučia stilių. Ne tik aprangos stilių, bet ir muzikinį. Maža to, aš labai džiaugiuosi, kad ji kalba lietuviškai. Tai – jos vyro, Jurgio Didžiulio, nuopelnas“, – pagyras negailėdama žarstė TV laidų vedėja.

`orena  Džaniaavili
Šorena Džaniašvili

Scenoje pasirodęs grupės „Perfect Pill“ vokalistas Germanas Skoris savo debiutui „Auksiniame balse“ pasirinko popmuzikos dievuko Robbie Williamso dainą „Let Me Entertain You“. Nors Zita Kelmickaitė tikino, kad atlikdamas šią dainą Germanas prarado dalelę savęs, priešingos nuomonės laikėsi kiti komisijos nariai. Šie gyrė G.Skorio balsą ir talentą.

Savo balsus komisijai ir žiūrovams publikoje, tarp kurių sėdėjo ir Žilvinas Grigaitis su žmona Elle Martin, pademonstravo aktorius Jokūbas Bareikis ir dainininkės Evelina Sašenko bei Girmantė Vaitkutė. Pastaroji savo stipriu balsu atliko Didžiosios Britanijos atlikėjos Adele dainą.

Visi su nekantrumu labai laukė ir Jeronimo Miliaus pasirodymo. Jis savo prisistatymui pasirinko rokerių „Deep Purple“ dainą „Mistreated“. Roko dainininko su operiniu balsu apranga taip pat buvo ne iš kelmo spirta. Odiniai apdarai, ilgi juodi plaukai, tatuiruotės ir šalikas iš grandinių – tik sustiprino dainos stiprumą ir savotišką niūrumą. Komisijos nariams, norom nenorom teko pripažinti, kad tokio balso, kokį turi Jeronimas, dažnam tik pavydėti. Be to, pabrėžė Nomeda, jis visas – tiek aukštas, tiek žemas natas – ištraukė be priekaištų.

Jeronimas Milius
Jeronimas Milius (kairėje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius