Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Talžūnas apie taupymą: „Atrodo, kad po 3 mėnesių apsivilkęs striukę kišenėje randi pinigų“

Jaunosios kartos „Youtube“ žvaigždė Andrius Talžūnas įsitikinęs, kad taupymas turėtų tapti kiekvieno įpročiu: atidus savo finansų sekimas, tam tikros pinigų sumos atsidėjimas padeda jaustis užtikrintai dėl rytojaus. Taupyti esą lengviau, kai mintyse aiškiai turi vizualizuotą svajonę, o siekti jos paprasčiau turint tikslą – daugiau uždirbti.
Andrius Talžūnas
Andrius Talžūnas / Video stop kadras

„Reikėtų susirasti pajamų šaltinį, galvoti, kaip daugiau užsidirbti – aš pradžioje ką padariau, pradėjau montuoti. Kitaip tariant, norint taupyti, reikia pagalvoti kaip uždirbti tuos pinigus“, – 15min skaitytojams patarė A.Talžūnas.

Šiandien jis savo piniginę tvarko laikydamasis formulės 50:30:10: 50 proc. mėnesinių pajamų išleidžia būtinosioms išlaidoms, 30 proc. skiria malonioms išlaidoms, laisvalaikio pirkiniams, pramogos, o likusios 20 proc. atsideda taupymui.

„Ar man toks taupymo būdas pavyksta kiekvieną mėnesį? Nepasakyčiau, bet stengiuosi“, – šypsosi jis.

Atidžiau skaičiuoti savo paties pinigus A.Talžūną išmokė gyvenimas užsienyje – išsikraustęs iš tėvų namų ir pusmečiui išvykęs į mainų programą Barselonoje jis sako pajutęs pinigų vertę. O kai tenka gyventi pačiam kiekvieną eurą uždirbti, išleisti juos norisi apgalvotai.

„Gyvenau žiauriai brangiam mieste, todėl reikėjo pradėti taupyti – Barselona buvo mano taupymo pradžia“, – prisipažįsta jis.

Šiandien taupymą A.Talžūnas vadina net maloniu hobiu: jam įdomu sekti, kur kiek pinigų jis išleidžia, suvesti skaičius, analizuoti įvairias statistines kreives. „Pastebėjau, kad kuo toliau, tuo labiau pradedu taupyti“, – sako jis.

Dar vienas būdas, padedantis sukaupti tam tikrą kiekį pinigų – elektroninė „Swedbank“ e-taupyklė: kaskart ką nors pirkdamas ir už pirkinius atsiskaitydamas banko kortele A.Talžūnas dalį centų paskiria taupymui. Kitaip tariant – speciali banko programėlė suapvalina už pirkinius sumokėtą sumą iki pilno euro ir tuos centus kaupia asmeninėje sąskaitoje. „Toks keistas dalykas – atrodo, kad iš niekur atsiranda tie pinigai, net nepastebi, kaip sutaupai. Atrodo, kad po trijų mėnesių apsivilkęs striukę jos kišenėje randi pinigų“, – apie kasdien po truputį pilnėjančią taupymo sąskaitą kalba A.Talžūnas.

Žinomas vlogeris save vadina gana taupiu ir tikina nesantis iš tų emocionalių pirkėjų, kurie pagauti impulso skuba pirkti patikusį, kartais ir ne pagal asmeninę kišenę kainuojantį pirkinį.

„Barselona išmokė būti daug taupesniu. Jei sugalvoju, kad daikto man reikia, nėra taip, kad jį iš karto nusiperku: daug įdedu paieškų, pagalvoju, ar man jo tikrai reikia, apsvarstau, kur rasti pigiau ir panašiai, – neinu į parduotuvę iškart nusipirkti. Taip pat mėgstu žiūrėti skelbimus – man net patinka tas procesas, labiau susipažįstu su preke“, – mintimis dalijosi jis.

Vlogeris iki šiol prisimena savo iš pirmų santaupų nusipirktą aparatūrą – fotoaparatą, vėliau įvairius objektyvus. Technikai jis esą išleidžia nemažai, tačiau tokie pirkiniai neatsiejami nuo jo hobių, o ir pajamų šaltiniu – norint įamžinti kokybiškus video, reikalinga ir kokybiška aparatūra.

„Pirmus savo video filmavau telefonu ir „GoPro“ kamera, kurią gavau per gimtadienį. Išleidau gal 30 vlogų, bet žiūrėdavau į kitus youtuberius, kurie turi mandresnius objektyvus – labai tokių norėjau. Kai pagaliau pavyko nusipirkti savo kamerą, buvo žiauriai faina“, – sakė A.Talžūnas.

Pasak jo, taupyti - visuomet apsimoka. Esą kai turi šiokį tokį pinigų rezervą, visuomet gali jaustis saugesnis dėl ateities. Nesvarbu, kad nutiktų, žinai, kad galėsi oriai išgyventi ir jaustis gerai.

Visą pokalbį su Andriumi žiūrėkite čia:

VIDEO: „Youtube“ žvaigždė Andrius Talžūnas: reikia ne taupyti, o siekti daugiau uždirbti
VIDEO: Orijus Gasanovas – apie efektyvius taupymo triukus ir iš pirmų santaupų nusipirktą „muilinę“
VIDEO: Taupymas prasideda nuo svajonės: Jurga Baltrukonytė – apie pirmus džinsus, sodybą ir namus Kanaruose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius