Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Naujų metų slenksčio V.Jakutienė kratosi praeities šešėlių: kas pančiodavo J.Jakučio žmoną?

Buvusi „Olialia“ mergaitė, grupės „Naujos pupytės“ narė Vita Pliadytė-Jakutienė Naujųjų išvakarėse viešai pranešė besiskirianti su vyru, šiuo metu kalinčiu Justu Jakučiu. Įtampą ir tarpusavio nepasitikėjimą kėlę poros santykių užkulisiai bent iš dalies buvo atskleisti Vilniaus apygardos teisme nagrinėtoje Justo Jakučio baudžiamojoje byloje.
Vita Jakutienė ir Justas Jakutis
Justas Jakutis ir Vita Jakutienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vita Jakutienė praėjusį sekmadienį savo sekėjams feisbuke pranešė apie pasikeitusį šeimos statusą. „Skandalingai palydėsiu metus, bet į klausimus kodėl, kas kaip, neatsakau. Tiesiog apie buvusį gerai arba nieko – pasirenku nieko... Gaila, kai žmogus neįvertina, ką turi“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė 31 metų V.Jakutienė.

15min primena, kad buvusią „Olialia pupytę“ vedęs vilnietis Justas Jakutis, pravarde Manekenas, šiuo metu yra nuteistas dėl narkotikų kontrabandos ir laikymo. Nuosprendžiu jam paskirta 12 metų nelaisvė. Tyrimo metu per kratą jo namuose buvo rastas neteisėtai laikomas ginklas ir šaudmenys, taip pat įtarta, kad J.Jakutis slapčia rinko informaciją apie sutuoktinės privatų gyvenimą.

Kaltinamojo sutuoktinė toje byloje buvo itin svarbi liudytoja, ilgai vengusi apklausos dėl nėštumo, kūdikio priežiūros ir kitų svarbių aplinkybių. Tačiau vieną rytą ji kartu su tuo metu laisvėje buvusiu teisiamuoju J.Jakučiu žengė per teismo slenkstį ir posėdžių salėje drąsiai įsitaisė šalia sutuoktinio kaltinamųjų suole.

Fotosesija teismo salėje šalia teisiamo sutuoktinio moters akivaizdžiai nedžiugino, tačiau V.Jakutienė teisme neatrodė sutrikusi, sutuoktinio nevengė, persimetė su juo keliais sakiniais.

Draugiškas poros bendravimas teisme jau tada galėjo atrodyti netikėtas, netgi suvaidintas.

Žinant dramatiškas poros santykių peripetijas, toks draugiškas bendravimas jau tada galėjo atrodyti netikėtas, netgi suvaidintas. Taip ir atsitiko: ant 2019-ųjų slenksčio tapo aišku, kad laikas viską sudėliojo į savo vietas, ir jokių maskarado kaukių viešumoje, tikėtina, nebereikia.

Liudytojos apklausa už uždarų durų tąsyk tęsėsi apie 40 minučių.

Suprasti akimirksniu

  • 2016 m. vasaros pradžioje trečią vaiką pagimdžiusi buvusi „Naujų pupyčių“ atlikėja V.Jakutienė atskleidė, kas yra mažylės tėvas. Tai ne teisėtas jos sutuoktinis, o 2015 m. lapkritį nužudytas jos širdies draugas Deimantas Bugavičius.
  • Dalis kaltinimų teisiamajam jo narkotikų byloje būtent ir susiję su tuo, kad J.Jakutis, kaip nustatė kriminalistai, kelis mėnesius neteisėtai sekė savo sutuoktinę: klausėsi jos pokalbių su Kauno kriminalinio pasaulio veikėju vadintu, vėliau nušautu D.Bugavičiumi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vita Jakutienė ilgai tylėjusi prisipažino: jos trečio vaiko tėvas – Deimantas Bugavičius

Bylos duomenimis, J.Jakutis net keletą mėnesių turėjo techninę galimybę girdėti savo žmonos pokalbius tiek jos vairuojamame automobilyje, tiek jos gyvenamojoje vietoje. Mat, kaip buvo nustatę tyrėjai, sutuoktinis transporto priemonėje ir bute buvo įrengęs slaptą pasiklausymo įrangą.

Pati moteris dėl tokios sutuoktinio kontrolės teisėsaugai nesiskundė ir jo bausti neprašė. Ji oficialiai atsisakė nukentėjusiosios statuso, teisme moteris dalyvavo būdama tik liudytoja.

Nežinia, ar dėl tokios nearšios jos pozicijos, ar dėl netinkamai surinktų įrodymų, bylos dalyje dėl neteisėto artimo asmens sekimo Vilniaus apygardos teismas J.Jakutį buvo išteisinęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius