Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Limuzine ant vandens atskleistos festivalio „Galapagai 2018“ detalės

Jau tradicija tapusio muzikos festivalio „Galapagai“ organizatoriai ir dalyviai pirmadienio popietę prie Baltojo tilto atvyko smagiai pramogai – pasiplaukiojimui Nerimi Vilniaus katamaranu. Šiame limuzine ant vandens buvo pristatytas šiųmetis renginys, vyksiantis jau netrukus – liepos 27-28 dienomis, Zaraso ežero saloje.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į „Galapagų“ spaudos konferenciją ant vandens susirinko būrys linksmai nusiteikusių muzikos pasaulio atstovų.

Čia buvo galima išvysti aktorių ir muzikantą Vidą Bareikį, atlikėją Dovilę Filmanavičiūtę-Miss Sheep, grupes „Baltic Balkan“, „Happyendless“, reperį Karpį.

Jie atvyko ne tik kartu smagiai praleisti laiko, bet ir pasikalbėti apie tai, kuo žada nustebinti žiūrovus jau už kelių dienų prasidėsiančioje muzikos šventėje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Galapagai 2018“ spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Galapagai 2018“ spaudos konferencija

Bičiulių susibūrimas prasidėjo nuotaikingu išbandymu, kurio tikslas – išsiaiškinti, per kiek laiko Vidas Bareikis pastatys palapinę. Čia pat leidęsis į avantiūrą, jis tai padarė per 4 minutes ir 20 sekundžių.

V.Bareikis – vienas iš atlikėjų, pasirodysiančių festivalyje „Galapagai“. Jis visai neseniai pristatė dainą „Tu graži“, kurią dedikavo festivalio merginoms.

„Tai bus oficialiai didžiausias mano koncertas iki šiol tiek pasiruošimo prasme, tiek apimtimi – ruošiame šou su itin pagausėjusia grupe. Jau turėjome bandomųjų koncertų, ir jie labai gerai suskambėjo. Tikiuosi, kad viskas puikiai pavyks“, − intrigavo Vidas. Ir juokaudamas pridūrė: „Pasistengsiu mažiau pliurpti ir daugiau dainų sudainuoti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Galapagai 2018“ spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Galapagai 2018“ spaudos konferencija

„Nereikia nieko pasikrauti, mes patys įkrausim“, − paklaustas, kaip „Baltic Balkan“ atlaikys iki paryčių besitęsiantį koncertą, patikino vienas grupės narių Lencas.

Grupė „Baltic Balkan“ festivalyje susitiks su savo gerais bičiuliais – Balkanų muzikos grupe „Dubioza Kolektiv“.

„Su jais susipažinome Prancūzijoje, turėjome bendrą koncertą ir taip sulipome. Paskui darėme kelių jų dainų remiksus. Smagu, kad jie čia taip pat bus. Mes išgarsėjome kartu, tai jie atvažiuoja ir linksmintis kartu“, − būsimu susitikimu džiaugėsi Lencas.

Atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, kalbėdama apie būsimą pasirodymą festivalyje, neslėpė didelio jaudulio.

„Tikiuosi, kad jūs savo pasirodymu ir mane įkrausite ir iki vakaro, kai reikės pasirodyti man, kaip nors atsigausiu“, − kreipėsi ji į „Baltic Balkan“ narį Lencą.

„Labai jaudinuosi, nes festivalis „Galapagai“ man yra esminis šią vasarą, ir vienas tų retų kartų, kai galiu koncertuoti tokioje scenoje. Labai jo laukiu, bet kartu ir panikuoju. Repetuosime visą savaitę, žiauriai baisu, net šiurpas per odą eina“, − sakė Dovilė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Galapagai 2018“ spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Galapagai 2018“ spaudos konferencija

D.Filmanavičiūtė scenoje pasirodys kartu su grupe „Happyendless“, kurie festivalyje surengs ir savo autorinį koncertą.

„Mes atliksime savo naują albumą su daug garso ir šviesų. Mūsų koncertuose visada būna daug garso ir šviesų“, − cituodami vieną garsų atlikėją, žadėjo grupės nariai Marius Narbutis ir Andrius Kauklys.

Nustebinti susirinkusiuosius žadėjo ir reperis Karpiz.

„Turėsime gerą pasirodymą su gerais muzikantais. Suskambėsime kiek kitaip, nei įprastai. Ateikite ir paklausykite“, − kvietė jis.

Festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka sakė, kad „Galapagai“ yra tas renginys, po kurio atlikėjai tampa didelėmis žvaigždėmis.

Kaip laukiamiausią šių metų atlikėją jis įvardijo José Gonzálezą: „Man pačiam įdomu išgirsti, kaip jo kamerinis pasirodymas suskambės festivalio atmosferoje.“

A.Barniškis-Blėka taip pat tikino, kad į kasmet vykstantį renginį stengiasi įvesti kuo daugiau naujovių: „Kiekviename festivalyje pagrindinis dalykas yra scena, tačiau tam, kad paįvairintumėme turinį, reikalingos ir pramogos.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurga Klimaitė-Riebling, Algirdas Barniškis-Blėka, Vidas Bareikis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurga Klimaitė-Riebling, Algirdas Barniškis-Blėka, Vidas Bareikis

Festivalio organizatorius pabrėžė, kad šiais metais itin laukiamas vandens batutų parkas, kuriame jis ir pats norėtų pašokinėti.

„Šias pramogas išbandyti gali ir atlikėjai. Gal, pavyzdžiui, V.Bareikis čia sukurs naują savo klipą – ant vandens“, − juokavo jis.

„Galapagai“ trumpam taps ir „Kitokių pasikalbėjimų“ su Justinu Jankevičiumi erdve. Šiais metais pokalbiui jis pasikvietė brolius Lavrinovičius.

Progos pašmaikštauti šia tema nepraleido D.Filmanavičiūtė: „Gal reikia Lavrinovičius paimti kaip pritariančiuosius vokalistus? Juk jie tokie talentai, išmoks dainas ir bus gerai.“

Muzikos ir aktyvių pramogų festivalis „Galapagai“ vyksta nuo 2011 metų. Jame kasmet pasirodo dešimtys atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio, organizuojamos sporto varžybos, ekstremalūs šou. Tai vienintelis mūsų šalyje festivalis, dalyvaujantis Europos talentų mainų programoje ir kelerius metus iš eilės nominuotas geriausių nedidelių Europos festivalių kategorijoje.

Žiūrėkite spaudos konferencijos galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius