Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius pristatė savo mylimąją: Martina kartu su juo vyko ir į Dakarą

Lenktynininką Antaną Juknevičių (43 m.) Dakaro ralyje lydi ne tik šturmanas, bet ir gyvenimo draugė Martina Žimkutė (34 m.). Nors mylima moteris tiesiogiai lenktynių rezultatų nepaveikia, tačiau stebėdama pralekiančius automobilius iš šalies, įdeda nemažai pastangų, kad žinia apie mūsų sportininkus pasklistų kuo plačiau.
Antanas Juknevičius ir Martina Žimkutė
Antanas Juknevičius ir Martina Žimkutė / Asmeninio albumo nuotr.

Martina teigia, kad visais su rinkodara susijusiais klausimais Antanas jos klauso, o šis net neketina prieštarauti.

„Aš žinau, kad ji yra geriausia rinkodaros specialistė Lietuvoje, todėl viską darau taip, kaip ji liepia. Kartais man kyla klausimų, kodėl reikia atrodyti ar apsirengti būtent taip, o ne kitaip, bet esu tikras, kad ji išmano savo darbą. Mes abu esame savo sričių profesionalai, todėl vienas į kito daržą nesikišame“, – sako Antanas Juknevičius.

Nuo 2015-ųjų metų kartu dirbusios poros darbiniai santykiai netruko peraugti į tarnybinį romaną. Moteriai tikriausiai sunku be papildomų emocijų stebėti lenktynes, kuriose daugybė iššūkių ir pavojingų manevrų?

„Labiausiai bijau, kad automobilis neužsidegtų. Prieš dvejus metus tiesiog man prieš akis užsidegė vieno iš lyderių mašina ir iki siūlelio supleškėjo gal per penkias minutes“, – pasakojo Martina.

Asmeninio albumo nuotr./Antanas Juknevičius ir Martina Žimkutė
Asmeninio albumo nuotr./Antanas Juknevičius ir Martina Žimkutė

Tačiau Antanas nuramina, kad lenktynių dalyviai privalo apsirengti ne tik kostiumus iš nedegaus audinio, bet ir apatinį trikotažą, kuris yra nepatogus, sintetinis, ilgom rankovėm, su kaklu ir pošalmiu: šie rūbai yra pagaminti iš nedegaus audinio. „Įsivaizduokite, už mūsų nugarų – net pusė tonos aviacinių degalų, kurie yra labai degūs. Jei nesėkmingai kur nors atsitrenktumėme, tai ta apranga mums suteiktų apie pusantros minutės laiko išsigelbėti ir nesudegti“, - sakė Antanas Juknevičius.

Kiti nemalonumai tenka šturmanui, kurį lenktynių metu labai pykina ir dėl to jis turi vartoti specialius vaistus. Lenktynininkas pasakojo, kad niekam ne paslaptis, jog kas antras šturmanas apsivemia, o lenktynių lyderiai pasiruošia taip, kad sutaupytų kiekvieną sekundę: net dėvi sauskelnes ar kateterius, kad nereikėtų papildomai sustoti prie tualeto. Tačiau Antanas Juknevičius sako, kad jo ekipažas prie tokių kraštutinumų neprieidavo, ir nors prarasdavo šiek tiek laiko, tačiau ir taip sustoti tekdavo retai, nes suvartoti skysčiai tokiame karštyje ir taip išgaruoja per odą.

Įspūdžiais po Dakaro ralio pora dalijosi su laidos „Ant bangos“ reportere Edita Užaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius