Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antikvarinių kilimų parodą pristačiusi Laura Bohne: „Visi šie eksponatai skraido“

Verslininkė Laura Bohne, šeštadienį Kaune meno gerbėjus pakvietusi į itin vertingų antikvarinių kilimų parodą, juokavo, jog visi jie – skraido. „Rankų darbo kūrinių parodoje pristatyti eksponatai tokie vertingi, kad negaliu išskirti nė vieno“, – sakė parodos rengėja.
Laura Bohne
Laura Bohne / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Paroda Eksponatas

Daugiau nei šešiasdešimt neįkainuojamų kilimų iš visos Europos privačių kolekcijų suvežusi L.Bohne sakė, jog ekspozicija Kauno „Žalgirio“ arenos parodų erdvėje gyvuos vos keturias valandas, o į ją patekti buvo galima tik gavus vardinį kvietimą. 

„Ilgiau tokio lygio parodos nevyksta“, – patikino verslininkė, pridurdama, jog skolindami kilimus jų savininkai prašė išsaugoti ne tik jų tapatybes, bet ir kūrinius apdrausti. Pasigrožėti įspūdingais darbais atėjusiai publikai buvo pristatytas ir Šefildo universiteto absolvento, režisieriaus Deivydo Šimkaus filmas, pasakojantis persiškų kilimų istoriją. Jo kopiją L.Bohne padovanos nacionaliniam M.K.Čiurlionio dailės muziejaus archyvui. 

L.Bohne neslėpė, kad paroda sukėlė didžiulį ažiotažą ir norinčiųjų patekti į ją buvo gerokai daugiau nei salėje gali tilpti: „Kadangi ekspozicijos tikslas švietėjiškas, itin džiaugėmės studentų ir dėstytojų susidomėjimu renginiu.“ Pašnekovė pasakojo, kad Lietuvoje nėra pakankamai žinių apie antikvarinius persiškus kilimus ir tekstilę, todėl spragas užpildyti galima organizuojant tokio pobūdžio parodas.

„Ateityje žadu rengti ir daugiau vertingų kilimų parodų. Bet tokia, kokia buvo šįsyk, niekuomet nebus pakartota“, – tvirtino L.Bohne.

Į svečių sąrašus, kuriems nusišypsojo laimė apžiūrėti antivarinius kilimus, pateko režisierius Vytenis Pauliukaitis ir interjero žinovas Eugenijus Skerstonas, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė, architektas Audrys Karalius, verslininkas Vytautas Mikaila su žmona Egle, fotografas Darius Tarėla su žmona Indre, M.K.Čiurlionio dailės muziejaus vadovas Osvaldas Daugelis, Kauno klinikų direktorius konservatyviai medicinai Raimundas Sakalauskas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Parodos akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Parodos akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius