Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrą knygą lietuvių kalba pristatęs mados istorikas Aleksandras Vasiljevas: „Gero skonio už jokius pinigus nenupirksi“

Šeštadienio popietę Vilniaus Taikomosios dailės muziejuje įvyko Aleksandro Vasiljevo knygos „Mados likimai“ pristatymas, o ištikimiausi gerbėjai turėjo progą ne tik susitikti su mados istoriku, bet ir gauti įrašą knygoje.
Aleksandras Vasiljevas
Aleksandras Vasiljevas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Pirmiausia noriu jums visiems padėkoti, kad šeštadienio rytą radote laiko ir atėjote į susitikimą su manimi. Tai yra mano antroji knyga lietuvių kalba. Knygoje pasakojama mados istorija: pradžia siekia Antikos laikus ir baigiasi šių dienų mada.  Joje yra sudėti straipsniai, kurie per mano karjerą buvo publikuoti įvairiose žurnaluose ar laikraščiuose. Jie per visą laiką neprarado vertės, nes juose buvo ieškoma atsakymų į tam tikrus klausimus mados industrijoje. Tai, kas yra dabar rašoma, labai greitai netenka prasmės, nes yra koncentruojamasi į tam tikrą aktualiją, kuri jau kitą dieną tampa seniena, o mano knygoje yra peržvelgiama istorija. Knygoje taip pat gausu iliustracijų“, – kalbėjo A.Vasiljevas.

Aleksandras pasakojo, kad ši knyga gali būti naudojama studijoms arba norint gilinti savo žinias apie madą, plėsti akiratį ir sužinoti kažką naujo. Joje nuosekliai yra pasakojama mados istorija, kuri ypač gali būti naudinga dizainą studijuojantiems studentams.

Trumpai pristačius knygą, Aleksandras noriai atsakinėjo į gausiai susirinkusios publikos, tarp kurios buvo Liutauras Salasevičius, Violeta Baublienė su vyru Artūru, Eugenijus Skerstonas, klausimus. A.Vasiljevas bendraudamas nuolat juokavo, todėl įvairūs jo pareiškimai salėje sukeldavo juoko bangą.

Mados istorikas ir meno kritikas susirinkusiems pasakojo apie gerą skonį bei kaip jis atsiranda. Anot jo, kartais, nors ir kiek pinigų turėtumei, kiek darbo įdėtumei, to gali ir nepavykti įskiepyti. „Tai panašiai kaip auginti kažką: tu pasėji agurko ar pomidoro sėklą. Atrodo, kad žemė gera, derlinga, tačiau rezultatas jūsų netenkina. Tai yra tas pats kaip ir su geru skoniu bei mados pojūčiu. Tu gali bandyti mokytis to, daug skaityti, lankyti specialius užsiėmimus, tačiau to gali ir neužtekti. Pavyzdžiui, jūs norite dainuoti. Yra vienetai, kurie yra tikri talentai ir gali būti Virgilijais Noreikomis. Galite mokytis, bet geriausiu atveju, jei neturite klausos jūs būsite pastatytas chore kokioje ketvirtoje eilėje, tik dėl bendro vaizdo ir aukštumų jūs nepasieksite“, – tikino publiką A.Vasiljevas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Knygos pristatymo akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Knygos pristatymo akimirka

Anot jo, tas pats yra ir su geru mados skoniu. A.Vasiljevas teigė, kad jokie pinigai negali nupirkti to. „Aš jums galiu išvardyti ne vieną dizainerį, kuris per pažintis ar pinigus pateko į mados pasaulį, tačiau mados pojūčiu nepasižymi. Aišku, jų kurti drabužiai turi paklausą, nes jie patinka tokiems, kurie kaip ir tas dizaineris negali pasigirti skoniu ir elegancija“, – pabrėžė mados istorikas.

A.Vasiljevas dalijosi savo patirtimi, pasakojo, kur ir kaip įsigyja įvairius kostiumus, kurie vėliau yra eksponuojami ne vienoje šalyje. Aleksandras beveik valandą atsakinėjo į klausimus, o vėliau pasirašė visiems norintiems.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Knygos pristatymo akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Knygos pristatymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius