-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie kokius vyrus miegamajame svajoja moterys?

Norime būti nepriklausomos ir daryti karjerą. Bet svajojame ir apie karštą seksą. Stiprios moterys šiandien trokšta stiprių vyrų. Ne metroseksualų, o tokių, kurie įsitikinę, kad lakas skirtas parketui lakuoti, bet ne nagams dailinti. Naujasis idealas turi būti jautrus, tačiau pasitikintis savimi, o miegamajame – dominuoti. Tik atsargiai: leidžiantis į tikro vyro paieškas lengva pakliūti į mačo pinkles.
Stiprios moterys šiandien trokšta stiprių vyrų.
Stiprios moterys šiandien trokšta stiprių vyrų. / 123rf.com nuotr.

Naujasis mano draugės mylimasis skutasi kas trečią dieną, o plaukais apaugę net jo delnai. Šitai ji papasakojo po antros šampano taurės penktadienio vakarą, kai net padorios moterys norom nenorom leidžiasi į frivoliškus pašnekesius. „Man patinka, kai lovoje jis sučiumpa mane už rankų ir stipriai laiko, – šnabžda ji taip, kad girdi kaimynai prie gretimų staliukų. – Tada jaučiuosi tokia bejėgė.“ Viskas nuostabu, tik gerai būtų, kad bejėgiškumo ieškotojos monologas nepasiektų jos klientų ausų: ji yra projektų vadovė ir gal ne geležine, bet tvirta ranka vadovauja 20 žmonių kolektyvui.

Širdies draugas dirba tame pačiame verslo centre ir vieną vakarą, kai ji ėjo troleibusų stotelės link, automobilį sustabdė tiesiog prieš jos nosį. „Sėsk, mažute“, – šūktelėjo. Kadangi veidas buvo pažįstamas ir visai nepanašus į maniako, automobilis – irgi, ji ir įsėdo. Atrodo, toks paprastas būdas demonstruoti simpatiją patiko gana rafinuotai damai. Ir čia ta pati moteris, kuri galėjo mintinai cituoti knygą „Bėgančios su vilkais“, o praėjusiais metais išsiskyrė su išrinktuoju, nes tas mėtė po visą butą (jos butą!) kojines?! Dabar ji kaip „-niolikinė“ hipnotizuoja žvilgsniu mobilųjį telefoną ir skundžiasi, kad naujasis draugas jau tris dienas neskambinąs, o ji – mirtinai įsimylėjusi. Hmm, ar tikrai tai meilė? Ir kodėl jai prireikė įsižiūrėti urvinio žmogaus įpėdinį?!

Tango lovoje dviese

Regis, mano bičiulė žibančiomis akimis išties pakliuvo ant jausmų kabliuko. Bent jau taip teigia interneto apklausa, kurioje dalyvavo ne viena moteris, įsimylėjusi „tvirtą ranką“, – mat rafinuoti metroseksualai tiesiog įkyrėjo.

„Mano buvęs draugas turėjo įprotį vakarais teptis kūną vanilės kvapo pieneliu. Iš esmės – tai higieninė procedūra, tačiau lovoje tas kvapas siutino. Vieną naktį neiškentusi išstūmiau jį į dušą. O kitą kartą jis nenakvojo mano bute, nes buvo pamiršęs savo profesionalų šampūną. Čia buvo paskutinis lašas: įtraukiau jo mobilųjį į juodąjį sąrašą“, – dalijasi patirtimi mano pašnekovė Arina.

„Mylėtis su juo – tarsi skaityti gerų manierų vadovėlį. Naudinga, bet visai neseksualu, – aiškina Gabrielė. – Norėdamas mane pabučiuoti, jis paklausė, ar galima. Ir pridėjo: „Atsiprašau.“ Kai pasiskundžiau, kad viršininkas baigia mane užgraužti, jis taip susijaudino, kad ėmė pasakoti apie savo verslo problemas. Galiausiai jau man teko guosti mylimąjį.“

Patinka mums ar ne, bet mada – be kita ko, veikianti ir intymaus gyvenimo įpročius, ateina iš Vakarų. O Vakarų Europos spauda mirga antraštėmis: „Metroseksualai išeina. Mačo ateina. O kas toliau?“, „Metroseksualai – tai praeitis. Grįžta tikri vyrai.“

Teiginys, kad stiprios ir valdingos moterys lovoje nori būti silpnos ir dominuojančios, – seksologijos klasika. Visos trokštame ne tik būti vertinamos už genialų projektą, bet ir žavėti moteriškumu.

Regis, kai kam reikia susipakuoti kosmetikos krepšelius ir palikti mūsų vonios kambarius bei miegamuosius. Taip ir turėjo būti: už įprotį kniaukti kremus ir lakuotis nagus mūsų nagų laku negalima nebausti. Su „padruške“ gera vaikštinėti po parduotuves, aptarinėti naujas kolekcijas ar skalbti kaulelius visai Europai, bet miegamajame norisi matyti tikrą vyrą. Vyriškumas traukia ir vilioja, nors ir kiek dūsautum, kad gėjai – geriausios merginų draugės. Bet dauguma iš mūsų nesvajoja apie seksą su geriausia drauge. Tango taip pat šoka vyras ir moteris, o ne dvi damos.

Tik sviestu košę irgi įmanoma pagadinti. Chamai ir jiems prijaučiantys gali nešiepti dantų – tai, jog mums reikia tikrų vyrų, dar nereiškia, kad ilgimės arogantiškų tipų, kurie įsitikinę: kietam diedui geriausias aromatas yra prakaito. Aiškinantys, jog moterys turi žinoti savo vietą, rėkiantys, kad boba prie vairo – už kampo avarija, – prašom nesivarginti. Net kaubojus iš cigarečių reklamos – irgi praėjusi diena. Todėl kad tramdyti mustangus šiandienėje miesto kultūroje reikia itin retai. O svajonių vyras turi sugebėti derinti jautrumą bei norą dalytis šeimyniniais įsipareigojimais ir drauge puoselėti tradicines vyriškas savybes: būti ryžtingas, drąsus ir pasitikėti savimi.

Dienos gražuolė, nakties gražuolė

Ta pati Arina, kurios buvęs meilužis turėjo įprotį atsiprašyti prieš pabučiuodamas, dievina, kai lovoje situaciją kontroliuoja vyras. Su dabartiniu savo draugu ji susipažino kurdama firmos reklamos kampaniją. Baigusi darbą lengvabūdiškai mestelėjo, kad jis jai skolingas. Neformali skola buvo atlyginta kvietimu į restoraną.

„Vakarieniaudamas jis žiūrėjo ne į lėkštę su austrėmis, o į mano iškirptę. Po dvidešimties minučių sušnabždėjo į ausį, kad jau ima kaisti, ir suspaudė mano šlaunį. Suprantu, kad toks pasakojimas skamba kaip kokio pornografinio filmo iliustracija. Pirmą akimirką ir pati pagalvojau: „Koks laukinis!“ Tačiau jo požiūris į seksą traukė mirtinai. Patikėkite, jis neatsiprašinėjo ne tik bučiuodamasis, bet ir įsivertęs mane į lovą. Iš jos kojos nekėlėme visą naktį ir atsidūrėme ten tikrai ne tam, kad miegotume. Jis užrišo akis, liejo šampaną ant mano kūno ir jį gėrė. Aš buvau studentė, nepasirengusi egzaminui, o jis – gašlus profesorius, spaudžiantis atlyginti už gerą pažymį savo kūnu. Pasirodo, visi seni vyro ir moters erotinių žaidimų stereotipai kuo puikiausiai veikia. Ir tam, kad būtų gera lovoje, visai nereikia „Kama Sutros“ pozų ir gimnastės ištvermės. O svarbiausią dalyką nusako filmo pavadinimas – „Mano naktys puikesnės už jūsų dienas“. Tai yra toks seksas buvo nepaprasta atgaiva – juk dieną esu griežta ir santūri vadybininkė, nemūvinti po kostiumėliu prisegamų kojinių. Gal reikės pradėti?!“

Teiginys, kad stiprios ir valdingos moterys lovoje nori būti silpnos ir dominuojančios, – seksologijos klasika. Visos trokštame ne tik būti vertinamos už genialų projektą, bet ir žavėti moteriškumu. Normalu, kad mūsų seksualiniai poreikiai ir norai nesutampa su tais vaidmenimis, kuriuos atliekame darbe. Matyt, kuo didesnės valdovės ir vadovės esame dieną, tuo labiau norime būti valdomos – naktį. Ne viena stipri moteris svajoja apie seksą, kur ji yra tik vyro troškimų objektas. Ne, dėl to ji netampa bevale meiluže ir sekso verge – tiesiog retai turi progą demonstruoti moteriškumą ir... silpnumą. O tokia vidinė pusiausvyra – būtina. Ir pareigą būti stipriai turi atsverti teisė jaustis silpnai. Tvirtos moters gyvenime šiandien beveik nelieka vietos tokiems natūraliems reiškiniams kaip ašaros ir liūdesys. Galimybė miegamajame pasijusti bejėge mergaite – prigimties dovana, sklendė, padedanti išleisti garą, kad vamzdžiai nesprogtų. Peržengus slenkstį galima vėl susiveržti kostiumėlio šarvais ir komanduoti paradui. Tiesiog nors viena gyvenimo sritis – seksas ir atsakomybė už jį – perkeliama ant vyro pečių.

Tiesa, dažniausiai tokio tipo santykiai ir apsiriboja – būtent miegamuoju. Nes vyrukas, pripratęs dominuoti lovoje, pernelyg dažnai mėgina pritaikyti savo įpročius ir tada, kai abu pakyla iš jos. O štai šito stipri moteris tikrai neketina toleruoti.

Mylėti mačo

Pradžioje mano minėtos draugės mylimasis paleidžia į darbą rankas dar lifte, kaip koks perkaitęs paauglys. Kol pora nusigauna iki prieškambario, dalis drabužių jau būna atsagstyta, atrišta ar kitaip atlapota. Jis bučiuoja, kandžioja, glosto – mano bičiulė tirpsta iš susijaudinimo, nes jaučiasi trokštama ir patraukli. O paskui? Paskui jis paprastai apsirengia ir išeina namo, pareiškęs, kad dar ketina padirbėti. Kai ji jam prieštarauja, jis nešiurkščiai, bet griežtai atkerta, kad yra toks, koks yra. O ji galinti jį priimti arba palikti. Pažadėjęs paskambinti pirmadienį, apsireiškia penktadienį. Bičiulė net posėdyje nepaleidžia iš rankų telefono tikėdamasi, kad jis paskambins. Ateina į darbą valandą anksčiau, nes taip dirba jis. Geria kavą iš automato pirmame verslo centro aukšte: ten įsikūrusi jo firma ir jis pats dažnai išeina parūkyti. Žodžiu, susigalvoja patikimą sistemą, padedančią tarsi netyčia jiems susitikti. Skundžiasi suvokianti, kad reikėtų išmesti poną seksualųjį iš miegamojo ir iš galvos, bet kažkokia jėga tiesiog traukia prie jo.

Vokiečių psichoterapeutas Michaelas Lukas Moelleris, knygos „Kaip prasideda meilė. Pirmosios trys minutės“ autorius, primena, kad mūsų bėdų ir džiaugsmų šaknys – vaikystė. Moelleris, kaip tikras vokietis, dar konkretesnis ir yra įsitikinęs, kad 4–8 gyvenimo metais mergaitė, stebėdama tėvą, susikuria vyro idealą. Jei jis retai būna namie, nedemonstruoja jausmų, didelė tikimybė, kad ir suaugusias mergaites trauks nejautrūs, egoistiški vyrai, kurių interesai joms visada bus svarbesni nei jų pačių. Nemokėdamos rūpintis savimi, nemokės priimti ir kitų rūpinimosi bei jausmų. Net ir lovoje.

Mano draugė pati prisipažino, kad visada, net kai partneris ieško jos erogeninių taškų ar ją glamonėja, nerimauja, jog per mažai jį traukia. Suvokimas, kad yra patraukli vyrui, jai kur kas svarbesnis nei orgazmų orgazmas.

Jei ne metroseksualas ir ne mačo – tai kas, kas yra tas ponas nuostabusis, su kuriuo norisi eiti ir į žvalgybą, ir prie altoriaus, ir į lovą? Naujasis idealas jau turi vardą: retroseksualas, arba oberseksualas. Jautrus ir empatiškas, tačiau drauge stiprus bei aktyvus. 

Beje, ne viena mačo meilužė irgi lengvai atsisveikina su orgazmu. Kodėl šitaip paprastai atsisakome to, kam turime teisę?! Visuotinės seksualinės revoliucijos laikais patriarchaliniai stereotipai, veikiantys intymumo sritį, niekur nedingo. Ir net stiprios bei laisvos moters pasąmonėje tūno valdingo egoisto, kurio poreikius patenkinti privalu bet kokia kaina, paveikslas.

Psichoterapeutai ir seksopatologai pasakoja turį pacienčių, kurios ieško pagalbos ne tada, kai pačios nepatiria pasitenkinimo, o tuomet, kai jų partneriams dėl to kyla problemų. Joms didžiausią laimę teikia vyro orgazmas. Mačo to ir tereikia: jis gali sujaudinti, tačiau mažiau rūpinasi partnerės orgazmu. Juk savąjį jau pasiekė.

Tik moteris geba atskirti seksą nuo gyvenimo ir miegamajame būti verge, o biure – vadove. Mačo, arba vyras, kuris nepripažįsta intymumo be dominavimo, už miegamojo durų irgi rūpinsis tik savo malonumu. Beje, egoizmas – ne vienintelis mačo trūkumas. Jo drąsa dažnai būna tik menama, tvirtumas – irgi. Svajojate apie saugumo jausmą už tikro vyro pečių? Tada venkite mačo kaip ugnies – jei kieno nors saugumas jam ir rūpi, tai tik jo, mieliausiojo.

Naujojo vyro idealas

Jei ne metroseksualas ir ne mačo – tai kas, kas yra tas ponas nuostabusis, su kuriuo norisi eiti ir į žvalgybą, ir prie altoriaus, ir į lovą? Naujasis idealas jau turi vardą: retroseksualas, arba oberseksualas. Jautrus ir empatiškas, tačiau drauge stiprus bei aktyvus. Rūpinasi savimi ir savo higiena, tačiau neturi įpročio pirkti paakių kremą, triskart brangesnį nei jūsų.

Ateitis priklauso tiems vyrams, kurie bus vyriškesni, tačiau kitais būdais nei iki šiol buvo įprasta. Tradicinis vyriškas pasaulis sparčiai keičiasi. Ten, kur anksčiau reikėjo raumenų jėgos, veikia automatai, vidaus degimo varikliai ir kiti civilizacijos išradimai. Primityvi fizinė jėga ir jos diktuojamos taisyklės darosi vis mažiau aktualios, tačiau vyriškumas niekur nedingsta.

Beje, pasikeitimai liečia ir moteris. Mes turime išmokti adekvačiai priimti savo silpnumą, kad galėtume būti lygiavertės retroseksualų partnerės. Meilės aktas – tai ne gladiatorių dvikova, kur vienas būtinai turi tapti nugalėtoju.

Idealus variantas, garantuojantis kūnišką pasitenkinimą – pusiausvyra. Malonumas lovoje priklauso nuo dviejų joje gulinčių žmonių – nė vienas iš jų neturi didesnės ar mažesnės teisės į orgazmą. Paprasčiau sakant: šiandien valdovas – tu, rytoj – aš. Žaisti tarnaitę ir poną turėtų būti taip malonu, kaip ir šeimininkę bei tarną. Su sąlyga, kad bus keičiamasi vaidmenimis ir dominavimas – tik viena iš jūsų praktikuojamų kūniškos meilės formų.

Tiesą sakant, jei nuosekliai laikytumės teorijos, jog lovoje kiekvienas ieško kontrasto tam, kas esame dieną, būtų aišku, kad išties dvasiškai ir kūniškai stiprūs vyrai, sėkmingai besisukantys verslininkai ir darbuotojai, žinantys savo vertę, retai kada liguistai geidžia dominuoti miegamajame. Juk niekas neįrodinėja to, kas ir taip aišku. O pusiausvyros jie trokšta ne mažiau už mus ir dažniausiai neprieštarautų, kad partnerė perimtų iniciatyvą.

Kaip ir mes, naujasis idealus vyras mėgsta jaustis geidžiamas – seksualine prasme irgi. Todėl seno posakio, kad ledi lovoje nejuda, vieta – jau seniai istorijos šiukšlyne.

Pusiausvyra, o ne dominavimas lemia, kad kūnišką meilę galime vadinti sėkminga. Ir dovanoja artumo jausmą bei pasitenkinimą – abiem partneriams. Tai neįmanoma, kai seksas yra tik ambicijų kovos poligonas. Palikime tai anapus miegamojo durų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius