-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie vestuves, keliančias šypseną

Lietuvoje apstu garsenybių, kurios dirba vestuvėse – veda jas arba piršliauja. Šios srities veteranų paprašėme papasakoti, kokių linksmų, liūdnų ir, žinoma, pikantiškų nuotykių nutiko per jų vedamą šventę. Juk kokios vestuvės be kuriozų!
Vitalijus Cololo
Vitalijus Cololo / Viganto Ovadnevo nuotrauka

Raimondas Šilanskas (51)
„Vestuvės baigėsi muštynėmis“

Įvairios patirties piršliaujant vestuvėse turi anekdotų karalius R. Šilanskas. Praėjusią savaitę vyras vedė jau 190-ąją šventę.  „Ko tik nenutinka per tuoktuves... Juk tai linksma šventė! Prisimenu vestuves Trakuose. Tąkart susimušė du pabroliai. Suprantama, dėl pamergės. Vėliau paaiškėjo, kad jie – tikri broliai. Istorija baigėsi tuo, jog pamergė nuėjo pas trečiąjį pabrolį“, – linksmą nutikimą prisimena Raimondas.

Beje, humoristas garsėja tuo, kad po penkių minučių bendravimo su jaunavedžiais gali nuspėti tolesnį jų gyvenimo kelią. „Man užtenka pamatyti jaunavedžių žvilgsnius ir iš karto pasakau, ar jie kartu gyvens ilgai ir laimingai, ar  greitai išsiskirs. Kol kas teisingai atspėjau beveik visus kartus. Tikslumas – 90 procentų“, – unikaliu talentu džiaugiasi pašnekovas.

Violeta Mičiulienė (49)
Mirtinai išgąsdino senolę

Daugiau nei dešimt metų vestuvių ir kitokių renginių vedėja dirbanti humoristė V. Mičiulienė sako, kad visus pikantiškus nuotykius norėtų nutylėti – iš pagarbos jaunavedžiams. Vis dėlto Violeta, paprašyta papasakoti nors vieną vestuvėse nutikusią komišką situaciją, atlyžta.

„Buvo toks neįprastas atvejis. Vyko vestuvių puota, visiems linksma, visi švenčia. Atėjo momentas, kai vyras žmonai turi nutraukti keliaraištį. Viskas būtų buvę gerai, jei ne skandalingą vaizdelį išvydusi jaunikio močiutė, kuri tiesiogine žodžio prasme nukrito nuo kėdės, – filmą primenančią istoriją pasakoja Violeta. – Toliau įvykiai klostėsi žaibiškai. Vestuvės nutrūko, o senolę dėl sužeidimų į ligoninę išvežė greitoji pagalba. Gerai, kad šios istorijos pabaiga laiminga: po valandos močiutė grįžo į šventę. Maža to, dar pakvietė mane vesti savo 85-ąjį jubiliejų. Atsisakiau, nes bijojau, kad senolei ir vėl prireiks medikų pagalbos...“

Kristina Savickytė-Damanskienė (35)
„Kol kas nė viena supiršta pora neišsiskyrė!“

Aktorė K. Savickytė-Damanskienė jau daugiau nei penkerius metus veda vestuves. Moteris pasakoja, kad per tuoktuves jai teko patirti ir šilto, ir šalto. „Bene pats baisiausias nutikimas buvo pernai, kai per plauką pavyko išvengti gaisro. Į dangų leidome popierinius žibintus. Vienose vestuvėse jie nusileido ant lauko pavėsinės ir vos jos nesupleškino, o kitą kartą per plauką nesudegė medinis namelis. Ačiū Dievui, nelaimių pavyko išvengti, – sako aktorė. – Tačiau būta ir linksmų istorijų. Kartą mano batelių kulniukas įstrigo tarp grindjuosčių, ir negalėjau pasijudinti! Tada teko suktis iš padėties.“

Beje, kartais Kristina piršliauja vestuvėse. „Dažniausiai tai darome su vyru bičiulių šventėse. Kol kas nė viena mūsų supiršta pora neišsiskyrė!“ – džiūgauja pašnekovė.

Vitalijus Cololo (36)
„Pagrindinis tikslas – kad vestuvininkai nenusigertų“

Vestuvių organizavimo, jų vedimo verslu užsiima ir laidų vedėjas V. Cololo. Vyras sako, kad per tuoktuves jis buvo pakliuvęs ne į vieną komišką situaciją. Dažniausiai netikėtumų būna vestuvininkams padauginus alkoholio. Todėl Vitalijus stengiasi užtikrinti, jog šventės dalyviai anksčiau laiko nenusigertų. „Kad jūs žinotumėte, kaip vėliau dėl to visi džiaugiasi ir dėkoja“, – pažymi pašnekovas.

Viena iš istorijų, nutikusių per Vitalijaus organizuotą šventę, iki šiol prajuokina komiką. „Keli vaikinai trumpam išėjo iš šventės, bet kai grįžo, jie juokėsi iš bet kokio mano ištarto žodžio. Sakydavau: „Labas vakaras“, o jie juokdavosi už pilvų susiėmę. Tą vakarą vaikinai vartojo ne alkoholį, o šį tą stipresnio. Man pačiam buvo labai linksma juos stebėti“, – prisimena V. Cololo.

„Žentai“
„Vietoj Ukmergės gatvės atsidūrėme Ukmergėje“

Jau ne vienerius metus vestuves vedantys dueto „Žentai“ dainininkai sako, kad jie yra tiek linksmų, tiek skaudžių įvykių liudininkai. „Pamename komišką situaciją, kai blogai supratome užsakovą ir vietoj Kauno Ukmergės gatvės Kaune su kolega atsidūrėme Ukmergėje. Laimė, tarp šių miestų yra nedidelis atstumas, todėl greitai pavyko atsidurti ten, kur iš karto turėjome. Kitas nuotykis nutiko dar tarybiniais laikais: nuvažiavome šunkeliais ir pasiklydome. Tuomet vestuvės prasidėjo be muzikantų“, – pasakoja vyrai.

Būta ir nemalonių akimirkų. Kartą dueto lyderiui Laimučiui Klinavičiui (54) į vestuves vykti teko tiesiai iš traumatologijos klinikos. „Prieš pat koncertą susilaužiau ranką. Gydytojai nustatė, kad kaulas lūžo keliose vietose. Tačiau vestuvininkų nepavedėme. Nors ir vėlavome, į šventę atvykome. Tąkart lūžusią ranką slėpiau už nugaros, kad niekas nieko nesuprastų“, – sako grupės „Žentai“ dainininkas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius