Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkosauga susirūpinusi Nijolė Pareigytė-Rukaitienė: „Teršiantys gamtą – begalviai“

„Kokia čia gali būti mada kalbėti apie gamtą, aplinkosaugą, ekologiją? Tai turėtų būti natūrali mūsų kasdienybė“, – įsitikinusi grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, kartu su bendraminčiais atlikėjais lapkritį dalyvausianti koncertiniame ture po Lietuvą, skirtame aplinkosauginei kampanijai „Aš galvoju“ paremti.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / LNK nuotr.

Maždaug ketverius metus aktyviai atliekas rūšiuojanti atlikėja įsitikinusi, jog prieš kelis šimtus metų ar dar anksčiau gamtos tarša nebuvo tokia aktuali visuomenės problema. Tačiau technikos, technologijų, medicinos progresas ir matematine progresija didėjantis gyventojų kiekis žemėje šiuolaikinę bendruomenę verčia atsigręžti į tai, ko galbūt ji nenorėtų matyti.

N.Pareigytė-Rukaitienė sako niekuomet ant žemės nemėtanti šiukšlių, atliekų nesvaidanti ir pro automobilio langą, o po vakarėlio gamtoje sutvarkanti aplinką bei galimą perdirbti popierių, plastmasę ar stiklą išmetanti į tam skirtus konteinerius.

„Teršiantys gamtą – begalviai. Regis, net svarstyti nereikėtų kokį poveikį aplinkai daro šiukšlės. Bet, matyt, ne visi tai supranta. Įdomu, ar tų, kurie gatvėje numeta popierių, krūmuose palieka naudotas automobilių padangas, paplūdimyje ar miške – kalnus plastikinių butelių, toks pats sąvartynas yra ir namuose?“, – svarstė atlikėja.

Ji sakė neturinti draugų, kuriems reikėtų aiškinti, kas yra aplinkosauga bei kodėl ji svarbi.
„Tokių žmonių aš vengiu!“, – su šypsena sakė N. Pareigytė – Rukaitienė.

Ji kartu su grupe „69 danguje“ savo pritarimą aplinkosaugos idėjoms išreikš dainuodama „Aš galvoju“ koncertiniame ture. Pirmasis pasirodymas numatytas lapkričio 8 – ąją Klaipėdoje. Lapkričio 14 – ąją „Rondo“, Merūnas Vitulskis, „Božolė“ choras, „Pikaso“, „Pop Ladies“ ir „69 danguje“ koncertuos Kėdainiuose. Sekančią dieną pagal žinomų atlikėjų dainas linksminsis šiauliečiai. Baigiamasis turo koncertas numatytas Kaune lapkričio 22 d.

Dalis už koncertų bilietus gautų lėšų bus skirta naujoms aplinkosauginėms idėjoms įgyvendinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius