Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsipirkimas parduotuvėje moterims sukelia kaltę

Aštuonios iš dešimt moterų kovoja su kaltės jausmu po apsipirkinėjimo parduotuvėse, atskleidė tyrimas.
Pirkinių krepšelis
Pirkinių krepšelis / Photos.com
Temos: 1 Moteris

Tyrimo rezultatai teigia, kad 83 procentai moterų jaučiasi gėdingai po to, kai pinigus išleidžia naujiems drabužiams, batams ar aksesuarams. Bet nepaisant to, moterys tik sau skiria apie 200 litų per mėnesį, rašo marieclaire.co.uk.

Ledų desertų kompanija, vykdžiusi apklausą, taip pat išsiaiškino, kad 86 procentai moterų pateisina kiekvieną naują pirkinį, kurį jos nusiperka.

Kompanijos atstovas sakė: „Šiuo metu klausimas, kaip tinkamai elgtis su pinigais, gyvenime sukelia stresą, tačiau sudėtinga pakeisti tam tikrus įpročius. Todėl moterys prisigalvoja įvairių būdų, kaip pateisinti savo pirkinius ir išlaidavimą, tačiau neieško jokių kitokių pramogų, kurios nekeltų joms blogų jausmų“.

Tyrimas, kuriame dalyvavo moterys nuo 17 iki 50 metų, atskleidė, kad kas trečia moteris dabar po apsipirkinėjimo jaučiasi labiau kalta negu prieš krizę.

Pusė apklaustųjų teigė, jog šiuo laikotarpiu jos mažiau išlaidauja, tačiau kas penkta moteris sakė, jog krizė nepadarė jokios įtakos jų įpročiams išlaidauti. Septyni procentai netgi teigė, kad jos dabar apsipirkinėja dažniau, kad save pralinksmintų.

Daugiau kaip kas dešimta moteris meluoja savo antrai pusei apie išleistus pinigus ir sąskaitas.

Taip pat paaiškėjo, kad ne tiktai pinigų leidimas sukelia blogus jausmus, bet trys ketvirčiai moterų kovoja su kaltės jausmu tuo metu, kai jos apsiperka ar netgi anksčiau nei jos išleido kokius nors pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius