Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar geram seksui reikia jausmų ir pasitikėjimo?

Laba diena, Ramune. Bendrauju su vaikinu, kuris turi merginą. Jis yra jai neištikimas, nes nuolat būna su manim, sako, kad jos nemyli. Aš apie ją ir negalvoju. Problema yra tokia: kai mes glamonėjamės ir užsiimam seksu, aš beveik nieko nejaučiu, manęs niekas nejaudina, o aš jį – labai...
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

Jis labai stengiasi ir yra švelnus, atidus meilužis. Man jis žiauriai patinka, aš jo trokštu, bet kai tik reikalas prieina iki to, kūnas pasidaro kaip ledinis, nesuprantu, kodėl man taip darosi. Gal aš tapau frigidiška? Ką man daryti? Anksčiau man taip nėra buvę... Alma

Sveika, Alma. Rašai, kad vaikinas, su kuriuo bendrauji, turi kitą merginą ir yra jai neištikimas. O kaip tu jautiesi dėl to, kad yra ta kita mergina? Juk vaikinas lygiai taip pat yra neištikimas ir tau! Nemanau, kad gali juo pasitikėti, jaustis saugiai, atsipalaiduoti, būdama kartu. Žinoma, tu gali apgaudinėti save, kad tau nesvarbus tos merginos egzistavimas, kad vaikinas jos akivaizdžiai nemyli, jei nuolat būna su tavimi, bet savo kūno neapgausi.

Kūnas išlieka abejingas vaikino prisilietimams, nes tau ko gero yra skaudu, kad nesi vienintelė savo draugui.

Kūnas nemeluoja, nemoka meluoti, juo gali pasikliauti, savo nejautra jis kažką tau sako kažką svarbaus. Greičiausiai tai organizmo gynyba, pasipriešinimas tokiems dvilypiams santykiams. Tavo kūnas tarsi sako: „ne, aš nenoriu“, „ne, man taip nepatinka“. Tavo kūnas tiesiog neįsileidžia žmogaus, kuris nėra tau pilnai atsidavęs.

Kūnas išlieka abejingas vaikino prisilietimams, nes tau ko gero yra skaudu, kad nesi vienintelė savo draugui. Vaikinas gali verstis per galvą, demonstruodamas visą savo išmonę ir seksualinį meistriškumą, bet tu dėl to netapsi jautresnė.

Manau, turėtum padėkoti savo kūnui už tokias jo reakcijas ir atsižvelgti į savo kūno siunčiamus signalus. Jis saugo tave nuo pernelyg stipraus įsitraukimo į tokius santykius,  atšaldo iki ledo. Kaip manai, ko tau reikia, kad atšiltum? Ko gero kaip ir visoms: kad vaikinas pelnytų tavo pasitikėjimą, kad būtum tikra jo meile tau, kad jaustum, jog esi vienintelė. Ar tiki, Alma, kad esi verta būti vienintele?

Siek emocinio komforto

Galiu tave nuraminti: tikrai netapai frigidiška. Tavo nejautrumas neatsirado iš oro. Juk pati rašai, kad prieš tai nebuvai šalta mergina. Jei toliau bendrausi su neapsisprendusiu vaikinu, problema gali gilėti, kol galų gale įsivarysi sau nepilnavertiškumo kompleksą ir galvosi, kad esi frigidiška su visais vaikinais. Tikiuosi, taip neatsitiks. Galbūt tuomet, kai jausi emocinį komfortą su vaikinu, ir kūnas reaguos taip, kaip tau norisi. Sėkmės.

Norite paklausti Ramunės? Rašykite: santykiai@15min.lt

Daugiau apie psichologiją ir psichoterapiją skaitykite Psichoterapeutas.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius