-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ar greitai išblėsta meilė?

Labas, Ramune. Prieš 4 mėn. susipažinau su vaikinu. Jis mane sužavėjo, nes yra mano priešingybė: jis linksmas, protingas, neieško žodžio kišenėje, turi sukaupęs gyvenimiškos patirties. Tai mano pirmasis vaikinas.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.

Kai esame kartu, viskas gerai – linksmai ir turiningai leidžiame laiką, gyvenimas tapo įdomesnis, o anksčiau, grįžusi į gimtąjį miestą, nuobodžiaudavau. Bet kai mes atskirai – prasideda abejonės. Jis įvykdė porą nusikaltimų (bet nebuvo suimtas), nors jau seniai taip nesielgia, ir sakė, kad nebesielgs. Be to, esu nekalta ir vis dar nenoriu mylėtis (nesu frigidiška). Dėl to porą kartų buvome trumpam išsiskyrę (mano iniciatyva), bet vėliau persigalvodavau. Mama sakė, kad jai jis atrodo nesubrendęs, nes būdamas 25 metų jis nieko nepasiekė, be to, neatneša man dovanų, o kai jis būna pas mane, lepinu jį maistu. Pasidalinau su vaikinu abejonėmis ir šį kartą jam atsibodo mano dvejojimai, todėl išsiskyrėme. Jis neatsako į mano žinutes. Ar tikrai meilė gali taip greitai dingti? Kaip man teisingiau pasielgus ir ar verta stengtis susigrąžinti vaikiną? Saulė, 21 m.

Sveika, Saule. Greičiausiai tu dvejojai ne šiaip sau, tu nebuvai tikra dėl šio žmogaus, nesijautei pakankamai saugi, globojama, tau trūko rūpesčio. Abejonės neturėtų tęstis tiek ilgai. Kai abejoji, nieko gero iš to paprastai nebūna. Žinoma, tau gaila, kad ryšys nutrūko – juk gyvenimas tapo daug įdomesnis, turiningiau leidai laiką, jautei vaikino dėmesį. Visgi, matyt taip turėjo atsitikti. Vaikino praeitis taip pat, ko gero, tau kėlė nerimą, galbūt jis yra linkęs į asocialų elgesį, kuris vėliau gali vėl pasikartoti.

Galbūt nesijausdama tikra, nenorėjai pradėti su juo ir seksualinių santykių.

Jau tavo pačios klausime tarsi yra tau žinomas, bet dar sunkiai norimas pripažinti, atsakymas sau: „ar verta?“ Ir aš nemanau, kad tau verta dėti pastangas susigrąžinti tą vaikiną. Ar tikrai norėtum rimčiau su juo draugauti? Kokią ateitį su juo matai?

Dar esi labai jauna ir tokio amžiaus, kai verta pažinti, pabendrauti su įvairiais vaikinais, savotiškai „pasimokyti“ santykių, pabandyti perprasti vyrišką ir moterišką psichologiją. Tau svarbu suvokti, kas tau yra svarbiausia santykiuose, kada tu jautiesi geriausiai. Kaip manai, ko gali pasisemti iš šios savo patirties, ką tu supratai apie save? Jei dabar atsakyti tau yra sunku, po kurio laiko tikrai taps aiškiau. Meilė tikrai neišgaruoja taip greitai. Taigi ar tai tikrai buvo meilė? Sėkmės tau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius