Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Arijas Londono gatvėse traukusio E.Montvido pasirodymas apskriejo užsienio žiniasklaidą: pamatykite

Dėl karantino dirbti negalėjęs garsus Lietuvos operos solistas Edgaras Montvidas pastarąjį mėnesį arijas traukė... tiesiog Londono gatvėse. Tačiau tą jis darė vedinas kilnaus tikslo – rinkdamas paramą britų medikams. O šįsyk toks lietuvio pasirodymas sulaukė didelio įvairių užsienio valstybių žiniasklaidos dėmesio.
Edgaro Montvido pasirodymas Londono gatvėse
Edgaro Montvido pasirodymas Londono gatvėse / Stop kadras

„Šis ketvirtadienis buvo paskutinis, kai plojome medikams, o aš myniau dviratį traukdamas arijas! Aukos, skirtos medikų maistui, vėl krito į kibiriukus, o gatvės gale laukė šampano taurė! Buvo ir spaudos dėmesio, taip pradedu 45“, – feisbuke rašė Londone gyvenantis E.Montvidas, gegužės 27-ąją atšventęs savo gimtadienį.

Nors arijas gatvėse Edgaras traukė jau ne pirmą kartą ir per du sykius surinko 1800 svarų sterlingų, šį kartą kilni akcija apskriejo užsienio spaudą. Apie gegužės 28-ąją vykusį žinomo Lietuvos tenoro pasirodymą rašo ir Londono „Evening Standart“.

Stop kadras/Edgaras Montvidas
Stop kadras/Edgaras Montvidas

Kaip teigiama leidinyje, E.Montvidas koncertavo Londono gatvėse lydimas vietinių įžymybių – kartu su juo žingsniavo aktoriai Jasonas Flemyngas ir Guy'us Henry'is, 2020-ųjų realybės šou „MasterChef“ nugalėtojas, virėjas Thomas Frake'as, manekenė Imogen Thomas. Taip pat grupė savanorių, padedančių medikams kovoje su koronaviruso pandemija.

VIDEO: Opera singer serenades south London streets for carers | AFP

Internete ėmė plisti ir pasirodymo vaizdo įrašai. Juose galima išvysti ir išgirsti, kaip E.Montvidas traukia klasikines operos arijas, kurias lydi gyventojų šypsenos ir plojimai.

„Edgaras yra tiesiog fantastiškas ir nuostabu visiems susivienyti, kad galėtume kartu padėti fronto linijai“, – sakė dainingoje eisenoje dalyvavęs „MasterChef“ laimėtojas.

Ir visa tai kilniam tikslui – kad būtų renkamos lėšos „NHS Critical“ iniciatyvai. Vos per du mėnesius jai surinkta 250 tūkst. svarų sterlingų, iš kurių skirta 75 tūkst. porcijų maisto dirbantiems 15 Londono ligoninių koronaviruso pandemijos akivaizdoje.

E.Montvido įsitraukimu į labdaringą akciją pasidžiaugė ir jo bičiulė, režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

„Na, ir prasiėjo šį kartą dainuodamas Londono gatvėmis mūsų Edgaras! Aną ketvirtadieni 1000 svarų sterlingų, vakar 800 svarų sterlingų britų medikams plius viso pasaulio žiniasklaidos dėmesys – prancūzai, australai rašo, ir, aišku, britai! Kartu su aktoriumi Jasonu Flemyngu renka lėšas.... Dexteris labai džiaugiasi, nes nėra nieko geresnio, kai suvedi du savo mylimus draugus ir.... stebi rezultatus televizijoje!“, – feisbuke rašė D.Ibelhauptaitė.

Žiūrėkite pokalbį su Edgaru Montvidu laidoje „Liekam namie su Elena“:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius