Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimieji ir draugai atsisveikina su Algimanto Čekuolio žmona Edita Čekuoliene

Nuo pirmadienio ryto artimieji ir draugai atsisveikina su praėjusią savaitę po sunkios ligos mirusia psichologe, žurnalisto Algimanto Čekuolio žmona Edita Čekuoliene. Moteris mirė eidama 65-uosius metus.
Atsisveikinimas su Edita Čekuoliene
Atsisveikinimas su Edita Čekuoliene / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Velionės palaikai buvo kremuoti, o atsisveikinti galima pirmadienį Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų gatvėje nuo 10 val. iki 14 val.

E.Čekuolienė bus laidojama Rokantiškių kapinėse, Čekuolių šeimos kape.

Prabėgus nepilnai parai po netekties, prisiminimus apie žmoną bei pomirtinius jos norus papasakojo Editos vyras Algimantas Čekuolis. Pasak jo, laidotuvės bus kuklios, tokių primygtinai prašė žmona.

Žiniasklaidos paprašyta nefotografuoti šarvojimo salės ar laidojimo procesijos.

Atsisveikinimas su Edita Čekuoliene – galerijoje:

Moteris taip pat nenorėjo, kad ją mirusią matytų anūkai. Laidotuvių metu nebus ir prakalbų – pasak Algimanto, per tiek metų viskas jau pasakyta.

„Edita man sakė, kad nenori būti išstatyta lavono formoje. Tai neatitinka to įvaizdžio, su kuriuo ji gyveno. Ji prašė į laidotuves nesivesti vaikų. Neleido į laidotuves atvažiuoti anūkams, kurie gyvena Kanarų salose. Ji norėjo, kad jų atmintyje močiutė liktų tokia, kokia ji buvo gyva“, – apie žmonos laidotuvių norus kalbėjo A.Čekuolis.

Editos Čekuolienės mirties priežastis – ne laiku, vos prieš metus diagnozuotas ketvirtos stadijos vidinių organų vėžys. Diagnozės metu jis jau buvo išplitęs po visą kūną.

A.Čekuolis sakė, kad žmonai buvo atlikta ne viena operacija, kurios metu buvo pašalinta dalis vidaus organų, bet tai nepadėjo

„Ji geso labai lėtai, po truputį, beveik nepastebimai. Gydytojai nuolatos sakydavo, kad pas ją vis mažiau ir mažiau gyvybingumo“, – gyvenimą su žmonos liga prisiminė A.Čekuolis. Jis atviras – pastarosios dvi savaitės buvo labai sunkios – su žmona teko bendrauti kūno kalba.

„Paskutinės savaitės buvo tokios – aš jos klausiu, gal kokio vandens, ar ko. Jei nori – vieną kartą mirktelk, nenori – du kartus“, – 15min pasakojo A.Čekuolis ir pridūrė, kad paskutines savaites ji leido privačioje slaugos ligoninėje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Edita Čekuolienė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Edita Čekuolienė

Ilgą laiką moteris jautė didžiulius raumenų skausmus, negalėjo vaikščioti, kurį laiką juos ramino natūraliomis priemonėmis, bet galiausiai turėjo imtis vaistų.

E.Čekuolienė apie ligą viešai pripažino praėjusių metų gruodį – televizijos laidoje „Stilius“ moteris papasakojo apie besitęsiančią kovą su vėžiu. „Tai vėžys, ne paslaptis. Jis buvo pakankamai išplitęs, ketvirta stadija. Esu dėkinga gydytojams, kitiems pagalbininkams, artimiesiems, kurie viską darė, kad mane ne tik palaikytų, bet padėtų mano stiprybei suprasti, kas aš esu ir kodėl taip man atsitiko. Aš labai greitai supratau, kiek nedaug turiu laiko. Suvokiau, jog gavau gyvenimo pamoką“, – atvirai 2018-ųjų gruodį kalbėjo E.Čekuolienė.

Edita laidoje sakė, kad buvo visokių momentų – nebenorėjo ir gyventi, kai kurie jos žodžiai dabar skamba pranašiškai: „Pasižiūrėjau į vasarinę suknelę ir pagalvojau, kad gal man jos nebereikės, gal aš numirsiu iki kitos vasaros, kam man ją pirkti. Gydytoja mane labai išbarė, atėjusi pas ją kitą kartą aš labai norėjau paguodos. Ji man pasakė, kad aš nesu vargšė, aš jau ligą įveikiau. Ir tada mano supratimas pasikeitė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius