-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Arūnas Valinskas savo jachtoje sulaukė garbingos viešnios – Estijos prezidentės

Šiuo metu Estijoje buriuojantis TV laidų vedėjas Arūnas Valinskas pirmadienį savo jachtoje sulaukė garbingos viešnios – šios šalies prezidentės Kersti Kaljulaid.
Arūno Valinsko jachtos įgula su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid
Arūno Valinsko jachtos įgula su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid / Asmeninio albumo nuotr.

„Laivas, registruotas toje valstybėje, su kurios vėliava plaukioja, yra oficialiai laikomas tos valstybės teritorija. Taigi, galima sakyti, kad mūsų jachta, kurioje plevėsuoja Lietuvos vėliava, yra ir mūsų šalies teritorija, kurioje turėjome garbės priimti jos ekscelenciją K.Kaljulaid“, – pasakojo A.Valinskas.

Pramogų pasaulio ryklys drauge su septyniais jachtos „NIDA III“ komandos nariais šiuo metu dalyvauja didžiausioje ir seniausioje Estijos buriavimo regatoje „MUHU VAIN“, vykstančioje jau 61-ą kartą.

Jachta, su kuria šiame regatos etape dalyvavo Estijos prezidentė, stovėjo šalia lietuvių laivo. Tik pamačiusi ją lipant į jachtą, A.Valinsko komanda suprato, kodėl kolegos estai iš vakaro taip kruopščiai šveitė savo laivą.

Asmeninio albumo nuotr./Jachta „Nida III“ (kairėje) Estijos buriavimo regatoje MUHU VAIN
Asmeninio albumo nuotr./Jachta „Nida III“ (kairėje) Estijos buriavimo regatoje MUHU VAIN

„Keletas mūsų įgulos narių paprašė leidimo nusifotografuoti su prezidente, o kai ji išlipo iš savo jachtos į krantą, paklausiau: „Gal galime tai padaryti Lietuvos teritorijoje?“ Ji mielai sutiko, stryktelėjo į mūsų laivą, įsiamžinome, palinkėjome vieni kitiems „gero vėjo“ ir nuskubėjome ruoštis startui“, – netikėto epizodo detalėmis dalinosi A.Valinskas.

Jachtos „NIDA III“ komandą sudaro A.Valinsko bendraminčiai, drauge jau daugelį metų sėkmingai besivaržantys regatose: Arūnas Burkšas, Simonas Steponavičius, Andrius Mamontovas, Einaras Burkšas, Ričardas Novošinskas, Mindaugas Jonuška ir Andrius Nikanorovas.

„Estijoje plaukiame pirmą kartą. Šiuo metu esame ketvirtoje vietoje. Sekasi puikiai, įspūdžiai nuostabūs, oras fantastiškas. Regata baigsis šeštadienį, o tada pradėsime ruoštis Tarptautinei Kuršių marių regatai, vyksiančiai rugpjūčio pradžioje“, – sakė garsusis prodiuseris ir laidų vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius