Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asta Baukutė: „Maitinti vaiką Seimo salėje – ne nusikaltimas“(papildyta spalio 30 d.)

„Daugiavaikė mama, žmona, draugė, Seimo narė“, – taip save pristato aktorė A. Baukutė. Aktyvia veikla užsiimanti moteris rado laisvą valandą žurnalui „Privatu!“ ir atskleidė intymiausias savo gyvenimo paslaptis. Taigi, jūsų teismui – tikra Asta Baukutė (44).
Asta Baukutė
Asta Baukutė / V. Ovadnevo nuotr.
Temos: 1 Asta Baukutė

Jūsų kadencija Seime eina į pabaigą. Ar darbas Parlamente pateisino Jūsų lūkesčius?

Taip. Norėjau įsitikinti, ar posakis „Neik į politiką, nes ten nešvaru“ yra teisingas. Įsitikinau, jog tai tiesa. Žinoma, šiame mano kelyje buvo ne vienas skandalas – noriu visų už tai atsiprašyti. Dėl jų daugiausia turėjau aiškintis savo vaikams. Jie labiausiai kentėjo. Kad ir kaip būtų, noriu visiems padėkoti už patirtį, kurią gavau dirbdama Seime. Per šį laiką įgijau išminties ir džiaugiuosi, kad žmonės renka naujus Seimo narius, o ne tik patyrusius senus politikus. Patinka tai ar ne, tokia jau yra demokratija. Darbas Seime viršijo mano lūkesčius. Ar ketinu dalyvauti ir kituose Seimo rinkimuose? Dar negaliu tiksliai atsakyti. Protas man neleidžia, tačiau širdis sako priešingai.

Kaip manote, kodėl per pastaruosius kelerius metus prie Jūsų ir Jūsų sutuoktinio Kęstučio lipte lipo skandalai?

Pradėdama dirbti Seime, jau buvau žinoma. Todėl buvo labai paranku man lipdyti įvairias etiketes, mažais skandaliukais nukreipti dėmesį į žinomą žmogų, taip pridengiant išties rimtas problemas. Pavyzdžiui, šilumos, elektros kainų kėlimą...

Ypač daug triukšmo sukėlė įvykis, kai Seimo salėje maitinote savo neseniai gimusį kūdikį. Vieni šiuo poelgiu pasipiktino, kiti Jus gyrė už drąsą. Jei pavyktų atsukti laiką atgal, ar elgtumėtės taip pat?

Be jokios abejonės. Aš juk nepasikeičiau. Šis mano poelgis išprovokavo daugybę kalbų. Vaiko maitinimas savo pienu yra viena svarbiausių mamos pareigų mažyliui. Man pavyzdys yra Vakarų valstybių politikai – jie į šventes ar minėjimus eina drauge su šeima. Galų gale maitinti vaiką Seimo salėje – ne nusikaltimas! Prasikalsčiau, jeigu, būdama socialiai remtina, girta ir apsisiusiojusi gulėčiau prie prekybos centro nežinia kur palikusi savo vaikus... Motinos pienas – pats geriausias maistas mažyliui. Be to, tai labai suartina vaiką su mama. Mano vyras nė kiek neprieštarauja, kad viešumoje maitinu vaiką.

Esate daugiavaikė mama, kuri sulig kiekvienu mažyliu gražėja ir jaunėja. Ar reguliarūs gimdymai ir yra Jūsų grožio paslaptis?

Paradoksas: ta moteris, kuri bijo gimdyti dėl vienos ar kitos pakitusios kūno linijos, dėl bemiegių naktų, išleidžia milžiniškus pinigus investuodama į savo grožį. Tačiau kas iš to? Niekada negimdžiusi moteris nesužydės iš vidaus.
Žinote, kadaise sakiau, jog niekada gyvenime nesusilauksiu vaikų, o tik dirbsiu ir dirbsiu. Pasakiau savo planus Dievuliui ir jį prajuokinau. Dabar esu labai dėkinga už galimybę būti daugiavaikė mama. Tik tapusi mama išmokau išklausyti, būti kantresnė, rūpestingesnė.

Tai gal susilauksite ir penktosios atžalos?

O ką gali žinoti – nespjaunu į šulinį. Bijau net ką nors sakyti. Sakoma, geriausiai moterims gimdyti iki 45–47 metų. Man tik 44-eri. Taigi, dar turiu laiko (juokiasi).

Daugelis moterų skundžiasi, kad po gimdymo sunku atsikratyti antsvorio. Kaip kisdavo Jūsų kūno linijos?

Po pirmųjų dviejų vaikų priaugau 30 kilogramų. Kadaise svėriau 93 kilogramus. Tuo metu mane kolegos gatvėje pažindavo tik iš balso. Atrodžiau kaip gera vokiška kalėdinė žąsis. Tąkart man pavyko sulieknėti.
Po paskutinio gimdymo (prieš metus Asta pagimdė sūnų Anuprą – aut. past.) priaugau 14 kilogramų. Jų iki šiol neatsikračiau. Tačiau stengiuosi neišgyventi dėl savo svorio, nes žinau puikių būdų, kaip galima sulieknėti.

Pasidalykite patirtimi su mūsų skaitytojomis.

Galiu visas moteris nuraminti ir pasakyti, kad kiekviena galime kontroliuoti savo svorį. Viskas prasideda nuo nusiteikimo. Tereikia įdėti truputį pastangų. Man labai padėjo vaikščiojimas pėstute, važinėjimas dviračiu. Taip pat stengdavausi po 18 valandos nieko nebevalgyti. Beje, daugelis mamų nežino, kad lieknėjame net tada, kai vaiką maitiname savo pienu.

Ar iki šiol maitinate savo jauniausią sūnų?

Žinoma, iš darbo kasdien lekiu pas vaiką (Asta gyvena Seimo viešbutyje, esančiame šalia Parlamento, – aut. past.). Mano kolegos Seime net nepastebi, kaip greitai sulakstau (juokiasi). Motinystę ir darbus galima suderinti. Svarbiausia teisingai susidėlioti prioritetus. Ir net nereikia sudaryti dienos plano minučių tikslumu.

Kaip mėgstate lepinti savo kūną? Galbūt turite procedūrų, kuriomis mėgaujatės reguliariai?

Aš esu prieš plastines operacijas, nes manau, kad galima išsiversti ir be jų. Moteriai užtenka reguliariai nueiti į kirpyklą, kartą per metus apsilankyti pas kosmetologę. Taip pat rekomenduočiau pavartyti mados žurnalus, iš jų pasisemti idėjų. Ir visai nereikia kosminių sumų norint atrodyti patrauk-liai. Apskritai – nėra negražių moterų, yra tik nesusitvarkiusios.

Kokia esate mama? Kaip Jums sekasi bendrauti su savo atžalomis?

Stengiuosi su vaikais praleisti kuo daugiau laiko. Nors statistika byloja, kad europiečiai su savo atžalomis būna tik po 7 minutes per dieną, aš tikrai stengiuosi skirti vaikams gerokai daugiau laiko. Aukoju savo miegą. Per parą daugiausia ilsiuosi 4–5 valandas. Tiesa, neleidžiu vaikams daužyti man per veidą ir manyti, jog esu jų draugė, su kuria galima daryti ką nori. Tačiau nesu griežta mama.

Ar galite atvirai bendrauti su savo vaikais bet kokiomis temomis?

Kalbamės apie viską, net meilės nuotykius, seksą. Manau, tai būtina. Stengiuosi su vyriausiuoju sūnumi pasidalyti informacija apie apsisaugojimo priemones. Taip pat neseniai teiravausi jo, ką šis žino apie moteriškus higieninius įklotus. Tiesa, sūnus vengia tokių pokalbių. Tuomet „netyčia“ padedu matomoje vietoje jam paskaityti tam tikros literatūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius