Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asta Stašaitytė-Masalskienė: reitingai ir populiarumas laimės neatneš

Ar gali ta pati laida net aštuonis sezonus likti eteryje? Be to, toje pačioje televizijoje ir su ta pačia vedėja? Gali. Astos Stašaitytės-Masalskienės vedamas „Šeštadienio rytas“ – puikus įrodymas.
Asta Stašaitytė-Masalskienė
Asta Stašaitytė-Masalskienė / BTV archyvo nuotr.

Kai daugelis laidų karpo biudžetus, „Šeštadienio rytas“ užėmė abu savaitgalio rytmečius – eteryje atsirado „Sekmadienio rytas“. Kaip tai atsitiko?

Dėmesio stoka savo laidoms skųstis negalime. Gal tai ir lėmė, kad šio eksperimento sėkme buvome begėdiškai garantuoti. Atėjusi pas BTV vadovus su pasiūlymu daryti ne vieną, o dvi laidas, išgirdau „seniai laukėme“. Visos aplinkybės leido užmiršti netgi siautėjančią krizę (juokiasi).

Kuo šeštadieninė laida skiriasi nuo sekmadieninės?

Šeštadieniais diskutuojame, ginčijamės, sukame galvas, o sekmadieniais atsipalaiduojame ir mėgaujamės maistu, bendravimu, kelionėmis... Argi jūsų gyvenime ne taip pat: šeštadieniais nenorom, bet dar turite rūpesčių, o sekmadieniais jūsų kūnas ir siela tenori vieno – poilsio?
Labai sveikinu, kas sekmadieniais lanko bažnyčią, o kitiems siūlau rūpintis šeimos, draugų stalu... Man asmeniškai maisto ruošimas ir dalijimasis juo prilygsta meditacijai, maldai, kūrybiniam katarsiui ir kūniškai aistrai. Mums rinktis – ėsime ar patirsime palaimą prie stalo (šypteli).

Kurios Jūsų laidos rubrikos gyvuoja jau ne vieną sezoną? Kaip manote, kodėl jos patinka žiūrovui?

Prašau mūsų žiūrovų neįsižeisti, bet rubrikų ilgaamžiškumą lemia ne reitingų skaičiukai, o mūsų kūrybinės grupės nuojautos ir interesai. Mes paliekame tai, kas patiems atrodo įdomu. Mūsų kolektyve apie 20 žmonių. Branduolys – 10 naivuolių, sergančių idėja, kad jaudinančios ir aktualios laidos neprivalo būti vulgarios ir agresyvios.

BTV dirbate jau ne vienerius metus. Televizijos pasaulyje tai nėra itin dažnas reiškinys. Kaip pavyko taip ilgai išsilaikyti viename kanale?

Kanalų keitimas neturi nieko bendra su savęs paieška. Labiau – su praradimais ir išsibarstymu. Nesuprantu žmonių, kurie gyvena poroje ir menkina sutuoktinį, nesuprantu ir tų, kurie keikia darbdavį ar verslo partnerį, neturiu apie ką kalbėti su tais, kurie dejuoja dėl prasto gyvenimo. Žmogau, esi tas, su kuo gyveni. Gerbsiu tave tiek, kiek tu pats save gerbi. Tai atsakymas į jūsų klausimą. Tą rytą, kai atsibudusi suprasčiau, kad išduodu save, manęs nebeliktų jokiame kanale. Reitingai ir populiarumas manęs laimingesnės nepadarys.

Ar dar neatsirado rutina, vedant tą pačią laidą?

Turėčiau išsisukinėti? Atsirado. Ne tik vedant laidą. Filmuojant, galvojant temas, verdant svečiams kavą, grimuojant tuos pačius veidus, nešiojant lempas, kilimus ir interjero detales... Visas kolektyvas drauge išgyvena rutinos priepuolius, atvirai apie tai kalba, fantazuoja, ką daryti, kad to išvengtume, nes labai norime ir toliau visi drauge dirbti.
Man, kaip vedėjai, šiek tiek yra paprasčiau, juk kiekvienas pašnekovas – vis kitoks. Kiekvienas žmogus – stebuklas. Žmonės ir jų jausmų tyrinėjimas – mano didžiausia aistra.

Jūsų vyras Giedrius – taip pat laidų vedėjas. Ar įsivaizduojate darbą eteryje drauge?

Ne tik įsivaizduojame, bet ir pafantazuojame. Mudu labai skirtingi eteryje ir turime planų tuo pasinaudoti (šypteli).

Prisimenu kelis atvejus, kai visai savo laidos kūrybinei grupei dovanojote kelionę į užsienį. Tuomet jie Jus ėmė vadinti geidžiamiausia darbdave. Ar iki šiol taip skatinate savo darbuotojus?

Pernai turėjome atsisakyti užsienio ir pasitenkinti lietuviška sodyba. Beje, buvo nuostabus savaitgalis. Geidžiamiausia ir dar darbdave niekada savęs nevadinčiau. Esu komandos dalis, kuri kartais suorganizuoja ką nors smagaus.

Minėjote, kad dabar gyvenate labai ramiai. Tai vyksta natūraliai ar specialiai to siekiate?

Natūraliai. Negaliu atsidžiaugti savo sūnumis, kurie skatina mane daug ką pažinti iš naujo. Į mums sudėtingus klausimus jie turi paprastus atsakymus. Kai neseniai pravirkau pamačiusi laidą apie asocialių šeimų gyvenimą, iš jaunėlio Danieliaus išgirdau, jog ne vaikų namai turėtų priglausti skriaudžiamus vaikus, o blogų tėvų namai turėtų pasirūpinti netinkamais tėvais. Gerus vaikus turi pasiimti geri tėvai. Tokie pavyzdžiai mane skatina kuo daugiau laiko praleisti su savo mažaisiais mokytojais. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius