-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astos Dudurytės karjeros pokyčiai: iš televizijos į radiją, iš radijo – į Susisiekimo ministeriją

Ne vienas yra girdėjęs posakį: „Nori prajuokinti Dievą? Pasakyk jam savo planus.“ Tačiau laidų vedėja Asta Dudurytė galėtų papasakoti kiek kitokią istoriją. Mat jai užtenka tik panorėti – ir svajonių darbas nukrenta it iš dangaus. „Tas viršuje, kuris reguliuoja mūsų gyvenimus, turi labai geras ausis. Todėl visiems sakau, atsargiai svajokite, jei neturite rimtų ketinimų, nes tos mintys realizuojasi“, – juokėsi A.Dudurytė.
Asta Dudurytė
Asta Dudurytė / Gretos Skaraitienės nuotrauka

Pasirodo, žinomą moterį tiesiog krėste krečia karjeros permainos. Pasibaigus „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Negaliu tylėti“ filmavimams, ji iš karto pasinėrė į naują, dar nemėgintą, žurnalistikos sritį.

„Laidą mes nustojome filmuoti jau sausio pabaigoje, tad mano darbotvarkėje atsirado laisvo laiko. Žinia, televizijoje laikotarpis nuo vasario iki rugpjūčio yra savotiškas mirties periodas, tuomet niekas nevyksta, visi laukia vasaros sezono bei poilsio. Dar man besifilmuojant, paskambino iš „Žinių radijo“ ir pasakė, kad seniai galvojo mane pasikviesti. Tai nebuvo kažkoks etatinis darbas, reikalaujantis iš manęs visos darbo dienos. Kaip banaliai beskambėtų, išmėginti darbą radijuje buvo mano sena svajonė. Atsiradus laiko į valias, aš, aišku, sutikau pamėginti“, – portalui Žmonės.lt sakė Asta.

Moteris pasakoja, kad atėjusi dirbti į radiją, iš pradžių šiek tiek išsigando. Nors šių žiniasklaidos priemonių darbo specifika yra itin panaši, taip pat ji – labai skirtinga. „Televizijoje – žiūrovas pirmiausiai tave nuskenuoja kaip vedėją, o tik po to įjungia klausą. Čia esu aš, mano pašnekovas ir eterio tyla. Tai labai disciplinuoja kalbą, nes privalai labai įsiklausyti, ką ir kaip sakai. Radijas – labai geras atradimas ir labai gera patirtis“, – pasakojo Asta.

Prakalbus apie laidos specifiką, Asta neslėpė, kad pokalbių laidų žanras jai labai artimas. Tačiau patikino, kad darbas radijuje yra tik malonus užsiėmimas, o ne pagrindinė veikla.

„Radijo laidą „Prie pietų stalo“ rengiu savarankiškai, man duota laisvė kviesti žmones, kalbėti su jais. Tai – nerealus jausmas. Tiesa, mes esame sutarę taip, kad aš dirbsiu tol, kol jiems manęs reikės arba man reikės jų. Bet tai tikrai nėra mano pagrindinis darbas ar pragyvenimo šaltinis. Tai iš tiesų yra tiesiog mielas užsiėmimas, hobis“, – pasakojo savo jėgas radijuje išmėginusi A.Dudurytė.

Laidų vedėja patikino, kad jos gyvenime gausu netikėtumų ir staigmenų. Visai neseniai ji ėmė dirbti viešųjų ryšių vyriausiąja specialiste.

Manau, kad po 16-os darbo metų televizijoje, tu nori ar nenori su ja suaugi ir ta bambagyslė ne taip lengvai nutraukiama.

„Radijas atsirado mano „tuščiuoju periodu“, kuris jau baigėsi. Dabar aš dirbu Susisiekimo ministerijoje, Komunikacijos skyriuje. Esu vyriausioji specialistė. Radijas užpildė tą vakuumą, kuris buvo atsiradęs po televizijos. Labai netikėtai gavau pasiūlymą, o apie tai taip pat seniai svajojau. Pirmoji mintis buvo išmėginti save radijuje, o antroji – viešųjų ryšių srityje. Teoriškai aš suprantu kaip tai vyksta, bet praktiškai tos srities nesu kabinusi. Ir, žinokite, man tai labai patinka“, – portalui Žmonės.lt pasakojo ji. Be to, moteris pridūrė, kad artimiausiu metu ketina „pėdinti į savo gimtąją Alma mater ir Žurnalistikos institute paduoti dokumentus Viešųjų ryšių magistro studijoms“.

O tiems, kurie jau puolė liūdėti, kad nebeišvys A.Dudurytės TV ekrane siūlome nurimti. Žinoma moteris patikino, kad taško savo ir televizijos santykiuose ji tikrai nėra linkusi dėti.

„Su televizija mes išsiskyrėme labai draugiškai. Tiesa, nežinau, ar mes visiškai išsiskyrėme... Manau, kad po 16-os darbo televizijoje metų, tu nori ar nenori su ja suaugi. Ta bambagyslė nėra taip lengvai nutraukiama. Kita vertus, aš jos ir nenoriu nutraukti, juk darbo televizijoje neišsižadu. Dabartinė mano veikla yra susijusi su kiek kita komunikacijos rūšimi – viešaisiais ryšiais, o radijas buvo tol, kol užpildžiau tą tuštumą“, – pokalbį baigė Asta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius