Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atostogų JAV vaizdais stebinusi Jurga Anusauskienė – apie įvykusias permainas ir paleistus žmones

Žinoma fotomenininkė Jurga Anusauskienė (49 m.) senuosius metus palydėjo ir naujuosius sutiko su sūnumis svečiuodamasi pas Los Andžele gyvenančią dukrą Eveliną Young. Jau kuris laikas ji savo draugus ir sekėjus internete stebina įspūdingo grožio kelionių akimirkomis – nesunku pastebėti, kad moteris jose tiesiog švyti. Nepaisant to, Jurgos gyvenime pastaruoju metu nemažai kas keitėsi. „2019-ieji man buvo permainų metai“, – sako ji.
Jurga Anusauskienė
Jurga Anusauskienė / Asmeninio albumo nuotr.

„Mano gyvenime visada yra nemažai judesio. Jį mėgstu, tačiau tuo pat metu esu ganėtinai prieraiši ir prie žmonių, ir prie daiktų, nes jie sukuria stabilumo pojūtį“, – iš patirties kalba J.Anusauskienė.

Vis dėlto 2019-uosius palydėjusi ir naują lapą atvertusi Jurga pabrėžia, kad šie jai išties įsiminė kaip nemažų permainų metai. Komentuodama plačiau, 15min ji sakė, kad per metus pasikeitė daug kas – tiek jai svarbūs žmonės, tiek daiktai, tokie kaip automobilis ar fototechnika, o juk pastaroji moteriai – pagrindinis darbo instrumentas.

„Santykiuose yra viskas paprasta ir viskas sudėtinga – žmonės arba tinka vienas kitam, arba ne. Tai kaip dėlionė – jei pavyksta rasti tinkamą detalę, piešinukas susideda. Tik kad bendraujant su žmonės reikia gerokai daugiau laiko išsigryninti.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

O svarbius daiktus, tokius kaip automobilį ar fototechniką, su kuriais praleidžiu daug laiko, aš mėgstu suasmeninti. Pavyzdžiui, duodu jiems vardus. Skamba turbūt keistai, bet man taip linksmiau“, – apie santykius su žmonėmis ir prisirišimą prie daiktų su šypsena kalba J.Anusauskienė.

Todėl, esant tokiam stipriam ryšiui, nieko nuostabaus, kad ir ryžtis minėtiems pokyčiams jai buvo gana sunku.

„Teko susitaikyti, kad su žmonėmis, su kuriais buvo nueitas tam tikras kelias, toliau yra ne pakeliui“, – kiek mįslingai sako Jurga.

Atviresnė ji kalbėdama apie fototechniką, apie kurios keitimą svarstė jau daugiau nei aštuonis mėnesius. Beveik 20 metų ištikimai naudojusi vieną prekės ženklą, Jurga nusprendė jį iškeisti į kitą.

„Kai susimąsčiau, kiek nuostabių kadrų padaryta su paskutiniu aparatu, kiek išgyventa emocijų, net ašara nuriedėjo, kai jis iškeliavo pas kitą šeimininką“, – apie tai, kad pokyčiai paveikė emociškai, nė nebando slėpti J.Anusauskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Anusauskienė

Tačiau, anot Jurgos, tokios permainos dažniausiai išeina į naudą, todėl neverta jų bijoti, net jeigu jos ir nepasiteisins. O tiems, kurie pokyčių imtis nesiryžta, ji turi ką patarti.

„Nesielgti inertiškai. Dažnai liekame ten, kur buvę, ne todėl, kad yra pakankamai gerai, o todėl, kad nėra pakankamai blogai. Tai niekur neveda, tik prarandamas laikas, o jis – brangiausia valiuta.

Žinoma, draudimo poliso, kad pokyčiai bus teigiami, niekas greičiausiai jums nepasiūlys. Tačiau net ir nesėkmės atveju jūs gausite patirtį, kuri yra vertybė. Jei vaikystėje nukritę ir užsigavę bijotumėme keltis ir vėl bandyti eiti, išvis neišmoktumėme vaikščioti. Progresas vyksta tada, kai net nepasisekus iš karto bandai dar ir dar kartą“, – užtikrintai pataria J.Anusauskienė.

O kada pati Jurga pradėjo vadovautis šia filosofija? Ji teigia, kad tereikėjo susimąstyti, kur yra tikroji laimė.

„Vieną dieną uždaviau sau klausimą: ko aš iš tikrųjų noriu? Dabar savęs to paklausiu turbūt kasdien. Tada ieškau atsakymo: kaip tai galiu gauti? O tuomet tiesiog reikia daryti darymo būdu. Kartais vertybes tenka kaip rūbų spintą išversti ant grindų ir susidėlioti iš naujo, išmetant tai, kas nebetinka, nors ir buvo labai brangu“, – atvirauja J.Anusauskienė.

Jurgos Anusauskienės viešnagės Los Andžele akimirkos – galerijoje:

2019-uosius užbaigė ir 2020-uosius pradėjo Los Andžele pas dukrą

J.Anusauskienė gražiausias metų šventes praleido ir 2020-uosius pradėjo viešėdama pas JAV gyvenančią dukrą Eveliną Anusauskaitę-Young. Į Los Andželą keliavo ne tik Jurga, bet ir jos sūnūs, Evelinos broliai Mindaugas ir Haroldas.

„Esame labai artimi, todėl galimybė kartu keliauti ir bendrauti mums visiems labai svarbi ir brangi, – puikiais šeimos narių tarpusavio santykiais džiaugiasi Jurga. – Turėjome jaukius naminius vakarus su filmų peržiūromis, žaidimais ir įdomiais pokalbiais. Evelina fantastiškai gamina, ir, kai už stalo susėda visa šeima, kiekviena diena virsta Kalėdomis.“

Vis dėlto Jurga juokiasi, kad tik pokalbiais ir buvimu namie su šeima neapsiribojo: „Kadangi visi esame ir geri nenuoramos, pakeliavome per keturias valstijas.“

Kaip 15min pasakojo J.Anusauskienė, keliaudama kartu su vaikais ji mėgavosi šiltu oru puikiuose Santa Monikos, Venecijos ir Malibu paplūdimiuose. Pastarasis, beje, išsiskiria tuo, kad tai yra viena iš trijų vietų pasaulyje, kur matyti gražiausi saulėlydžiai.

„Nuostabus jausmas visiems kartu braidyti po vandenyną, kuris nakčiai pasiglemžia saulę, vienu metu purpurine spalva nudažydamas viską aplink: vandenį, uolas, palmes ir dangų“, – į jaukius prisiminimus nusikelia J.Anusauskienė ir su šypsena priduria, kad kelionės metu dar turėjo ir puikią progą patikrinti, ar tikrai Las Vegasas niekada nemiega.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgos Anusauskienės viešnagė Los Andžele
Asmeninio albumo nuotr./Jurgos Anusauskienės viešnagė Los Andžele

Tačiau paplūdimiais neapsiribojo, ryžosi ir sudėtingesniems iššūkiams. Laipiojo po kalnuotus Ugnies slėnio (Valley of Fire State) ir Zajono (Zion) parkus, kopė į 1765 metrų aukščio Angelų nusileidimo viršukalnę (Angels Landing).

„Paskutinėje trasos atkarpoje tikrai buvo ką veikti. Prieš pusmetį patyriau kojos traumą, tačiau nors nesijaučiau geros sportinės formos, susitvarkiau. Viena to tikrai nebūčiau padariusi, bet kai šalia žmonės, kuriais visiškai pasitiki, gali padaryti beveik bet ką“, – įsitikinusi tiek vidiniu, tiek išoriniu grožiu spinduliuojanti J.Anusauskienė.

Ką Jurgai yra paruošę 2020 metai, o ką ji jiems? J.Anusauskienė patikina, kad didelių planų turi visada.

„Juokauju, kad gyvensiu 150 metų, jog spėčiau bent dalį jų įgyvendinti“, – šypteli pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius