-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atšauktos homoseksualų eitynės – Lietuvos gėda ar garbė?

Vilniaus apygardos administraciniam teismui nusprendus priimti nagrinėti laikinojo generalinio prokuroro Raimondo Petrausko ir Kauno politiko Stanislovo Buškevičiaus skundus, buvo sustabdytas sostinės savivaldybės išduotas leidimas šeštadienį suplanuotoms homoseksualų eitynėms „Už lygybę“.
Gėjų ir lesbiečių protestas
Gėjų ir lesbiečių protestas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atšauktos homoseksualų eitynės – Lietuvos gėda ar garbė?“, – planuotų eitynių organizatorių, žinomų visuomenės veikėjų ir politikų jau šį ketvirtadienį specialioje, tiesiogiai transliuojamoje LNK diskusijų laidoje „Valanda su Rūta“ klaus laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

„Tai – didžiulė gėda. Toks prokuroro kreipimasis yra pripažinimas, kad jis negali užtikrinti saugumo, kai tuo tarpu policijos generalinis vadovas teigia priešingai. Tokį išverstaskūrį prokurorą reikia mesti „von“ iš jo posto nedelsiant. Gal tada uždrauskime ir futbolo, krepšinio varžybas, koncertus, nes juose taip pat kyla grėsmė žmonių saugumui!“, – pasipiktinimo neslėps Seimo narys Rokas Žilinskas.

„Taip, turėjome duomenų apie galimas provokacijas eitynių metu, tačiau galiu patikinti – saugumą būtume užtikrinę“, – teigs generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

Tuo tarpu penkių vaikų mama ir Seimo narė Aurelija Stancikienė įsitikinusi, kad draudimas, likus vos kelioms dienoms iki eitynių, yra nepateisinamas. Vis dėlto moteris tikins, jog išgirdusi šią naujieną labai apsidžiaugė.

„Labai džiaugiuosi. Labai. Suprantu, kad jų teisės į susirinkimą pažeidžiamos, tačiau jiems juk iš tiesų niekas netrukdo gyventi, tad kam eiti save demonstruoti?“ – įsitikinusi A.Stancikienė.

Laikinasis generalinis prokuroras Robertas Petrauskas, Generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis, Seimo nariai Aurelija Stancikienė ir Rokas Žilinskas, Kauno tarybos narys Stanislovas Buškevičius, Margarita Jankauskaitė, Mindaugas Stasiulis ir daugelis kitų, visuomenei puikiai pažįstamų žmonių, diskutuos tema: „Atšauktos homoseksualų eitynės – Lietuvos gėda ar garbė?“ Savo nuomonę šia tema balsuodami trumpaisiais numeriais galės išreikšti ir visi norintys.

Aštri diskusija tema „Atšauktos homoseksualų eitynės – Lietuvos gėda ar garbė?“ – jau šį ketvirtadienį, 19.40 val., specialioje LNK laidoje „Valanda su Rūta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius