-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atsisveikinimas su menininke Jūrate Rekevičiūte vyks Bernardinų bažnyčioje

Mirus menininkei Jūratei Rekevičiūtei, atsisveikinimas su velione vyks ketvirtadienį ir penktadienį Bernardinų bažnyčioje. Bičiulių ir jos meno gerbėjų prašoma atsinešti mėgiamiausių Jūratės gėlių – baltų kalijų.
Jūratė Rekevičiūtė
Jūratė Rekevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Menininkės Jūratės Rekevičiūtės artimieji pranešė, kad atsisveikinimas vyks Bernardinų bažnyčios Šv.Mykolo koplyčioje ketvirtadienį, rugsėjo 5 dieną, nuo 17 iki 21 valandos, ir rugsėjo 6 dieną nuo 8 iki 12 valandos.

Mišios už Jūratę bus aukojamos penktadienį, rugsėjo 6 dieną, 11 valandą Bernardinų bažnyčioje.

Amžinam poilsiui J.Rekevičiūtė atguls Antakalnio kapinėse – Menininkų kalnelyje. Prašoma atsinešti mylimiausių menininkės gėlių – baltų kalijų.

Žinią apie mirtį 15min patvirtino artima jos bičiulė Rūta Bilkštytė. Ji teigė, kad moteris šeštadienio vakarą savo namuose rengė vakarėlį, o ankstų sekmadienio rytą buvo rasta negyva savo namuose.

„Prieš savaitėlę norėjau užsukti pas ją važiuodama pro šalį, bet buvo vėlokai. Pamoka – jei kilo noras susitikti su draugu, tai reikia susitikt“, – sako žinoma ekonomistė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė.

Ji pasakoja, kad Jūratė net ir sirgdama labai sunkia liga stengėsi išlikti pozityvi, nors gyvenime būta ir juodesnių momentų.

Žurnalistas, rašytojas Rytis Zemkauskas 15min pasakojo, kad ši netektis visiems Jūratės draugams ir artimiesiems buvo labai netikėta. Menininkės mirties priežasties jis negalėjo įvardyti.

Asmeninio albumo nuotr. /Jūratė Rekevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr. /Jūratė Rekevičiūtė

Su J.Rekevičiūte jis buvo pažįstamas daugiau kaip 30 metų, pastaruoju metu daugiausia bendravo per socialinius tinklus, susirašinėdavo nuolatos. Kalbėdamas apie menininkę, žurnalistas sunkiai rinko žodžius.

„Jūratė buvo reto šviesumo žmogus. Jos gerumą sunku apibūdinti. Ji buvo tikra menininkė, širdyje turėjo daug vaikiškumo ir tikro tikėjimo pasauliu. Tai buvo žmogus iš kito pasaulio“, – 15min sakė R.Zemkauskas.

Menininkė Jūratė Rekevičiūtė birželį buvo atšventusi savo 50-metį. Visai neseniai su klastinga liga kovojusi moteris savo jubiliejų pasitiko ją įveikusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius