-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aušra Maldeikienė pasiryžo išvaizdos pokyčiams: įvertinkite

„Sunkus tas modelio darbas – sėdėti nepatogiai ir dar gundančiu žvilgsniu žiūrėti į fotografą“, – konstatavo socialinių mokslų daktarė, docentė Aušra Maldeikienė po surengtos naujo projekto „Išgyvenk, jei gali“ fotosesijos. Žinomai ekonomistei patikėtas šio socialinio realybės šou vairas.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / Žmonės.lt montažas

Fotosesijos rezultatas nustebino net pačią Aušrą. Fotografo Nerijaus Palucko nuotraukose po makiažo meistrės Lauros Kreivytės ir dizainerės Vidmantės Bosevičiūtės prisilietimų  A. Maldeikienė tapo stilinga, švytinčia dama.  

Nuotraukų ponia Aušra nesireikšmina: „Fotosesijoje atsijungiau nuo nemalonaus darbo Vilniaus taryboje. Rezultatą įsirėminsiu ir pasikabinsiu. Gaila, kad mano projekto „Išgyvenk, jei gali“ vargingų šeimų moterys tokių džiaugsmų negali turėti.  Kai savaitei penkių asmenų šeimai reikia pragyventi už 50 eurų, tokiems malonumams tiesiog nėra pinigų“, – net ir sėdėdama stilisto kėdėje A. Maldeikienė nepamiršo socialinės nelygybės.

Nerijaus Palucko nuotr./Aušra Maldeikienė
Nerijaus Palucko nuotr./Aušra Maldeikienė

Kompetencija ir ugningomis kalbomis išgarsėjusi ekonomistė Aušra Maldeikienė savo kasdieninį drabužių stilių vadina chaosu. „Rengiuosi priklausomai nuo nuotaikos. Ryte užeinu į savo drabužinę ir mąstau, kuo apsirengti. Jei einu į savivaldybę kovoti su kvailiais, apsirengiu juodai – ir į mūšį. Kai nuotaika gera, rengiuosi spalvotai“, – šypsosi socialinio realybės šou „Išgyvenk, jei gali“ vedėja.

Šį antradienio vakarą startuosiančiame šou Lietuvos elitas leisis į avantiūrą priimdami A. Maldeikienės mestą iššūkį, tikėdami išgyventi už minimalias pajamas. Laidos dalyviai savaitei apsikeis gyvenimais su paprasta sunkiai besiverčiančia šeima, perimdami ne jos buitį, socialinę padėtį,  rūpesčius bei problemas.

Nerijaus Palucko nuotr./Aušra Maldeikienė
Nerijaus Palucko nuotr./Aušra Maldeikienė

Būtina paminėti, kad turtingieji suinteresuoti stengtis išgyventi ne tik tam, kad parodytų, jog turi drąsos suprasti kito bėdas. Jei įžymybė ištvers visą savaitę ir laimės lažybas – laidos herojui uždirbs 300 eurų. Bet ar mokės pinigų neskaičiuojančios įžymybės išgyventi lemtingą savaitę? Ar sugebės vos už keliasdešimt eurų aprūpinti 6 asmenų šeimą maistu? Ką jie darys, jeigu netikėtai suges skalbimo mašina, o pinigų jau nebebus? 

Viso eksperimento metu iškilusias problemas bei kuriozus nuolat komentuos ir vertins A. Maldeikienė.

„Nors mane pristato labai įvairiai, mano profesija, gyvuojanti jau 2 tūkst. metų yra labai paprasta. Esu politinės ekonomikos specialistė ir vienas iš mano darbų yra padėti žmonėms suprasti, kodėl, kaip ir kokiomis sąlygomis jie priiminėja vienus ar kitus sprendimus. O ar šioje laidoje būsiu tokia pat aštri, kaip visuomet priklauso tik nuo pačių laidos dalyvių“, – tikino specialistė.

Kaip išgyventi už paprastos šeimos pajamos mėgina ryškiausi ir įtakingiausi Lietuvos žmonės pamatysite visai netrukus. Socialinis realybės dienoraštis „Išgyvenk, jei gali“ kartu su A.Maldeikiene antradieniais ir trečiadieniais 20.30 val. per BTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius