Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avalynės kolekciją „Prieskoniai“ pristačiusi Rūta Rimšelienė: „Grįžta 7-ojo dešimtmečio mada su barokiniu prieskoniu“

Nėra moters, kuri galėtų gyventi vos su viena batų pora. Gremėzdiški, vakariniai ir darbiniai, mokasinai, stiletai, ilgauliai, storapadžiai – jos turi visokių formų, spalvų ir paskirties avalynę. O štai visus šiuos išvardintus batus ir dar daugiau nepaminėtų kurianti avalynės dizainerė Rūta Rimšelienė tikina, kad tiek šį, tiek ir kitą sezoną svarbiausia – masyvios detalės.
Rūta Rimšelienė
Rūta Rimšelienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Sekmadienį Vilniuje grožio namų „Pretty“ 2-jame gimtadienyje savo rankų darbo, kamerinę avalynės kolekciją „Prieskoniai“ pristačiusi dizainerė portalui Žmonės.lt pasakojo, kad ji jau gyvenanti 2013-ųjų metų avalynės mados tendencijomis, todėl apie šį sezoną kalbėti – tas pats, kas laiko mašina persikelti praeitin.

„Aš jau gyvenu kitų metų rudeniu ir žiema, net pavasaris-vasara man jau šiek tiek praeitas etapas. Tačiau jei kalbame apie šio sezono tendencijas, tai pagrindinis akcentas – stambūs kulnai. Vieni jų gali priminti kaladę, o kiti – platėti į apačią. Kažkada jie jau buvo ir jie turi šiek tiek retro stilistikos arba kitaip tariant grįžta 7-ojo dešimtmečio mada su barokiniu prieskoniu. Į pavasarį-vasarą tos platformos šiek tiek išnyksta, nors dabar jie ir yra savotiškame pakilime“, – pasakojo ji.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Rūtos Rimšelienės batai

Anot batų dizainerės aukštakulniai siaurais kulnais vėl išpopuliarės tik 2013 metų pavasario-vasaros sezono metu. Be to, iš mados Everesto bukanosius batelius ir vėl išstums smailianosiai aukštakulniai.

„Šiltojo sezono metu atsiras ir batelių siauru kulniuku, vadinamųjų stiletų. Šie kulnai bus derinami su smailiomis batelių nosytėmis. Siauros batelių nosys -  vienas svarbesnių pavasario-vasaros akcentų, tai net gi atskira linija. Galima sakyti, kad visi klasikiniai bateliai bus ne labai prailgintomis, tačiau tikrai smailėjančiomis noselėmis. Žinoma, bus ir tokių variantų, kuomet smaili nosytė ir platus, masyvus kulnas ir atvirkščiai – bukesnė noselė su siauru kulniuku“, – batelių paveikslą žodžiais piešė R.Rimšelienė

Rūtos Rimaelienės batai
Rūtos Rimšelienės batai

Dizainerė pabrėžė, kad šio sezono metu madingiausios spalvos ruda, konjako raudonio, visi juodos atspalviai bei bordo, plytų, garstyčių atspalviai. Tačiau išsirinkus tinkamą spalvą reikia neprašauti pasirenkant batų ilgį. Koks jis? Rūta tarsteli, „geriausiai, jei batai bus šiek tiek virš kauliukų“. O tekstūra – lakuota oda, dermantinas ar kitos lakuotos medžiagos.

Tiesa, batai ir bateliai bus itin ryškiai, hiperbolizuotai ir masyviai dekoruoti. Jei praėjusią žiemą galėjote išsisukti turėdama juodus batelius raudonais raišteliais, tai šią žiemą reiks kur kas labiau pasistengti. Taigi, jei nenorite atsilikti ir bėgti paskui „mados klyksmą“, teks rinktis batelius su milžiniškais užtrauktukais, kailiu ar akį rėžiančiais kutais.

Rūtos Rimaelienės batai
Rūtos Rimšelienės batai

„Šio sezono metu batai ir bateliai turės labai daug užtrauktukų. Pastarieji naudojami įvairiomis variacijomis: priekyje, nugaroje ar ant noselės. Galima tai interpretuoti kaip stiliaus detalę, tačiau jau pastebimos ir tokios tendencijos. Kaip nebūtų keistą, šį sezoną ir vėl nemažai kniedžių. Šio akcento gausu ir drabužiuose. Vienintelis skirtumas – jų spalva turėtų būti auksinė arba varinė, o ne sidabrinė, kaip praėjusį sezoną. Be abejo, prie aksesuarų galima priskirti kutus, sagteles ir kailį. Dabar net ir pasaulinių dizainerių kolekcijose vyrauja kailis ir, pavyzdžiui, kuriami kailiniai aukštakulniai“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Rūta.

Perskaitę šiuos patarimus, santūresni ir kuklesni lietuvaičiai tikriausiai ne menkai išsigando. Tačiau dizainerė suskumba juos nuraminti: „Nepaisant vyraujančių mados tendencijų, kaip aš sakau, besirenkant batus neturėtų būti juos sudėtinga priderinti prie aprangos. Be to, tai absoliučiai priklauso nuo žmogaus. Natūralu, jei žmogus derina batus ir ieško ne to klasikinio juodo varianto ir derina spalvą prie savo aprangos. Tiesa, šį rudenį ir žiemą madingiausia vakarinių batelių tekstūra – aksomas. Vakarui pirmoje vietoje rekomenduoju aksominius batelius, nes jie šį sezoną bus topas“, – pokalbį baigė dizainerė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius