Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Avarinį lėktuvo nusileidimą patyrusi A.Maldeikienė: „Kai viskas baigėsi, ėmė juokas“

Pirmadienį Europos Parlamento narė Aušra Maldeikienė skrisdama į Briuselį pirmą kartą susidūrė su neįprasta situacija. Lėktuvas, kuriuo moteris vyko į Belgijos sostinę, turėjo avariniu būdu greitai leistis Vokietijos mieste Diuseldorfe, o jame skridę žmonės – pasinaudoti deguonies kaukėmis.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmadienį, kaip ir įprasta, politikė A.Maldeikienė įsėdo į lėktuvą, skridusį iš Vilniaus į Briuselį. Kelionės pabaiga buvo numatyta apie 18 val. tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių lagaminus pavyko išsikrauti tik 1 val. nakties. Vis dėlto pati Europos Parlamento narė, panašu, dėl to nė kiek nesikremta, priešingai – dabar su šypsena prisimena praėjusios nakties įvykius.

„Kai viskas baigėsi, ima juokas ir jautiesi šauniai. Jei būtumėme kritę, Europos Parlamente būtų linksma, daug rūpesčio, laidotuvių“, – juokaudama 15min sakė A.Maldeikienė, su kuria lėktuve taip pat skrido ir Vilija Blinkevičiūtė bei Juozas Olekas.

Praėjus maždaug 40 minučių nuo pakilimo, politikė prisiminė, kad stiuardesės elgėsi įprastai, atnešė užkąsti, o tuomet staiga iš daiktadėžės iškrito deguonies kaukės.

„Niekada nebuvau mačiusi tokio vaizdo, buvo absoliučiai netikėta. Iš netikėtumo praradau žadą. Pamenu, paleistas įrašas pradėjo kartoti „Put your masks on“. Tuomet mano mintys sukosi tik apie tai, kodėl visą gyvenimą neįdėmiai klausiau, kaip jas užsidėti“, – juokėsi prisiminusi A.Maldeikienė.

Paklausta, kaip toliau elgėsi, pašnekovė pasakojo stebėjusi kitus keleivius. Prispaudusi kaukę ranka moteris jautė, kaip lėktuvas pradėjo staigiai leistis.

„Kai nutūpėme, perskaičiau, jog tai buvo avarinis nusileidimas dėl salone kilusių slėgio problemų. Rašė, kad tai labai retas, bet labai pavojingas lėktuvo įvykis“, – 15min sakė europarlamentarė.

Su deguonies kaukėmis, anot politikės, keleiviai skrido maždaug 15 minučių. Praėjus šiam laikui vėliau buvo pasakyta, kad kaukes galima nusiimti. Aušra teigė tuo metu jau aiškiai suvokusi, kad netrukus lėktuvas nutūps ant nusileidimo tako.

„Kai viskas nutiko, apmąsčiau, kodėl aš buvau tokia nedėmesinga ir neklausydavau, kaip reikia užsidėti kaukes“, – pakartojo dar vieną pamoką išmokusi A.Maldeikienė.

Politikė teigė, kad viso šio incidento metu buvo justi ramybė ir tyla, niekas nesiblaškė: „Visi suvokė, kad nėra čia ko paniką kelti, o man padėjo arbata su citrina.“ A.Maldeikienė taip pat pridūrė, kad vaikams padėti atskubėjo dvi stiuardesės ir jaunas stiuardas.

„Aš tuo metu nusiunčiau sūnums žinutes, žinoma, jos pasiekė po to, kai lėktuvas nusileido. Kelias minutes visi politikai buvo ištikti šoko, paskui išsitraukė telefonus, aš irgi pasidariau šiokį tokį selfį“, – juokėsi pašnekovė.

Kai nusileido Diuseldorfe, Aušros ir kartu skridusių politikų atvyko paimti kitas lėktuvas iš Varšuvos, nuskraidinęs į kelionės tikslą – Briuselio miestą.

„21:50 val. jau išskridome į Briuselį, tai ta diena šiek tiek susigadino“, – sakė Aušra.

Paklausta, ar toks incidentas nesukėlė baimės skristi lėktuvu, politikė šypsodamasi teigė, jog kitos išeities vis tiek nėra. Teks susitaikyti, kad iki miesto pėsčiomis nenueisi, o ir pomėgio skristi lėktuvu šis įvykis nepakeis.

„Tik kitą kartą labai įdėmiai paklausysiu instrukciją, kaip užsidėti kaukę“, – juokėsi A.Maldeikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius