Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Žiliūtė: Alanas – mano geriausias pasirinkimas

Muzikos vadybininkė Aida Žiliūtė jau devynis metus nepraleidžia pro akis savo mylimojo, dainininko Alano Chošnau pasirodymų scenoje. Dabar pati scenoje atsidūrusi 29 metų moteris prisipažįsta jaučianti didžiulį malonumą ir visas jėgas išsunkiantį jaudulį. Aida džiaugiasi, kad savo partneriu „Žvaigždžių duetuose“ pasirinko Alaną – tą žmogų, iš kurio sulaukia didžiulio palaikymo.
Aida Žiliūtė ir Alanas Chošnau
Alanas Chošnau ir Aida Žiliūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dalyvauti televizijos projekte Jums buvo siūloma jau ne kartą. Kodėl pasiryžote dalyvauti projekte „Žvaigždžių duetai“ ir kodėl tam ryžotės tik dabar?

Aš tiesiog pajaučiau, kad šiuo metu yra pats geriausiais laikas, nepaisant to, kad mes atėjome į patį projekto vidurį. Aš intuityviai pajaučiau, kad dabar galiu tam ryžtis. Anksčiau mane kvietė ir LTV televizija, ir kai buvo kuriami pirmi „Žvaigždžių duetai“, taip pat turėjau ir kitokių pasiūlymų. Anksčiau atsisakiau dėl laiko trūkumo, pavyzdžiui, būdavo nepalankus tiesioginių transliacijų laikas, ar atsirasdavo kitokių niuansų ir vis tekdavo atsisakyti.

Ar daug drąsos pareikalavo pirmas pasirodymas „Žvaigždžių duetuose“?

Ne, tai nebuvo kažkoks ypatingas drąsos išbandymas. Aš visą laiką sukinėjuosi tarp filmavimo kamerų, todėl televizija man nebuvo naujas dalykas. Galų gale aš dirbu su atlikėjais, analizuoju, kaip ir ką geriau daryti scenoje. Tačiau pirmi du pasirodymai buvo beprotiškai baisūs, nejaukūs... Jaudulys yra natūralu, nes net ne vienerius metus dainuojantys žmonės lipdami į sceną jį jaučia. Kitaip ir būti negali.

Kaip reaguojate į komisijos kritiką? Ar esate savikritiška?

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ Talentų pristatymo „Žvaigždžių duetuose“ akimirka
A.Žiliūtė

Labai puikiai reaguoju. Komisija labai puikiai vertina, puikiai atlieka savo darbą. Komisijos nariai  pasako kas būtina ir tai pasako labai taktiškai. Man kritika yra labai svarbi. Aš pati esu labai savikritiška ir po laidos nežiūriu vaizdo medžiagos, nes aš save išvis užgraužčiau.

Esate minėjusi, kad projekte neketinate konkuruoti. Gal visgi ta kovinė dvasia pagaliau pabudo?

Ne, aš tiesiog dainuoju ir „kaifuoju“. Kokia dar gali būti kova?

Kuo Jus traukia scena? Galbūt trokštate patirti adrenalino?

Ne, man adrenalino tikrai gyvenime netrūksta (juokiasi). Jei norėčiau adrenalino, šokinėčiau parašiutu. Dainavimas man tiesiog yra beprotiškai mielas dalykas. Aš „kaifuoju“ tai darydama.

Galbūt svajojate apie solinę karjerą?

Tikrai ne, nes tai aš jau galėjau pasirinkti seniai, dar prieš dirbdama muzikos vadybininke. Aš to nepasirinkau gerai apgalvojusi. Jei kas nors pasiūlys dalyvauti kokiuose nors įdomiuose projektuose, aš tikrai neatsisakysiu. Negalėčiau gyventi vien dainavimu – man reikia daug daugiau veiklos, tai – ne mano būdui.

Jūsų vardas, kurį išrinko Jūsų senelis, yra susijęs su Giuseppes Verdi opera „Aida“. Galbūt galima teigti, kad tai, jog Jūsų gyvenimas bus susijęs su muzika jau buvo užprogramuota nuo pat gimimo?

Taip, taip iš tiesų galima sakyti. Aš irgi kartais pagalvoju, kad muzika mano gyvenime buvo užprogramuota su mano atėjimu į šį pasaulį, su mano vardu ir viskuo, kas su manimi susiję.

Esate dalyvavusi ir laimėjusi konkurse „Dainų dainelė“, buvote dainininkės Lauros Čepukaitės pritariančioji vokalistė „Scorpions“ koncerte, buvote muzikos mokytojo Artūro Noviko kolektyvo „Jazz Island“ narė. Kokius savo muzikinius pasiekimus laikote svarbiausiais?

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Alanas Chošnau ir  Aida Žiliūtė
A.Chošnau ir A.Žiliūtė
Sunku išskirti... Bet kuris įvertinimas yra beprotiškai svarbus, nes tam tenka skirti begalę laiko ir jėgų. Kai dainavau su Artūru Noviku, mes tikrai daug keliavome po Europą, dainavome, dalyvavome įvairiausiuose džiazo projektuose, konkursuose, ne kartą buvome tapę laureatais...

Svajojote studijuoti vokalą, tačiau nuo to Jus atkalbėjo tėvai – studijavote teisę. Ar dėl to neteko gailėtis?

Svajojau apie vokalo studijas, bet tuomet aš save norėjau susieti su akademine muzika, o ne su popkultūra. Tai labiau tinka ir mano vokalui, nors dabar daugiausiai dainuoju popmuziką. Bet yra kaip yra. Aš mėgaujuosi tuo, ką dabar turiu.

Kartais tenka gailėtis, kad neturiu tam tikrų žinių. Pasiruošti „Triumfo arkos“ atrankai aš turėjau  per porą dienų, tačiau to fiziškai padaryti neįmanoma – pertempiau balso stygas, nes dainavau dieną naktį. Mokiausi operas, operetes – tokius kūrinius, kuriuos žmonės mokosi studijuodami ir ne vienerius metus. Kartais aš pasiilgstu klasikinės, akademinės muzikos, tačiau pasirinkau tokį gyvenimą, kokį gyvenu dabar ir jame nieko nekeisčiau.

Dirbote ir televizijos užkulisiuose prodiuserės padėjėja, o dabar pati dalyvaujate televizijos laidoje. Kuri veikla Jums mielesnė?

Ir ta ir ta veikla yra įdomu, bet gal vis dėl to renkuosi užkulisinę. Pastebėjau, kad atlikėjai yra vargšai, nes stovėdami scenoje jie atiduoda tiek daug energijos... Aš po dviejų dienų filmavimo „Žvaigždžių duetuose“ trečią dieną neturiu jėgų niekam. Jaudulys išsunkia visiškai. Anksčiau filmavausi laidoje „Supertortas“, kur visą dieną reikėjo praleisti prieš kameras, tačiau tai toli gražu nėra tai, ką jaučiu stovėdama ant scenos ir dainuodama.

Koks jausmas dainuoti „Žvaigždžių duetų“ scenoje su ilgamečiu draugu Alanu?

Aš iš tiesų labai jaučiu palaikymą ir man tai yra labai svarbu. Per tiek metų mano ir Alano skoniai yra supanašėję, nėra problemų renkantis dainas, galų gale mes dainas būname surepetavę namuose. Todėl dainuoti su Alanu yra tik didelis pliusas. 

Pats geriausias jausmas. Iš tikrųjų aš net negaliu įsivaizduoti, kad koks nors geresnis partneris  galėtų šalia manęs stovėtų scenoje. Iš pradžių man siūlė pagalvoti apie kitą partnerį, tačiau dabar aš esu įsitikinusi, kad mano pasirinkimas yra geriausias. Net mano draugai, pažįstami sako matantys, kad scenoje aš sulaukiu didelio palaikymo. Aš iš tiesų labai jaučiu palaikymą ir man tai yra labai svarbu. Per tiek metų mano ir Alano skoniai yra supanašėję, nėra problemų renkantis dainas, galų gale mes dainas būname surepetavę namuose. Todėl dainuoti su Alanu yra tik didelis pliusas. 

Su Alano Jums sukurta daina „Vien tik tau esu“ startavote muzikiniame projekte. Gal ir daugiau panašių dainų Alanas yra Jums sukūręs?

Nežinau, ar yra, aš neklausiau (šypsosi)...  Taip jau išėjo, kad kartą išsikalbėjome ir Alanas pasakė, kad ši daina yra parašyta būtent man. Apie tai aš žinojau jau senokai.

Kaip jaučiatės, kai net komisija domisi Jūsų ir Alano asmeniniu gyvenimu ir net antspaudais pasuose?

Jeigu žmogui įdomu, jis turi teisę paklausti, o mūsų pasirinkimo teisė kalbėti apie tai ar ne. Dabar mes esame susitarę, kad mūsų gyvenimas turi likti mums.

Esate sakiusi, kad visą tiesą apie jūsų asmeninius santykius atskleis laikas, tačiau bent žiūrint iš šalies viskas kuo toliau, tuo atrodo painiau...

Mums labai patinka, kad mes tiesiog gyvename savo gyvenimą ir mums neįdomu, kas ką pagalvos. Aš „kaifuoju“ nuo dabartinės situacijos, kad niekas nieko nežino. Super, tai labai gerai. Aš niekad neskaitau ir neskaitysiu komentarų: kas juose gali būti pasakyta įdomaus? Aš nežiūriu televizijos,  publicistinių laidų, neskaitau bulvarinių žurnalų – iš jų nieko informatyvaus nesu gavusi. Kas man yra aktualu aš perskaitau internete.

Kovo pradžioje pakeitėte šukuoseną. Sakoma, kad moteris keičia šukuoseną, kai jos viduje vyksta emociniai pokyčiai ir moteris nori ką nors pakeisti savo gyvenime. Ką norėjote pakeisti Jūs?

Aš nuolat keičiu išvaizdą ir nežinau, kodėl žurnalistai galvoja, kad šukuosenas keičiu tik pastaruoju metu. Man patinka eksperimentuoti, keistis. Galbūt moteriai, kuri visą gyvenimą nešioja vieno stiliaus šukuoseną ir drabužius, kada nors prireikia didelių pasikeitimų, bet mano gyvenime jie vyksta nuolat. Galų gale aš nesu tas statistinis gyventojas, kuris gyvena uždarą gyvenimą – aš gyvenu beprotiškai emocionalų, triukšmingą, todėl natūralu, kad tai atsispindi ir mano išvaizdoje.

LNK nuotr. /A.Žiliūtė ir N.Zvonkė
A.Žiliūtė ir N.Zvonkė
Kaip apibūdintumėte šį gyvenimo etapą? Ar šiuo metu jaučiatės laiminga?

Nežinau, ar tai laimingiausias etapas, bet aš tikrai esu laiminga. Šiuo metu negaliu niekuo skųstis ir norėti ko nors daugiau.

Esate muzikos vadybininkė, dalyvaujate muzikos projekte, dirbate žurnalo „FB Group“ redaktore. Ar dirbdama tiek darbų randate laiko sau?

Aš esu įmonės, besirūpinančios moters grožiu vadovė, o žurnalas „Fb Group“ yra tik priedas, galimybė reklamuotis. Jei man trūktų laiko, aš tikrai kažko atsisakyčiau. Aš blogai jaučiuosi, kai nieko nedarau – tuomet galiu išprotėti. Kuo daugiau darbo turiu, tuo jaučiuosi geriau, tačiau, žinoma, tas darbas turi būti mielas man. Būtent tokį aš ir dirbu, todėl galbūt ir nesijaučiu tokia pavargusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius