Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aarono Perezo ir jo 16-metės draugės apsilankymas naktiniame klube – policijos akiratyje

Milijonieriumi iš JAV prisistatančio Aarono Perezo (28) ir jo 16-metės draugės Naujųjų sutikimas naktiniame klube sudomino policiją. Kauno pareigūnai aiškinasi aplinkybes, kaip nepilnametė pateko į naktinį klubą ir kiek iš tikrųjų merginai metų.
Aaronas Perezas
Aaronas Perezas / Asmeninio albumo nuotr.

Naujametis vakarėlis, kuriame 2017-uosius pasitiko ir Aaronas Perezas su 16-mete drauge, vyko Kauno naktiniame klube „Agentūra“.

„Gavome pranešimą, kad viešoje vietoje tam tikri asmenys galimai buvo su nepilnamete. Dabar aiškinamės asmens duomenis. Kol kas visa informacija, kurią turime, tai informacija iš viešosios erdės, feisbuko ir panašiai. Mes nespėliojame žmonių amžiaus, kai turėsim tikrus duomenis, tada bus atitinkami sprendimai“, – 15min sakė Kauno miesto policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis.

Kad merginai – 16 metų, pirmiausia buvo nurodyta pranešime spaudai, kuris buvo išplatintas gruodžio pabaigoje, suderinus su jos mama.

Mes tik išsiaiškinsime, kiek asmeniui metų. O tada spręsim dėl galimų prevencinių priemonių, kad daugiau taip nevyktų, – sakė R.Abugelis

Pareigūno teigimu, kol kas nėra tiriama nei nusižengimo, nei nusikaltimo versija.

„Mes tik išsiaiškinsime, kiek asmeniui metų. O tada spręsim dėl galimų prevencinių priemonių, kad daugiau taip nenutiktų. Tyrimas labiau nukreiptas į mūsų gyvenimo būdą, viešąjį saugumą, o ne asmenines atsakomybes. Aplinkybių patikslinimas pradėtas tik dėl to, kad nustatytumėme, ar mes savo gyvenime kažko neužmiršom, kad padėtumėme susiorientuoti ir miesto savivaldoje. Šiuo atveju nesiekiu niekam jokios atsakomybės, noriu, kad mes žinotumėme, kaip mums visiems reikia elgtis. Policija nesprendžia tokių atsakomybės klausimų. Jeigu rasime įstatymų pažeidimų, mes informuosime atsakingas institucijas. Jeigu Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga pati nesiėmė šio tyrimo, mes juos informuosime, kad išnagrinėtų. Taip pat informuosime miesto savivaldybę dėl prekybos alkoholiu vietų, kurias jie turėtų patikrinti“, – 15min sakė R.Abugelis.

Aaronas išreiškė norą kartu pasikviesti širdies draugę, apie kurios amžių buvome informuoti, – sakė M.Vildžiūnas

Aplinkybes, kaip galimai nepilnametė mergina pateko į naktinį klubą, 15min paaiškino vienas klubo „Agentūra“ vadovų Martynas Vildžiūnas.

„Mes savo klube taikome N-21 politiką. Kadangi Naujų metų vakaras buvo rengtas tik kviestiniams svečiams ir tik su išankstine registracija, apie kiekvieną lankytoją turėjome informacijos. Mūsų klubo draugas Aaronas Perezas buvo pakviestas kartu su atlikėju Mattu Grace'u. Aaronas išreiškė norą kartu pasikviesti širdies draugę, apie kurios amžių buvome informuoti“, – 15min komentavo Martynas Vildžiūnas.

Kai vakarėlio nuotraukos, kuriose įamžinta ir ši pora, pasirodė viešumoje, socialiniuose tinkluose kilo diskusijų audra. Kodėl nepilnametė mergina buvo įleista į naktinį klubą? Ar 28-erių vyrui galima puoselėti romantiškus santykius su mergina, kuriai – 16? (Teigiama, kad merginos mama šiems santykiams pritaria – red.)

Atsakomybė tenka tėvams

15min dar pirmadienį susisiekė su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus vyresniuoju patarėju Egidijumi Meilumi. Jis paaiškino, kaip pilnamečių ir nepilnamečių asmenų santykius reglamentuoja šalies įstatymai.

Pirmiausia tėvai yra atsakingi už vaiko priežiūrą ir auklėjimą, būdami rūpestingi ir pareigingi, privalo domėtis, kokia viešąja informacija naudojasi vaikai, kur jų vaikas lankosi, su kuo bendrauja ir taip toliau.

Anot jo, Vaiko teisių konvencijoje ir vaiko teisių pagrindų įstatyme įtvirtinta principinė vaiko teisių apsaugos nuostata, numatanti, kad būtent tėvai privalo užtikrinti vaikų teises ir teisėtus interesus.

„Tėvai turi pareigą auklėti ir prižiūrėti savo vaikus, rūpintis jų sveikata, išlaikyti juos ir panašiai. Kadangi pirmiausia tėvai yra atsakingi už vaiko priežiūrą ir auklėjimą, būdami rūpestingi ir pareigingi, privalo domėtis, kokia viešąja informacija naudojasi vaikai, kur jų vaikas lankosi, su kuo bendrauja ir taip toliau. Tėvai turi prisiimti atsakomybę už tokių santykių palaikymą, pritarimą“, – sakė Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus vyresnysis patarėjas.

Į klubą gal ir galima, bet gerti – griežtai ne

Ar galima nepilnamečiams eiti į naktinį klubą, ar ne, anot E.Meilaus, tikslaus atsakymo nėra: „Atkreiptinas dėmesys į tai, kad teisės aktai nenustato vienareikšmiško draudimo nepilnamečiams lankytis naktiniuose klubuose bei kituose renginiuose. Nepilnamečių patekimas į renginius ribojamas viešosios informacijos sklaidos aspektu (pvz., kai nurodoma, kokiai amžiaus grupei skirtas renginys – red.).“

O dėl alkoholio vartojimo – jokių išlygų.

Nepilnamečiams draudžiama ne tik parduoti, bet ir vartoti, turėti alkoholio.

„Pagal galiojančio Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo nuostatas, nepilnamečiams draudžiama ne tik parduoti, bet ir vartoti, turėti alkoholio“, – sako E.Meilus.

O jeigu, pavyzdžiui, mama ragauti alkoholio leidžia? „Joks tėvų leidimas vartoti, turėti alkoholį nėra galiojantis. Toks „leidimas“ prieštarauja įstatymams ir neatleidžia nuo teisės aktuose nustatytos atsakomybė. Pavyzdžiui, Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 76 straipsnyje nustatyta atsakomybė už alkoholinių gėrimų nupirkimą ar kitokį perdavimą nepilnamečiams, o 485 straipsnis nustato atsakomybę už alkoholinių gėrimų vartojimą ar turėjimą jaunesnių negu 18 metų asmenų“, – aiškina specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius