Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Vanagui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, tačiau jis – Estijoje

Dėl galimo Benedikto Vanago (44) smurto neseniai jam buvo paskirta kardomoji priemonė – lenktynininkas pasirašė pasižadėjimą ne tik nesiartinti prie galimai nukentėjusios draugės, bet ir neišvykti. Vis dėlto šiuo metu vyras lankosi Estijoje, tad daliai dėl to nustebusių žmonių iškilo klausimas: kaip tai įmanoma? 15min išsiaiškino, ar nebuvo pažeista kardomoji priemonė.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vaizdais iš kitos šalies socialiniuose tinkluose dalijasi pats lenktynininkas. Šiuo metu jis lankosi Pasaulio ralio čempionato etape Estijoje, kur važiuoja nuliniu ekipažu – yra atsakingas už trasų saugumą.

Dėl tokios B.Vanago, kuriam neseniai buvo paskirtas pasižadėjimas neišvykti, išvykos keli skaitytojai kreipėsi ir į 15min, klausdami, ar tokiu būdu nėra pažeidžiama kardomoji priemonė.

Visgi 15min susisiekus su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, jo atstovė patikino, kad pažeidimo nėra, nes kelionė buvo suderinta su tyrėjais.

Anot VPK, lenktynininkas elektroniniu laišku kreipėsi į bylą tiriančius pareigūnus su prašymu leisti išvykti į Estiją darbo reikalais. Pareigūnai sutiko, nes vykstama ne pramogauti, o dirbti.

„Taigi, Benediktas Vanagas kardomosios priemonės reikalavimų nepažeidė, nes leidimas buvo gautas“, – 15min komentavo VPK pareigūnė.

15min primena, kad neseniai nuaidėjo skandalas apie tai, kad žinomas Lietuvos lenktynininkas galimai smurtavo prieš savo 34-erių metų draugę, tiksliau – esą spyrė jai į galvą.

Šiuo metu įtariamajam B.Vanagui paskirta kardomoji priemonė, t.y. rašytinis pasižadėjimas neišvykti, lenktynininkas privalo nebendrauti, nekontaktuoti ir nesiartinti šalia galimai nukentėjusio asmens.

B.Vanagui gali grėsti netgi laisvės atėmimas iki 1-erių metų.

Apie skandalingą situaciją iš pradžių pranešė portalas lrytas.lt, su kuriuo susisiekė pati galimai nuo smurto nukentėjusi moteris, pasakojusi, kad B.Vanagas su koja spyrė jai į galvą, tąsė už plaukų.

„Benediktas spyrė man, kai nepildžiau tam tikrų jo pageidavimų. Po smūgio jaučiau pykinimą. Dešinė veido pusė iki šiol aptirpusi, užgulta ausis“, – minėtam portalui pasakojo moteris, kurios vardas redakcijai žinomas.

Po incidento 34-erių vilnietė buvo pristatyta į gydymo įstaigą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Benediktas Vanagas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Benediktas Vanagas

Kaip rašoma lrytas.lt, B.Vanago su galimai nukentėjusia moterimi draugystė užsimezgė prieš šešerius metus ir, kaip pasakojo vilnietė, per tą laiką jai esą teko nuolat susidurti su pavydo, pykčio proveržiais, tačiau prie fizinio smurto nebūdavo pereinama. „Anksčiau jis buvo užsimojęs, bet netrenkė. Tačiau pirmadienį smūgio sulaukiau“, – tvirtino moteris.

B.Vanagas yra vedęs fotomenininkę Giedrę Vanagienę, su ja kartu augina du vaikus.

Anksčiau 15min skambučiais bandė susisiekti ir su pačiu B.Vanagu, tačiau tada to padaryti nepavyko. Visgi netrukus apie situaciją jis pasisakė feisbuke – kaltę neigė.

„Savo asmeninio gyvenimo niekada nekomentavau. Ši mano nuostata nesikeis ir toliau.

Smurto atvejį kategoriškai neigiu, bet tai palikime iširti tos srities Profesionalams.

Nuoširdžiai atsiprašau, jei Jus nuvylė šiandien žiniasklaidoje pasirodžiusi žinia apie tariamą smurto atvejį.

Ačiū už supratimą“, – feisbuke rašė B.Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius