Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baiba naujus valdžios sprendimus laiko nesąžiningais: baiminasi, kad daliai atlikėjų teks šluoti gatves

Naują valdžios sprendimą, kuriuo siekiama švelninti galerijų ir muziejų veiklą, atlikėja Baiba Skurstene-Serdiukė laiko nesąžiningu. Moteris svarsto, jei šiuo metu nevyksta nei vienas koncertas, o prekybos centrai vis dar yra sausakimši, kodėl tokios pačios sąlygos netaikomos visiems sektoriams?
Baiba Skurstene-Serdiukė
Baiba Skurstene-Serdiukė / 15min nuotr.

Trečiadienį Vyriausybė paskelbė, kad ne tik iki gruodžio 17 d. pratęstas karantinas, bet ir švelninama kai kurių pramogų vietų (muziejų ir galerijų) veikla. O tai reiškia, kad nuo gruodžio 10-osios leista lankyti šias vietas ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis (išskyrus šeimas). Vienam lankytojui užtikrintas 10 kvadratinių metrų plotas, laikomasi ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar grupių.

Šią žinią išgirdusi Baiba Skurstene-Serdiukė neslėpė pasipiktinimo. Moteris sako nuolat pastebinti prekybos centruose masę žmonių, todėl toks specifinis sušvelninimas, anot atlikėjos, atrodo neargumentuotas.

Baiba klausia – kodėl nuošalyje liko atlikėjai? Ji mano, kad šiuo metu kiekvienam turi būti taikomos vienodos sąlygos – jei uždaryta viena sritis, to paties turi laikytis ir kiti.

„Manau, kad tai yra labai didelė nesąmonė. Parduotuvės perkrautos, pilnos žmonių ir tikrai jie nesilaiko tų 10 kvadratinių metrų reikalavimo. Suprantu, kad reikia nusipirkti maisto prekių, tačiau ne taip, kaip tai vyksta baldų prekių parduotuvėse. Žmonės apsiperka kaip per black friday. Gal ir laikosi atstumo, tačiau labai minimaliai“, – 15min kalbėjo Baiba.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Baiba Skurstene-Serdiuke
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Baiba Skurstene-Serdiuke

B.Skurstene-Serdiukė sako suprantanti, jog šiuo laikotarpiu kiekvienas stengiasi uždirbti ir kibtis į gyvenimą savaip, bet net neabejoja, kad atlikėjams šie metai kur kas sudėtingesni. Anot moters, ne kiekvienas dainininkas gali paprasčiausiai imti ir sukurti elektroninę parduotuvę.

„Aišku, jeigu esi su grupe, galima koncertą surengti online. Bet muzika yra toks gyvas dalykas, kaip ir tie patys spektakliai, kur žmonėms rodai emocijas ir jas gauni atgal. Na, o jei ne, tai tiesiog gali įjungti kažkokį spotify ir nesitikėti gyvo bendravimo“, – mintimis dalijasi Baiba.

Ir nors pati šiuo metu yra dekretinėse, tačiau ji liūdi ne veltui – ją stipriai palietė pažįstamų atlikėjų istorijos. Moteris bendravo ne su vienu kolega, kuris neturėdamas iš ko pragyventi, ieškosi vis naujo darbo.

„Ačiū Dievui, kad kai kurie turi santaupas, nes dažniausiai muzikantai yra meninės sielos ir jų neturi. Man labai gaila, kad neduoda užsidirbti, nes tikrai bus liūdnos Kalėdos. Juk nebus už ką ir savo vaikų nudžiuginti...“, – liūdesio neslepia atlikėja.

Praėjus pirmam karantinui ir vasarą įvykus ne vienam koncertui, Baiba iš pradžių džiaugėsi, kad daliai muzikantų pavyko atsigauti. Tačiau dabar baiminasi dėl antro karantino padarinių, po kurių be muzikos gali likti dar daugiau atlikėjų.

Renginio organizatorių nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu
Renginio organizatorių nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu

„Tikrai labai liūdna. Aš pergyvenu, jei tai tęsis, o valdžia neieškos sprendimų, tai mes, mūsų srities žmonės, kurie dabar sėdi be darbo, eisim šluoti gatves. Na, nes ką daryti? Vis tiek visiems yra paskolos, visiems reikia valgyti. Ir ką daryti tiems, kurie turi šeimą išmaitina iš muzikos, meno pasaulio. Man dėl to labai skauda širdį“, – prisipažįsta atlikėja.

Ji net ir pati svarsto, kad po vaiko priežiūros atostogų, jei grįžus į chorą kažkuris narys susirgs, jai teks galvoti apie planą B.

„Čia nėra nieko gėdingo, jei bus tokia situacija. Aš žinau, kad kai kurie mano kolegos jau dairosi darbo pasiūlymų, kurie nesusiję su jų sritimi.

Dar nenoriu apie tai mąstyti, bet jeigu būsiu priversta, tai tikrai nusiimsiu tą „karūną“ ir eisiu dirbti kitą darbą. Kaip sakant, dėl šeimos padaryčiau viską. Juk reikia paskolą susimokėti. Ji pati to už save nepadarys“, – sako B.Skurstene-Serdiukė.

Ir visgi Baiba viliasi, kad apie tokį scenarijų galvoja ne tik ji.

„Vis tiek manau, kad daugelis iš mano srities kažką permąstys. Ne vien tik muzikuoti. Visgi situacija nėra iš lengviausių ir, kaip suprantu, greitai nesibaigs“, – 15min kalbėjo atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius