Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baiba Skurstene-Serdiukė kviečia lietuvius atrasti Liepoją – miestą, kuriame gimsta vėjas

„Tikiuosi, kad šią vasarą man pavyks suplanuoti atostogas ir apsilankyti Liepojoje“, – sako pernai rudenį pirmagimio susilaukusi Baiba Skurstene-Serdiukė (33). Pagausėjus šeimai Baibai kartu su sutuoktiniu Mykolu Serdiuku tenka keisti ir savo įpročius. Vienas iš jų – kasmetinės atostogos Liepojos pajūryje.
Baiba Skurstene-Serdiukė Liepojoje
Baiba Skurstene-Serdiukė / Asmeninio albumo nuotr.

Devyniolika metų šiame mieste gyvenusi Baiba jam sentimentus jaučia iki šiol, o atostogoms visuomet renkasi ne Lietuvos, o Latvijos pajūrį.

„Dabar į Liepoją nuvažiuoju retai, nėra laiko, be to, važiuoti su vaiku tai yra tolima kelionė. Visada stengiuosi nuvažiuoti vasarą.

Kai gyvenau Liepojoje, mūsų namas buvo vos penkios minutės kelio iki jūros. Vasaromis ten bėgiodavau, ir dabar man šiek tiek sunku, kai nėra jūros. Joks ežeras neatstos jos ošimo, kvapo, smėlio plaukuose“, – juokėsi Baiba.

Ir dar – vėjo, mat Liepoja vadinama miestu, kuriame gimsta vėjas.

Asmeninio albumo nuotr. /Baiba Skurstene-Serdiukė Liepojoje
Asmeninio albumo nuotr. /Baiba Skurstene-Serdiukė Liepojoje

Tačiau gyvendama Lietuvoje Baiba Lietuvos pajūrio neprisijaukino. Liepojoje, pasak jos, yra gerokai mažiau žmonių, ypač kiek atokiau nuo paties centro.

„Nereikia lipti vienas kitam per galvas ar gulėti ir klausytis greta gulinčiojo klausomos muzikos. Pajūryje netrūksta ir tualetų, jie yra pastatyti kas kelis metrus“, – lygino B.Skurstene-Serdiukė.

Be to, vos už 70 kilometrų nuo Palangos esantis Latvijos miestas turistus vilioja ne tik jūra. Baiba sako, kad tai – vėjo, saulės, muzikos ir meno miestas su puikiai išvystyta infrastruktūra, dviračių ir pėsčiųjų takais, įvairiais lankomais objektais, pramogomis.

„Pastaruoju metu Liepoja tikrai labai išgražėjusi. Yra didžiulis pajūrio parkas, pagal specialų žemėlapį galima aplankyti įvairius objektus, išlikę ir fortai. Patys su draugais ten ne kartą buvome“, – pasakojo pašnekovė. Ilgą laiką lietuviai atostogoms pajūryje rinkosi ne trečią pagal dydį Latvijos miestą Liepoją, tačiau arčiau sienos su Lietuva esančią nedidukę Papę.

Asmeninio albumo nuotr. /Baiba Skurstene-Serdiukė Liepojoje
Asmeninio albumo nuotr. /Baiba Skurstene-Serdiukė Liepojoje

Tačiau vis dažniau atstumai tampa nedidele kliūtimi. Šiemet pavasarį su Liepoja susipažins ir keli tūkstančiai lietuvių – pirmą kartą šio miesto apylinkėmis organizuojamas pėsčiųjų žygis, kurio metu aktyvaus laisvalaikio mėgėjams siūloma įveikti pasirinktą maršrutą – nuo 10 iki 100 kilometrų.

Organizatorių nuotr. /„TrenkTuro“ organizuojamas žygis „Pėsčiomis pajūriu“ vyksta ir Lietuvoje.
Organizatorių nuotr. /„TrenkTuro“ organizuojamas žygis „Pėsčiomis pajūriu“ vyksta ir Lietuvoje.

„Daugiausia kilometrų drieksis palei Latvijos pajūrį. Tikiu, kad čia atvykę lietuviai atras ir paties miesto žavesį“, – sakė pėsčiųjų žygį organizuojančio „TrenkTuro“ vienas iš įkūrėjų Vytautas Bartulis.

„Aš pati dalyvauti žygyje negalėsiu, mat auginu mažą vaiką, be to, negaliu ilgai būti vėjuotoje vietoje. Tačiau visus, kurie gali, labai kviečiu nuvažiuoti į Liepoją ir susipažinti su ja“, – sakė B.Skurstene-Serdiukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius